Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden Her Canlı Ölüyor !!!

Gawain

Öne çıkan mesajlar

kanser hücrelerinin hepsi mi ölümsüz?? sanmıyorum onlar DNAsı bozulmuş hücreler sadece... Ayrıca 30 yaşında olabiliriz tamam da (ulan illa konuşturcan din hakkında) sonuçta herşey Allah'ın elinde, ayrıca fiziksel bi formda olucaamızı veya fiziksel olarak 30 yaşında olucaamızı kimse sölemedi...[hline]A Ferrari is a dream, two Ferrari's are paradise while three Ferrari's are just too good to be true ;)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ouz_UFO, 05 June 2003 15:11 tarihinde demiş ki:
kanser hücrelerinin hepsi mi ölümsüz?? sanmıyorum onlar DNAsı bozulmuş hücreler sadece... Ayrıca 30 yaşında olabiliriz tamam da (ulan illa konuşturcan din hakkında) sonuçta herşey Allah'ın elinde, ayrıca fiziksel bi formda olucaamızı veya fiziksel olarak 30 yaşında olucaamızı kimse sölemedi...[hline]A Ferrari is a dream, two Ferrari's are paradise while three Ferrari's are just too good to be true ;)

kuranda öle yazıyo
28 olması gerek tam ben de hatırlamıyorum o civar bişiy[hline]things you own end up owning you
(tyler durden)
Sosyal ağlarda paylaş

Hücrelerde "apoptoz" denilen kendini imhaya yarayan bir mekanizma vardır. Bu bazı kanser tiplerinde çalışmamaktadır. Bu yüzden deli gibi bölünür gelişirler. Ama bu her zaman işe yaramaz. Deli gibi bölünüp çoğalan kanserlerin ortasında ölü işe yarayamayan (nekrotik) doku kitlesi vardır. Yani dışarı doğru büyürken içerden ölürler. Buda yaşamla bağdaşmaz. Daha yavaş gelişen kanser tiplerinde -ki büyük çoğunluğu bu grupta- yarıdan fazlası hücrenin dinlenme fazı olan G0'da beklerler. Büyümek herzaman en iyi çözüm değil. Ayrıca kanserler monoklonal yani tek bir hücreden köken alan topluluklardır. Yani bakteriler gibi. Biz ise çok farklı hücre tiplerini bir koordine içinde çalıştıran karmaşık bir organizmayız. Yaşamdan ödün verip daha komplex hale gelmiş olmamız muhtemel.

Hücreler bir nevi aslında yaşlanmaya ve bir süre sonra ölmeye programlı denebilir. DNA'ların sonunda telomer denilen parçaçıklar her bölünmeden sonra kısalılar. Bu yaşlanmayı ve sonunda ölümü belirler. Hüclerinde bir ömrü vardır. İsmini hatırlayamadığım bir beyin cerrahı vardı. Geçen geldi Türkiye'ye. Onun söylediği bir laf vardı: "insan ömrü 120 seneye programlı". Yani şu telemorler üzerindeki çevresel faktörleri (sigara alkol şehirleşme yemekler vs..) faktorleri kaldırırsanız 120 yıl yaşarız ama daha fazla değil..

Sharky'nin arada kaynayan çok güzel bi yaklaşımı var kimse farketmemiş: "Neslinin devamını sürdürmek için". Bu çok doğru bencede. Doğanın yöntemi deneme yanılmadır. Farklı şekillerdeki canlıları yaratıp, en mükemmelini devam ettirir. Eğer ölüm gibi bir kavram olmasaydı, üremeninde pek bir anlamı kalmazdı dahası bir süre sonra zararlı hale gelirdi. Üremeyen bir toplumda değişen çevre koşullarına ayak uyduramayacağı için yok olurdu. Örnek vermek gerekirse güneşten devamlı uzaklaşmakta olan dünyada (yada yaklaşan unuttum şimdi) 100000 yıl sonra bizlerden cok farklı insanlar olmak zorunda ve bunu üremeden sağlayamayız. Değişen koşullar.. Örnek verdiğiniz bakterilerden örneği E. Coli'nin 20dk'lık ömrü var. Ama bu sayede çevre koşullarına çok iyi adapte olabiliyor ve kolonisini bu yönde yaşatabiliyor. Evrimin hızlandırılmışı diyebiliriz. Uzun yaşamak herzaman en iyi yol değil :)[hline][/i]Semi-Dr. Quinthalus [/b]@ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Bazı hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir
Sosyal ağlarda paylaş

Birde birinin imzası vardı hatırlayamadım şimdi:

Some believe in science, some believe in god
I believe in science as a fact of god
(yada act, hatırlayamadım şimdi)

şu lafa inanmayı başarırsak toplum olarak fezaya ericez zaten..[hline][/i]Semi-Dr. Quinthalus [/b]@ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Bazı hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir

[Bu mesaj Qui tarafından 05 June 2003 15:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
o zaman canlılığın olayı da kabullenmeden başka bişey deil sonuçta etrafımızda gördüümüz action-reactionların çok yoğun bi şekilde birleşimi oluyo canlılar (kimyasal olarak)[hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Hah. İşte bu. Mesele genin ölümsüzlüğü yani! Biz onu güçlendirmek ve yaşamını uzatmak için var olan "yaşamkalım makineleriyiz" Richard Dawkins'in tabiriyle. Gerçi hala tatmin olmadım. Evrim belli bi yerden sonra ters mantıkta işliyomuş falan.. Yani niye uğraşılsın ki o kadar. Bi de argümanın temelindeki " kendi kopyasını yaratması" mantığını kabullenemedim...

Neyse ilgilenenler kitabı okusun mutlaka. Hatta... İlgilenmeyenler bile okusun süper kitap.[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?
Sosyal ağlarda paylaş

sonsuza kadar yaşayıp ne yapıcaksın ki çok sıkıcı bence 60 oldunmu tamam mekan deyişikliği zamanı gelmiştir benim fikrim böyle ondan sonrası dede yaşlı adam bunak olarak deyerlendirilirsin böyle yaşamak hiç hoş olmasa gerek şu bilim adamları genlerle oynıya oynıya sonunda şeye sarıcaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

Silver annamamışın sen olayı. Ölümsüz olunca yaşlanmak da yok. Ayrıca kişisel isteklerden bahsetmiyorum organizmadan bahsediyorum. Neyse konu kapanmıştı zaten sadece merak edenlere kitap tavsiye ediyim dedim.[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?
Sosyal ağlarda paylaş

sonsuza kadar yaşıyıp ne yapıcaksın ? diye sorma nedenim buydu zaten ölümsüz oldun 700 yıl yaşadın hiç yaşlanmadan ee ne oldu başın göğemi erdi ? ölki yer açılsın :) ha biri bana gelse ölümsüz olucaksın şukadar para dese kabul ederim böyle dediğime bakma :) herkez sonuçta ölümden korkar insanları hatta bütün canlıların doğası bu bilmediği şeyden korkmak.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Necromancery, 16 July 2003 00:00 tarihinde demiş ki:
said:
senko, 15 July 2003 20:57 tarihinde demiş ki:
eğer tüm canlılar sonsuza kadar yaşasaydı neden canlılar ölmüyor die bi topik açılacak mıydı ??[hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu

kesin açılır:D[hline]kızı seviyorum ama unutamıyorum yardım edin yaw

ben kestim ama açılmadı[hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...