Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
1. soru XP yüklü makinaya ubuntu linux yükleyecem... bilgisayar açıldığında XP nin açılmasını istiyorum istersem linuxa geçeyim istiyorum. nedeni de şu: evde kalabalık bir şekilde bilg. kulanıyoruz diğerlerini rahatsız etmeyeyim....

2. sorum, lisanslı win98 CD sine sahibim. CD çizilmiş, yenisini almak zorundam mıyım?

özellikle 1. soruyu linuxtan bir şey bilmeyen ilk kez yükleyecek birisi olduğumu düşünerek cevaplarsanız müteşekkir olacağım :-p[signature][hline]... that's me in the corner...
Mesaj tarihi:
1 saniyeden daha kısa sürede anladım =)

valla ben onba çok yakın bi pc ye xp kurmuştum ama anlatsam kitap olur yani...

5.30 6 saat falan sürdü ve install boyunca abuk sbuk zamanlarda donuyodu. klavyenin en az 20 tuşuna aynı basıp. dit dit dit diye öttürmek gerekiyodu..

tüm bunlar bi yana hdd dandik olduğundan. günde 1den fazla format attığımı hatırlarım..

onun dışında ev de yerden ısıtmalıydı aşırı ısınıyodu pc.
kasa açık dibinde vantilatörler çalışıyodu...

win98 kur sen
istanbuldaysan kadıköy,tahtakale gibi yerlerden bulabilirsin hatta download bile edebilirsin ama sağlam bi kaynak tercih et...[signature][hline]KONT
Msn:[/b][email protected]
Gmail:[/b][email protected]
Mesaj tarihi:
git bi p2p programından çek yada bi arkadaşından çek yada git korsan al 98i(sonuncusunu tavsiye etmem) önemli key. ayrıca orjinal oyun program aldığında 5 tane güvenlik amacıyla kopyasını yapabiliyorsun normalde

önce hddyi 2 partitiona ayır yada daha fazla farketmez birincide xp olsun istediğin diğerine ubuntuyu kurcan
ubuntu için normal paşa paşa setup yap grub ön yükleyicisi diye birşeye gelince onuda kur de MBR kısmına kur(ana bölüm yani xp)

sonra setup bitince ilk olarak ubuntu olcak grub listesinde sen çalıştır ubuntuyu ilk defa açtığın için bi ton işlem daha yapcak sonra açılcak login ol /boot/grub içinde aradığın dosya onu aç en altta xp var onu c/p edip en üste al default timerida 2-3sn gibi daha kısa birşey ile değiştir işini görür
  • Yeni Oluştur...