Baalzebul Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 D&D nin babası Gary Gygax'i aranızda tanımayan yoktur herhalde. Bu muhteşem şahsiyet TSR' dan ayrılmasının ardından yeni bir şirket ile Lejendary isimli bir masaüstü oyun yarattı. Ben de acaba alsam mı diye düşünmekteyim? Acaba aranızda bu oyunu edinmiş olan varmı? Varsa hakkında olumlu/olumsuz bi miktar yorum rica edeceğim. www.lejendary.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBoLiC Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 biraz misilleme gibi geldi bana ama....haydi hayırlısı eğer d20 den iyi bir sistemse o zaman affetmem wizardsı[hline]Serve no one but Bane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 daha önce görmemiştim. ama açık konuşiim gözümn tutmadı hiç 1- sitede mümkün olabilecek en kötü renk seçimlerini kullanmışlar. 2- d&d ye benzemesin diye elinden geleni yapmış adam. hatta zorlamış biraz. character sheet'a avatar record sheet demiş, ability scoreları da kağıdın sağına koymuş, yok lejend master's guide mış... 3- artwork elmoredan. adam hala geçmişte yaşıyo. lockwood rulz... 3rd. ed. ejderleri elmore'un çizdiklerinden kat ve kat üstün. art work ancak 2nd. ed. ad&d ile yarışabilircekmiş gibi geliyo bana. bu da kötü bişe. 4-sistem belki muhteşemdir. ama sırf gygax yaptı diye yeni bi sistem öğrenmekle vakit kaybetmenin bi manası olduğunu sanmıyorum. onun yerine exalted denenebilir. ya da ona harcanacak parayla 3.5 ed. D&D kitapları alınabilir diye düşünüyorum. böyle olumsuz yaklaşmamın nedeni, onca dolar bayılıpı bişiyler satın aldığınızda, elinizde güzel görünen bişeyler olması gerektiğine inanmam. D&D estetik olarak çok aşama kaydetti 3rd. ed la beraber. hatta şu an sektörde, artwork bakımından d&d ile yarışabilecek herhangi bir ürün yok zannedersem. artworkun önemi yok deseydim zaten kitapların orjinallerini almaz text versiyonlarını indirip bastırırdım yazıcıdan...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? [Bu mesaj Grudge tarafından 11 July 2003 11:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBoLiC Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 gazetter diye bi campaign setting vardı 1st editionda hatta bende onun orclar için olan kitabı hala durur oenkmar the jewel of the depths fln.....nese oyun rp baslı olacak denmiş ama monster manual a 500 tane yaratık koymuşlar (205 pages) pc yi avatar yapmışlar vs..vs..vs ama oyun sistemi hakkında hiçbir bilgi yok sadece isim değişiklikleri göze çarpıyor sistemi görmek için pdf sini indirmek lazım netten :-)[hline]Serve no one but Bane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBoLiC Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 birde o campaign settingin mapi gerçekten rezalet...adamlar iki üç tane dağ serpiştirmişler ortaya 1-2 tane de ada koyup okyanuslara da magnificent ocean demişler..peh![hline]Serve no one but Bane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 sistemle ilgili bilgi var ama şu bikaç satıra dikkatinizi çekmek istiyorum Lejendary Adventures represents Gygax’s latest work in creating fantasy gaming. Many great design leaps are made in his work, without sacrificing the fun of his earlier designs. One of the most notable changes from traditional design are the Avatar’s (LA-speak for player character) Base Ratings. Instead of relying on old, stalwart defining traits like Strength and Agility, only three Base Ratings are presented. Health, Precision, and Speed represent both the physical and mental capacity to act in each area. Precision, for example, represents the acute use of the character’s capabilities. It’s a tough concept to wrap your brain around after years of traditional stats. In the long run, though, it reflects what is important in a game - not how strong your Avatar is, but how well he uses his strength. bana farklı bişeyler olmalı kasıntısı gibi geldi sadece. edit: bi de nedir yani? bi ejdeha ile bi insan aynı güçte ama ejder gücünü daha iyi kullanıyo mu demek istemişler ??? [hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? [Bu mesaj Grudge tarafından 11 July 2003 11:32 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBoLiC Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 okumaya devam...ama şu kafamı karıştırdı percentile rolls ile combat yapılıyor yani yüzlük zarla mı oynıcaz?[hline]Serve no one but Bane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Bence Wizards olayın artık ticari boyutunu abarttı ve bu insanları daha fazla nasıl sağarım moduna geçti. Tamam görsellik önemli olabilir ancak bence oyunun kendi kalitesi çok daha önemli. PHB ve DMG' ın grafikleri hoş olmakla birlikte, MM' deki birçok yaratığın çizimi hoşuma gitmedi. Ben bu konuda Elmore' u tercih ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBoLiC Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 said: Baalzebul, 11 July 2003 11:39 tarihinde demiş ki: Bence Wizards olayın artık ticari boyutunu abarttı ve bu insanları daha fazla nasıl sağarım moduna geçti. bu konuda acaip haklısın[hline]Serve no one but Bane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBoLiC Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 kuralların kısa bir açıklaması var onu indirip bakmak lazım[hline]Serve no one but Bane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 said: Baalzebul, 11 July 2003 11:39 tarihinde demiş ki: Bence Wizards olayın artık ticari boyutunu abarttı ve bu insanları daha fazla nasıl sağarım moduna geçti. Tamam görsellik önemli olabilir ancak bence oyunun kendi kalitesi çok daha önemli. PHB ve DMG' ın grafikleri hoş olmakla birlikte, MM' deki birçok yaratığın çizimi hoşuma gitmedi. Ben bu konuda Elmore' u tercih ederim. oyunun kendi kalitesi çok daha önemliyse zaten whitewolfa terfi et derim sana. konsept bu oyunda da d&d. ayrıca adamlar para kazandıkça yaptıkları işi daha iyi yapıyorlar. son olarak "wizards'a verdiğin para da bu adamlara vereceğin tuvalet kağıdı mı?" demekten kendimi alamıyorum. adam bariz "bakın yepis yeni bi sistem hazırladım ama web sayfası bile yapmayı beceremiyorum, aynı zamanda da yerden yere vurduğum, hiçbişeyini kullanmadığım dandik D&D nin yaratıcısı olma payesini referans olarak gösteriyorum, hadi bana paralarınızı verin" diyo... MM daki yaratıkları beğenmemen konusunda ise şöyle söyliim sana. eski monster manuali bilirsin kesinlikle, oradaki çizimlerin arasında iyi çizimler direk göze çarpardı. işte tarasktı, kahverengi bi ejderha vardı vs. onları da hep diterlizzi çizmiş olurdu. şu anki monster manualde kötü çziimler göze batıyo sadece. ama hangilerinin kötü olduğunu da açıp bakmadan söyleyemiyosun...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? [Bu mesaj Grudge tarafından 11 July 2003 12:08 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 said: Grudge, 11 July 2003 12:02 tarihinde demiş ki: ayrıca adamlar para kazandıkça yaptıkları işi daha iyi yapıyorlar. Mı acaba yoksa, yapmaları gereken işleri daha sonraya erteleyerek üj bej kitap daha mı kaktırıyorlar millete bu tartışılır. Olayımız bu değil zaten. Lejendary' i edinmiş olan ya da bi şekilde PDF' sini edinen bi zahmet benimle temas kursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheSilver Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 doğrusu adını ilk defa duydum :) öyle yapanına falan pek bakmam :-P umrumda olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 e sence lejendary midir nedir o tek kitapta bitirecek mi olayı? komik oldu bu iddia.[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 said: Grudge, 11 July 2003 12:36 tarihinde demiş ki: e sence lejendary midir nedir o tek kitapta bitirecek mi olayı? komik oldu bu iddia.[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? E güzel abicim öyle bir iddiada ne zaman bulundum ki? Sadece wizards bi miktar eşeğin kulağına yangın hortumunu sokmuş pompalıyor, ondan bahsediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBoLiC Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 said: Baalzebul, 11 July 2003 12:42 tarihinde demiş ki: Sadece wizards bi miktar eşeğin kulağına yangın hortumunu sokmuş pompalıyor, ondan bahsediyorum. :lol:[hline]Serve no one but Bane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 e ben de adamlar komünist ya da hayırsever demedim ki. sadece kazandıkları parayla kendilerini geliştiriyolar dedim...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBoLiC Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 yeni başlayanlar için olan kural kısmını inceledim ve baştan sona okudum kuralları...şöyle bir benzetme yapsak yanlış olmaz..fallout un skill sistemi gibi fakat en başta dikkati çeken bir olay var ki level 1 adamın weapons skilli 46 her level 5-6 skill point alınıyor ve hepsiyle weaponsa abanırsak level 10-11 gibi bu adam her melee weaponla d% de 00 atmadığı sürece vuruyor ne olursa olsun...DR gibi bir şeye rastlamadım ama büyük ihtimalle vardır ama sonuç olarak bi yerden sonra hep vuracak gibi oluyor....güzel kısımları yok da değil...özellikle Action Block denen olay çok iyi düşünülmüş ama combatı yavaşlatmaktan öteye gider mi bilinmez.Action Block sayesinde 1 round 12 saniye oluyor ve her AB 4 ayrı parçaya bölnümüş bunlarda Action Block Counter her biri 3 saniye.Büyü yaparken mesela 7 saniye süren büyüler var bu durumda 2ABC+1sn de büyüye tamamlayıp kalan 2sn de de movement veya başka bir şey yapıyorsunuz...d20 nin partial action veya move-equivelant action ından daha iyi gibi geldi kulağa..[hline]Serve no one but Bane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBoLiC Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 ayrıca şunlarıda eklemek gerek... zırhlar ve shieldlar ayrıca bir hp ye sahipler ve her birinin hp si yazıyor PHB deki gibi kalınlık falan veya ortalama bir silaha göre hesaplamaya gerek yok..critical hitler daah bir critical hit olabiliyor veya baya abartılmış...atakta 01 atarsanız critical hit eğer dmg da 20 atarsanız+d10 daha ve onda da 10 atarsanız +d5 daha vuruyosunuz ki baya abartı bir damage(bunu da deiştirmişler damage değil Harm) a ulaşmak mümkün..vurduğunuz Harm düşmanın önce shield ının protection degree sinden sonra da armor protectionından düşülüyor ve en son sizin health iniz azalıyor. Kısa bir özet yapmak gerekirse: Gary amca wizards ın 3rd ed kitaplarındaki eksikleri yakalamaya çalışıp onları kapatmış fakat yalnızca en çok ilgi duyulan alan olan combata abanmış...süper olmamış ama enteresan fikirler var.[hline]Serve no one but Bane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 her zaman söylerim modifiye şahanedir. 450 dolara bas gitar alıp ona her güzel şeyi hediye edersen paha biçilmez bişii olur (en azından aidiyeti daha fazla olur) ha onun gibi işte bu olayda da dm de bitiyo olay. sıkıldıysan faerundan git başka dünyaya yine ama elinin altında baz bi rulebook bulunsun, onu modifiye et kafana göre. Onun için de bence D&D en tamam olanı. Yine her zaman sölerim DM çokçok önemli. Olay orda biter.[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dojorel Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 site pe kotu. theme chooser diye bisey koymuslar alta, ikisi de birbirinden berbat. sistemi basitlestireyim demis adam ama eline yuzne bulastirmis. ww sistemi mesela dnd ye gore daha basit olsada cok basarili. ama bunda herhangi bir arti goremedigim gibi, gayet de yetersiz gorundu gozume. ekstra bir kurallar silslesini pek ogrenmeyi de dusunmedigimden biraktim bakmayi.[hline]blinded by fear of life Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBoLiC Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 said: horacegoesskiing, 11 July 2003 13:12 tarihinde demiş ki: işte bu olayda da dm de bitiyo olay. Yine her zaman sölerim DM çokçok önemli. Olay orda biter.[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk? sonuna kadar hak veriyorum :D[hline]Serve no one but Bane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 +1[hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz [Bu mesaj Baalzebul tarafından 11 July 2003 13:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 said: Grudge, 11 July 2003 12:58 tarihinde demiş ki: e ben de adamlar komünist ya da hayırsever demedim ki. sadece kazandıkları parayla kendilerini geliştiriyolar dedim...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? Ya tamam komünist, hayırsever felan olmasınlar da bi miktarda insaflı olsunlar. Her çıkan edition demek daha önceki kitapları çöpe atman demek oluyor. Birde bu edition ların yayımlanma tarihleri arasındaki kısalmayı düşünürsen heriflerin kazançlarını görürsün. Adamlar U.S.A. merkez bankası FED gibi oldular vallahi. :P[hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2003 benim alakam yok pek ama orda grudge şey demiş elmore un ejderhalarına laf atmış :) bence elmore lockwood da ndaha iyi ejderha çiziyor. lockwoodunkilerin hepsi sakallı gitsin traş etsin öyle gelsin hehe.[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar