Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

izmir Ekonomi 5000 ögrenci

Anodhen

Öne çıkan mesajlar

İEÜ’NÜN BEŞİNCİ YILINDA BEŞ BİN ÖĞRENCİ

Ege Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesi İzmir Ekonomi Üniversitesi, kontenjanlarını doldurmanın mutluluğunu yaşıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin, yeni açılan bölümleri Mimarlık, Psikoloji ve Endüstri Sistemleri Mühendisliği başta olmak üzere tüm bölümleri tamamen dolarken puanları da arttı.
Türkiye’nin ilk meslek kuruluşu üniversitesi olarak 2001 yılında İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın yoğun takipleriyle kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi, 2005-2006 yılına iddialı başlıyor. Bütün kontenjanları dolan Üniversite bu yıl 1419 öğrenci kayıt yaptıracak. Birinci yılında 294 öğrenciyle başlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi her yıl büyüyerek eğitime devam etti. İkinci yılında 1252, üçüncü yılında 2 bin 112, dördüncü yılında 3 bin 602 öğrenciyle kaliteli eğitimin öncüsü olan İzmir Ekonomi Üniversitesi, beşinci yılında beş bine yakın öğrenciyle yine ilklerin üniversitesi olmaya devam edecek. Eğitim dili İngilizce olan ve ilk beş vakıf üniversitesi arasında yer alan İzmir Ekonomi Üniversitesi, geçen yıla göre yerleştirme puanlarında yaklaşık 20-25 puan artarak yerini korudu. İlk 500 de yer alan 5 öğrencinin tercihi İzmir Ekonomi Üniversitesi oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerin % 61 i İzmir İlinden diğerleri ise Türkiye’nin dört bir yanından geldi. Ege Bölgesi’nden 1046, Marmara Bölgesi’nden 171, Akdeniz’den 72, İç Anadolu’ndan 70, Karadeniz’den 31, Güney Doğu Anadolu’dan 19, Doğu Anadolu’dan 10 öğrenci İzmir Ekonomi Üniversiteli oldu.

Gösterilen yoğun ilgiye teşekkür eden İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütelvelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş,” Herşeyi çocuklarımız için yapıyoruz. Eğitim ücretlerini diğer vakıf üniversitelerine göre düşük tutmaya çalışıyoruz. Alınan ücretin tamamı öğrenciye kaliteli eğitim vermek için geri dönüyor.” dedi.

İzmirlilerin desteği ve güvenine layık olmaya çalıştıklarını ancak tek sıkıntılarının İzmir’in yönetenler olduğunu belirten Demirtaş, “İzmir Ekonomi Üniversitesi 2001 yılından bu yana hakkı olan inşaat iznini almak için mücadele verdi. Ne yazık ki hala

başaramadı. Ek yurt ve derslik inşaatlarını yapamıyoruz. Yerel yönetimlerin başkan ve bayındırlık komisyonlarına yenik düştük.” diye konuştu. “Bu kente bir üniversite kazandırarak ne kötülük yaptık?” diye soran Demirtaş, “ Biz yasal olmayan hiçbir şey istemedik. 15 milyon Dolara satın aldığımız 40 dönüm arsamıza hakkımız olan inşaat yapma iznini istiyoruz ama beş yıldır alamıyoruz. Hakkımızı mahkemede aramaktan başka çare kalmadı.” dedi.

Yeni kampus alanı arama çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Demirtaş, “Öğrencilerinizin hiçbirini açıkta bırakmayacağız. Çeşmealtı’nda yurt olarak kullanmak üzere bir bina kiraladık. Yetmediği takdirde ilave uygun yer bularak, yurt isteyenlerin tamamına hizmet vereceğiz” diye konuştu.

Demirtaş, “Tüm engellemelere karşın İzmir Ekonomi Üniversitesi başarıya koşuyor” dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde 5-12 Eylül 2005 tarihleri arasında kayıtlar başlayacak. Öğrencilere bu yıl da kayıt numaralarıyla birlikte satın alma işlemleri tamamlanan dizüstü bilgisayarlar verilecek[signature][hline]Pika pika
Sosyal ağlarda paylaş

Diz-üstü olayı yalan
Diz üstlerini HAzırlık okuduktan sora 1. sınıfa baslayınca verıyolar.

Ha bide 1000 küsür ogrencı bu sene kayıt yaprtıracaksa hayatta kaldıramaz okadar ogrencıyı o kucucuk uni. MUTLAK suretle başlamaları lazım yeni inşaata ama zor gozukuyo mahkemeler falan var başlarında[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok ole birsey, son iki kat yurt degil, senin bilgiler biraz eski. :)
Gectigimiz donem 2 tane bina yapiliyordu okula. Birisi Guzel Sanatlar fakultesi binasi olcak ama digeri hakkinda cok bir bilgim yok. Gecen sene hazirliga 1000 kisi gelmisti, cogunun kaldigini dusunursek bu sene hazirlik daha da bi kalabalik olacak. :)[signature][hline]SeXeN6.Net [Internet Services]
FILES.GEN.TR [New File Center]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Anodhen, 27 Ağustos 2005 04:47 tarihinde demiş ki:
said:
silencer, 26 Ağustos 2005 16:03 tarihinde demiş ki:
ekonomi = esnaf işi üniversite

hahahah

hocam sende negibi bi eziklik var git bi psikologa cocukluguna falan insin izmir ekonominin insaatina topun falan kacti heralde...

zevzekliği kes. ekonomi'deysen ya da yerleştiysen, o kompleks sende oluşacak..[signature][hline]darakkitlauncha//rockin' the business since '98.
"resistance is futile" (elektrik sobasıyla ısınamazsın)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BlaCk, 02 Eylül 2005 04:32 tarihinde demiş ki:
Düzgün konusmasını ogren once public bi ortamda sora gel millete ders ver.
Anodhen icinde gecerli

ilgili mesajlarımın uygunluğu göz önünde bulundurulursa, izahat vermem gerekmiyor. hoş, böyle birşey gerekli olsaydı da, yetkilileri muhattap alırdım.

ancak söylemeden geçemeyeceğim, kuralları benimseyemeyip de yarım yamalak fikrini ifade etmekten aciz arkadaşlarımız için iyi bir laf etmişsin. buraları "public" ortamlar tabii. teşekkür ediyorum ve "public" yerlerinden öpüyorum, örneğin gözlerinden.

tekrar ediyorum: kurallar belli. saygısız ve zevzek olmayın. eğer böyle davranmak konusunda da ısrarcıysanız, bir yetkili gelip de yaptırım uyguladığında da ağlamayın.

ekonomi hiç iyi bir okul değil. burslulara birşey demiyorum, en azından okuldan üç beş kuruş birşeyler alıyorlar. para verip de gidenlere ise, tıpkı okulu konusunda kompleksli davranmayıp rezalet olduğu hakikatini dile getirebilen izmir ekonomi öğrencileri gibi geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.. okulun nasıl berbat bir yer olduğu konusunda bilgi içeren mesajlar atmıştım daha önce.

ve son birşey daha: ekonomi'ye gitmiyorum. zamanında tercih etmiştim. ancak halen devam eden bir sürü arkadaşım var, eğitim kaygısıyla okula devam edenler duyulmadık küfürler ediyorlar umutsuzlukla. ben bilkent'teyim ve takdir edersiniz ki ekonomi ile ilgili herhangi bir kompleksimin olması söz konusu bile olamaz. okulla olan ilgim ve hangi okula gittiğim sürekli özel mesaj yoluyla soruluyor, onun için bilgi verme ihtiyacı duydum.[signature][hline]darakkitlauncha//rockin' the business since '98.

[Bu mesaj silencer tarafından 02 Eylül 2005 19:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Senin kisisel fikrindir okul hakkındakı yorumların kımse bısey dıyemez fakat bı kısıye kalkıp sen o okula gıt bak sende komplex olusacak dersen gulunc olursun ve sacmalamıs olursun sadece.

Onun dışında herkes post attıgı yerin public bi ortam oldugunu unutmamalı ve ona gore davranmalı.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BlaCk, 02 Eylül 2005 20:32 tarihinde demiş ki:
Senin kisisel fikrindir okul hakkındakı yorumların kımse bısey dıyemez fakat bı kısıye kalkıp sen o okula gıt bak sende komplex olusacak dersen gulunc olursun ve sacmalamıs olursun sadece.

Onun dışında herkes post attıgı yerin public bi ortam oldugunu
unutmamalı ve ona gore davranmalı.

elbette benim kişisel fikrim ve aynı zamanda profesyoneller ve öğrenciler arasında yaygın olan kanı, doğru anlamışsın, "public" elini sıkmak istedim anladığını fark edince.

bir dahaki sefere mesajını türkçe yazmanı tavsiye ederim.

birde söylediğim birşey hakkında fikir ileri süreceklerin en azımdan dengim olmasını tercih ederim. unutmayın, yazdığınız yazı sizin nasıl biri olduğunuzu gösteriyor. boş bir adamı attığı mesajlarda kullandığı dilden ayırt etmek ziyadesiyle kolay oluyor. fikir edinmek için önceki iki üç satırlık "public" mesajları okuyunuz.[signature][hline]darakkitlauncha//rockin' the business since '98.
Sosyal ağlarda paylaş

Public genel bi kavramdır bu forumdakı cogu kısı tarafından kullanılmıstır. Neden ingilizce yazdın olayına girmeye gerek yok, dilimiz elden falan gıtmıyo boyle deyınce meraklanma yani.

Public yerleri sıkıp öpme merakın gıttıgınde bunuda anlıyacagını umuyorum.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BlaCk, 03 Eylül 2005 16:05 tarihinde demiş ki:
Public genel bi kavramdır bu forumdakı cogu kısı tarafından kullanılmıstır. Neden ingilizce yazdın olayına girmeye gerek yok, dilimiz elden falan gıtmıyo boyle deyınce meraklanma yani.

Public yerleri sıkıp öpme merakın gıttıgınde bunuda anlıyacagını umuyorum.

genel bir kavram olmasının, bu forumda senin tabirinle "çoğu kişi" tarafından kullanılmış olmasının hiç bir önemi yok. bunlar hiçbirşey ifade etmez. ilaveten, türkçe elden gidiyor gibilerinden bir laf eden de yok. belki de kendi kendine gelin güvey oluyorsundur?

her neyse, konuyu yeterince saptırdın.

okul hakkında birşeyler söyleyeceksen söyle. "public" yanaklarını sıkıyorum..[signature][hline]darakkitlauncha//rockin' the business since '98.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...