Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cennet Papagani Egitim

vimpir

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
ilk olarak cennet papağını sahipleri ile iletişime geçebilirsin. mesela paticik'ten cd'nin bir papağanı var. o kişilere özel mesaj yolu ile mesaj atarsan bilgi edinebilirsin.
ben genelde beslediğim kuşları elime alıştırabilmek amacıyla; yem,marul veya seveceği tarzdaki şeyleri avcumun içine koyardım. karşısında 1-2 dk hareketsiz tutardım elimi, bir süre sonra elime konup yemeye başlardı. bu yöntemi deneyebilirsiniz.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas!|
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer yavruysa alışması için biraz daha uzun zaman gerekebilir çok tırsak oluyolar çünkü...Eline alıştırmak istiyorsan gagasını sev ilk önce başlarda gagasından başka yerine değdirmez çünkü elini kocaman açıp hayvana doğru götürürsen o zaman da korkar sadece parmağının ucuyla gagasına dokun...Sonra zamanla gagasını tutturmaya felan başlar iki parmağınla tut elinin tadına bakar ama acıtmaz hatta ıssırmaz yani oyun gibi bi' şey onun için.Şeftali sever şeftalinin iç kısmını ver.Ayağına dokunmaya çalış elinle dokundurmayacaktır büyük ihtimalle hemen gagasını açıp son hız kafayı eline uzatacaktır elini aniden çekme eğer ani hareket yaparsan o da korkar.Elini ıssırırsa "AUEEEAAEH" diye bağırma gagasına hafifçe vurursan anlayacaktır yapmayacağını.Yem yerken kafesin karşısından onu izle suratını tanısın günde bi' kez dışarı çıkar büyük bi' odanın içinde odayı tanısın.İlk çıkardığında kafesine geri sokmak zor olabilir.Kafesin altını çıkarıp üstüne kapayabilirsin başka türlü yakalaman zor."Höeeeyt" diye elinle almaya çalışma canını acıtabilirsin.2-3 çıkıştan sonra kafesinin yerini öğrenir uçtuğu için su içme ihtiyacı duyup kafese girer sonra kaparsın kafesi istersen.Kafese çabuk girmesini istiyosan uçur biraz zaten uçması için ona doğru yürümen yeter de artar bile :).Odaya da alıştıktan sonra kafesin dışındayken yanına yakaşmaya çalış yine gagasına dokun böyle böyle alıştırırsın elimi ıssırır diye korkma eğer acıtır diyorsan kışlık bi' eldiven giy öyle dokun.Bi' de önemli bi' şey daha var kafesten çıkarınca arkasında dar boşuklar olan ve arkasına düşebileceği mobilyalardan felan uzak tut yani korkutma sonra sapıtıp oralara düşebilir, benimki 3 kere düştü neyse ki bi' şeyi yok :)Kuşu korkutmamaya çalış yanında çok yüksek sesle konuşma, bağırma, çok yüksek sesle televizyon izleme/müzik dinleme vs.
Önemli bir nokta daha kuşa su içerken bak bakalım rahat içebiliyo mu satılan suluklar küçücük olduğu için gagası zor sığıyo benimkinin ona göre ağzı daha geniş bi' suluk bul veya içtikçe suluğu biraz salla su gelsin ben öyle yapıyom :)Bir de kafes konusuna değinelim cennet papağanları öyle sıradan muhabbet kuşu kafesinde yaşayamazlar büyük bi' kafes al yani abartıp kartallar için felan olandan alma tabi ama büyük olsun :)
Bunlar da Cookie'nin fotoğrafları...
Cookie 1
Cookie 2
Cookie 3[signature][hline][Bob Marley]---Me, myself, helö lölehelele
Gazeteci-Bir "rastaman" olmam için ne yapmam gerek?
Bob Marley-Yeniden doğmalısın...
Tüm haklarım yaratıcıya aittir aynı şekilde yaratılamam, klonlanamam.All rights reserved.

[Bu mesaj Cd- tarafından 26 Ağustos 2005 01:11 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Cd- tarafından 26 Ağustos 2005 01:12 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Cd- tarafından 26 Ağustos 2005 01:12 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Cd- tarafından 26 Ağustos 2005 01:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

tesekkur ederim ellerine saglik, benim kus oldukca tirsak hatta tirsak otesi dicem suan odasini degistirdim holde duruyor ordada salmam cok zor ancak kendi odama alip salabilirim ozamanda yatagin arkasina dusuyor cikar cikarabilirsen ama isirma huyu hic yok elime alip dakikalarca seviyorum uyuyor hatta elimde ama biraz rahat birakiyim hemen ucamaya calisiyor buda benim moralimi bozuyor hic alismicak gibi geliyor dediklerini yapmaya calisicam tekrar tesekkur ederim[signature][hline]Para Kazanmak Istermisin?
Eger Konunun Daha Onceden Acildigini Dusunuyorsan Insan Gibim Pm At Post Kasma
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...