Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vahdettin hain mi? Hain, üstelik casus

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ne demek istediğimi anlamamışsın .
Kaynak : İngiliz arşivleri diyemezsin , Yukarda yazdığın gibi şu numaralı şu arşiv demek zorundasın . İngilizlerin bu kadar gizli arşivlerine ulaşmaları büyük başarı Türk profesörlerin . Şahsen ben ingiliz arşivlerinde yaptığım aramalarda konuyla alakalı birşey bulamadım . Tabi memleketinde görmek lazım arşivi .

[signature][hline]MaXi...

[Bu mesaj maxigenous tarafından 30 Ağustos 2005 11:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
yanlis hatirlamiyorsam uzerinden 50 sene gecen belgeleri gizli diye saklayamiyor ingilizler ; kanunlari oyle .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Mesaj tarihi:
evet saklıyamıyorlar o yuzden cıktı pıyasaya

maxıgenıus bana kaynaklarını ver yukardakı ıddealarının hadı beklıyorum
benım evrdıgım gıbı vahdettın ın vatansever oldugunu mustafa kemal ı gorevlı oalrak yolladıgını ıspatlıyan kaynakları ozetı adresı varsa kopyası ve arşiv numaralarıyla yolla hatta benım verdıgım gıbı temasa gecebılıcegım bır ısımde ıstıyorum

yoksa desteksız pardon kaynaksız sallamak bıldıgım kadarıyla bu bolumde hoş karşılanmıyor
helkı senınkıler gıbı buyuk ıddealarda[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Mesaj tarihi:
Viktor mesajdaki amacım açık açık belge yazmadan istediğim gibi sallayabileceğimi göstermekti zaten . İngiliz arşividir diyip sıyrılmak çok kolay onu göstermeye çalışıyorum burda .

Yani yazdığımı kafamdan yazdım evet .[signature][hline]MaXi...
Mesaj tarihi:
said:
Sawer, 26 Ağustos 2005 22:57 tarihinde demiş ki:
ya vahdettin i zate sadece dinciler savunuo(.....)

olum saçmalamayın. dinciler savunuyomuş.nerden çıkardın ben dinimi doğru yaşayan biri deilim. ben Laik bir sistem yanlısıyım ve şeraate karşıyım ama bende savunuyorum.Niye ismet inönünün hainliği yazılmıyoda sade vahdettin[signature][hline][imzanız forumkurallarına aykırı - forumlarda din dil ırk etnik koken ayrımı yapılmasına müsade edilmemektedir. bir daha tekrarı halinde cezalandırırsınız]
Mesaj tarihi:
Vahdettin'in çok zor bir dönemde padişahlık yapmış olduğu ve yaşadığı zorluklar doğrudur. Ama bence Vahdettin hem hain hemde korkaktır. Zor bir savaş anında bir İngiliz düşman gemisine binipte ülkeden kaçmak. İnsan gururuna yediremez yahu...[signature][hline][i]Bir şeyden hoşlanmıyorsan onu değiştir, değiştiremiyorsan bakış açını değiştir...
Mesaj tarihi:
ısmet ınonude hain fedaykın ın sahane bır yazısı vardı konuyla ılgılı ama ısmet ınonu eskı cumhurbaşkanı oldugu ıcın ve hala "milli şef" dıye tabırlendıgı ıcın kendısıne dokunamıyorlar

ısmet ınonu
adnan menderes
kenan evren
turgut ozal
suleyman demırel

seklınde ozetlıyebılırz mını lıstemızı bu adamların savunulucak yanları yok su ankı ulkenın durumunun mımarlarıdır bu ınsanlar genede halk cahıl oldugu ıcın ve halka el salalmaları bıle onları ıyı ınsan yaptıgı ıcın laf soylıyemessın

adam PKK guclensın dıye TSK yı devreye sokmadı dersın
cevap olarak ulkeye renklı televızyonu getırdı ama alırsın

adam ulkeyı ABD ye sattı dersın
yok o ıftıraya kurban gıttı cok sevımlı bır ınsandı yanıtını alırsın

adam ıngılız casusu haber ucurdu ataturk u sırtından baltaladı yegenı ataturk e suıkast yapmaya hazırlanıyordu dersın
ee cagresı yoktu ulke ısgal altındaydı yanıtını alırsın

bu ınsanalrın beyınlerı 2 ıle 2 yı toplıyamaz cunkı
gozden uzak ege de sıradan halk bıle yunanlılara karsı cıkıp hasan tahsın ortalık eyrde ılk kurşunu sıkarken butun dunyanın gozunun ustunde oldugu başkenttekı padişah nasıl başkaldıramaz ve halkının haklarını savunamaz dusunemez bu adamlar
adam haklı olarak ulkeyı sattı cunkı ıngılzıelrın elınde tutsaktı derler ama o adamın atası olan yıldırım beyazıt ın gercek anlamda tutsak dustugunu ve onuruna yedıremedıgı ıcın ıntehar ettıgını hesaba katmaz bu adamlar

vahdettın o gun orda baş kaldırıp olseydı hem kendını hemde aılesını aklardı kımse bugun osmanlıya haın dıye laf atamazdı en azından ve vahdettın tarıhı bır fıgur olurdu tıpkı hasan tahsın gıbı
halkının hakkını korumak ıstıyen padısah ıngılızler tarafından hunharca olduruldu

olarak gecerdı tarıhe en azından

bu adamın lıderlık sorumlulugudur halkına adam daha onu yerıne getırmesse ve halkın a kole tasması gıydırılmesını tahtı ve halıfelıgı onda kaldıgı surece onaylıyorsa sen bu adama anca hain dersin[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Mesaj tarihi:
victor güzel bir liste çıkarmışsın ama ismet inönüyü neden eklemişsin anlayamadım benim tarih bilgim buna yetmedi diğer bütün isimleri anlarım yaptıklarını ülkeyi nasıl sattıklarını veya hatalarının neleri doğurduğunu ama ismet inönüyü anlayamam neyse vahdettine gelincede gösterdiğin belgeler ne güzelki toprağında hiçbir zaman güneş batmayan büyük yüce ve bence aşağılık ingilizlerin çok gizli belgeleri vahdettin eliylemi götürmüş vermiş belgeleri allahını seversen türkleri birbirine düşürmek için yapılmış bir plan olduğunu düşünmüyorsun bunların atatürkün kurmaya çalıştığı yeni türk devleti ve tarihin en büyük devletlerinden biri osmanlılar ne güzel karşı karşıya getirilmek istendiğini anlamıyrsun yani tutup ingilizlerin belgelerini gösterme bana vahdettin kaçarken hiçbir hazineyi parayı yanına almamaıştır bunu neden atlıyorsun sence rahat yaşamak içinmi kaçtı ülkesinden bırak ya konuştuğun adam senin zamanı geldiğinde gurur duyduğun osmanlı imparatorluğunun son padişahı mustafa kemal i ve düşücelerini tamamen benimseyen bir insan olarak şunu söyleyim o zaman başarız olsaydı atatürk sence ne diyor olurduk hain adi herif ülkeyi sattı isyan başlatı diyor olurduk ama hayır başarılı oldu ve kahraman oldu düşünceleriyle ben dahil bütün türk gençliğiini hala etkiliyor ama vahdettin hain oluyor o başarılı olsaydı böyle konusurmuydun merak ediyorum sanki kendin ingiliz devletinin arşivlerini araştırmış hiç tartışılmayan bişey bulmuş gibi bunu nasıl bize anlatıorsun ya ne geçiyor eline allahını seversen söylermisin victor osmanlı devletini yani atalarını aşalıyınca mutlumu oluyorsun söylermisin bence Vahdettin ülkesini satmamıştır sadece atatürke yani vahdettine göre vatan haini mustafa kemale karşı savaşıstır bu kadar sen bence vahdettinden önce o listesini çıkardığın muhteşen şahsiyetli insanların neler yaptığını anlat anlatki bilelim nasıl bu günlere geldiğimizi[signature][hline]"Break this bittersweet spell on me
Lost in the arms of destiny"
Mesaj tarihi:
hımm ucmıyalım lutfen

ıngılızler devlet arsıvlerıne sırf turklerı bırbırıne dusurmek ıcın belge koymaz kaldıkı bu yazdıgım olaydan ataturk un bıle haberı yoktu
teslım edılen belgeler ıstanbuldakı ıngılız buyukelcısı tarafından teslım edıldı ama turkceden yapılan cevırılerın altında bızzat vahdettın ın ısmı var kaldıkı su anda bunları yayarak nası lturkler arasında anlasmazlık cıkarıcaklar cok komık yanı

vahdettın kacarken yanına bısey almamıs dedın pekı vahdettın bavulunu toplarken yanındamıydın? bırsey almadıgını nerden bılıyorsun
kaldıkı osmanlının o tarıhte birşeylerı varmıydı veya ıngılızlere ıltıca ettıgı zaman ıngılızler butun devlet daırelerını ellerınde tutarken dur gıdıp ıcerden bısıler alıcam dıyıcek halı yoktu ıngılızler kendıelrını ıstanbulun sahıbı gıbı goruyordu

ısmet ınonu nun neler yaptıgını bılmıyorsan zaten burda yazamam ama şevket sureyyaaydemır ın kıtapalrını oku bır zahmet o sekılde bıle bırseyler cıkartırsın[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Mesaj tarihi:
Vahdettin hain değildi. Mustafa Kemal Atatürk'ü Samsuna yollayan ve ona gereken mali desteği sağlayan yine oydu. Nutuk'u okursanız eğer Atatürk'ün "[/i]Eğer istese bütün devlet hazinesini alır ve bir ordu ile geri gelirdi[/i]" dediğinide görmüş olmanız gerekir.Vahdettin giderken istese bütün devlet hazineleri alırdı. Sırf kaşıkçı elması bile, eğer alsaydı, ona ve torunlarına krallar gibi hayat sürmesine yeterdi.Oysa o kendisine hazineden birşeyler alması gerektiği söylendiğinde "Milletin malını alamam, çünkü milletimin ihtiyacı var" demişti. Öldüğü zaman parasız pulsuz olarak öldü. Arkadaşlara teşekkür ederim
Mesaj tarihi:
Hain deil kardeşim bunu ecevit de açıkladı:D[signature][hline]İçimdeki şeytanın ensesindeyim!
Mike, 26 Ağustos 2005 17:26 tarihinde demiş ki:
rahat 2.yiz bunu imza yapın 3-4 ay sonra hatırlatın bana..
Mesaj tarihi:
victor her padişahın kendine has hazinesi olur bunu bilirmisin vahdettin işte o güzel ve pahalı eşyaların bulunduğu hazineyi yanına almamıştır. yani bile bile sefil bir hayatı seçmiştir. sen diyorsunki şimdi adam mustafa kemalin arkasından oyun çevirdi onuyakalatmak istedi neden yakalatmak istemesin mustafa kemal osmanlıya baş kaldırdı ona neden hain demiyoruz o zaman bazı şeyleri geniş düşün ben vahdettin mustafa kemale yardım etti demiyorum diyememde ama vahdettinde osmanlı devletini ayakta tutmaya çalışan bir insandı diğer yandanda ben hala ingilizlerin çok gili damgalı belgelerine inanmamaktayım o ise ayrı bir konu[signature][hline]"Break this bittersweet spell on me
Lost in the arms of destiny"
Mesaj tarihi:
altında vahdettın ın ımzası olan belgeleredemı ınanmıyorsun peh

mustafa kemal ı yakalatmak ıstemesıne ıtırazımız yok ancak halkın kendı oylarıyla sectıgı meclısı kapatmak ıstemesı mısak ı mıllı kararlarını tanımaması sevr ı ımzalaması anadoluda kuvaı mıllıye ustune aznavur u yollaması cıkan pek cok ısyanlar ıngılzıelrden destek alıp ordu kurup halkın oylarıyla sectıgı kısılere saldırtması halka saldırtmasıyla aynı seydır bunu anlamıyorsunuz
halk olmadan kralalr bir hiçtir bend ekendımı kral ılan edıyım ama ne anlamı olur şimdi
herşeyı belırlıyen halkın ıradesıdır halk ıradesıyle dusmandan kurtulmak ısterken adam buna ıtıraz edıyorsa ve halka kole tasması takmak ıstıyorsa o adam vatan haınıdır develete ıhanet etmese bıle halka ıhanet etmiş kendıne ınanan ınsanalrı yarıyolda bırakmıştır
savundugunuz adam bu işte bıde arsızlık yapıp hazınesınıde alsaymış yanına kaldıkı ıstanbuldan kendısı zor kactı hazıneyı bırkaın kı aldıkalrını yemedıgını nerden bılıyorsunuz yanındamıydınız vahdettın bavulunu toplarken
vahdettın ınde kişisel hazınesı aman aman bişey degıldı cunkı fakır bır ulkede tum vergı gelırlerıne yabancıalr tarafından el konulmuş iflas etmiş bır ulkede hukumdarın ne akdar hazınesı vardır tartışılır
halk aclıktan surunurken vergı yukunden aglarken yabancılar ekonomık oalrak halkı ezerken bu adam kişisel servetını saklıyorsa bu onun 2. kez hain olduugnu gosterır[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Mesaj tarihi:
Vahdettin neyi alıp kaçıyor anlamadım? Yaşadığı her yere İngiliz muhafızlarıyla giden bir adam, o Kaşıkçı Elması da etrafta gezen bir şey değil, memleket fiilen işgal edildiği için o tarz pahalı şeylerin de hepsi kilit altında işgal kuvvetlerinin emrinde. Memuruna askerine para veremeyen, saraydaki yemek takımlarını eriten bir devletten bahsediyorsunuz, 1912de Trablusta olay olduğunda devlet subayların cebine para koymaktan aciz, adamlar kendi paralarıyla gönüllü gitmişler. Bu ortamda Vahdettin zaten kalan her şey de İngiliz emri altında el konulmuşken neyi alıp gidiyor afedersiniz? "Milletimin ihtiyacı olur" diyecek kadar vakur ve gururluysa bu adam, neden o zaman bir "İngiliz" gemisine binerek apar topar "kaçtı"? Bu onun korktuğu bir şey olduğunu göstermez mi?

Hainlik meselesine gelince görüşümü belirttim, bence o ortamda hain diyemeyiz, Mustafa Kemal Vahdettin'e göre hain, Vahdettin de Mustafa Kemal'e göre haindir, ama o karışıklık ve iki başlı hükümetlilikte kimin ne olduğu belli olmaz, olamaz.[signature][hline]Rampaların ustası, Liv Tyler'ın hastasıyım.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
  • Yeni Oluştur...