Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gecikmeyi Azaltma Yolları

Maxen

Öne çıkan mesajlar

World of Warcraft oynanırken gecikme/ping olayını azaltmanın yollarını burda yeni bir başlık altında toplayım istedim..
Herkes bildiklerini yazarrsa iyi olur..
Ben sadece en uzaktakilerin gösterilmesini sağlayan interface option un kısılması ve detayın azaltılmasını öneriyorum[signature][hline]I was lost in the pages
Of a book full of death
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kere en büyük etkiyi her zaman görüntü uzaklığı ayarı gösteriyor. Zorunlu olmadıkça ortada veya biraz daha azda durmasında yarar var. Ayrıca 16bit ve 24bit olayı da sistemi epey zorluyor, ancak oynanmayacak halde değilse 24bitte durmasında fayda var.

Diğer taraftan ne yapın edin ama hayalet ve yansıma efektlerini sakın kapatmayın. Ekran kartını en zorlayan özellikler bunlar ama açık olmadan da oyun bir halta benzemiyor.

Bunlar dışında modlar sistemi oldukça zorluyor. Özellikle Titan Bar ve Ctmod bu kasma olayında başı çekiyor. Titan Bar 60. seviyeye kadar epey işinize yarasa da (görevler için koordinatlar, seviye atlamak için gerekli tecrübe puanı vs.) bu zamandan sonra pek gerekli olmuyor. Belki bir tek loot türünü ve parayı görmek için kullanırsız ama o kadar fps kaybına değer mi bilmiyorum. CTmod ise bence oyunda gerekli olan tek eklenti (spesifik olanlardan bahsetmiyorum). Mümkün mertebe kapatmamaya çalışın.

Şehirlerde ve Bglerde ise takılmalar herkesin ortak derdi. Bgler için ayarları kısmak ve savaşın hüküm sürdüğü bölgede 5-10sn boş boş gezmek (ölmeden tabi :D) çevredeki detayları belleğe almak için yeterli bir süre. Şehirlerde ise -özellikle Ticaret evleri olan yerlerde- bu süre kimi zaman 1-1.5 dakikaya kadar çıkabiliyor. Acele etmemek lazım, yoksa bilgisayar haddinden fazla zorlanıyor. 512 minimum, 1024 ram ise keyifli bir oyun için zorunluluk.

Ses olayı da aslında bilgisayarı oldukça zorlayan bir etken. Ben de dahil çoğu kişi arkada müzik açarak dinlemeyi tercih etse de sistemi kasan temel sebeplerden birisi. Bilgisayarınız kaldırmayacaksa hiç zorlamayın, oyunun müzikleri de gayet hoş.

Son olarak çoğu arkadaşın bilmediği bir özellik var. Zindanlar için grup bulmak hepinizin malumu çoğu zaman dert, özellikle akşamları dışında. Böyle bir durumda 1-2 saat hatta daha fazla başkentlerde grup aramak oldukça sıkıcı oluyor ve oyunun atmosferini baltalıyor. Bunu önlemek için mesaj panelinde fareyi yukarı doğru çıkardığınızda 'General' ve 'Combat Stats' diye iki seçenek belirdiğini göreceksiniz. Oradan general>channels>join e tıkladıktan sonra 'LookingForGroup - Orgrimmar' yazarsanız (ya da IronForge) dünyanın neresinde olursanız olun grup arayan kişileri bulabilirsiniz (tırnaklar olmadan elbette). Tabi aynı seçeneği Ticaret ve Savunma kanalları için de açabileceğinizi söylemem gerek yok :D.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış;
Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi...
Sosyal ağlarda paylaş

-adsl yerine coaxcable tercih edin..
-routersız modem kullanın..
-router kullanacaksanız, internet ilk önce kendi bilgisayarınızdan geçsin ondan sonra router uplink'e girsin..
-onboard ethernet kartları 1ms civarı avantaj sağlar (pci veriyolu gecikmesini azaltmış olursunuz)
-wow açıkken netlimiter kullanmayın, kapatın..[signature][hline]Burning Legion: Lith - Level 8 Undead Priest [GrimSoul Legion]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...