nba Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 aslında kanuni sultan süleymanın en son veziri olan sokullu mehmet paşa hayla veziriazam olduğundan fazla bir şey farketmedi ama tahta kanuninin en cesur ve savaşçı oğlu olan beyazid geçseydi işler daha güzel giderdi
Tralier Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 Kanuni Sultan Suleyman, Osmanlı basına gelmis vasat padisahlardandi. Ne bir Fatih nede Yavuzdu. Bir kere sarayta padisah olmanin agirligi Hurrem Sultan sayesinde hissedilmiyordu.Kanuninin sozu ne kadar geciyorsa Hurrem Sultaninda bir o kadar geciyordu. Kanuninin sizin de anlattiginiz gibi bir cok yanlisi oldu.Ama bu yanlislar babasinin Misiri aldiktan sonra Osmanlı zimmetine gecen hazineler sayesinde onun kotu bir hukum surmesine engel olmadi. Kisaca ben soyle diyim.Camiden bir bebek alsaniz 25 yil boyunca egitseniz ve o maddi gucu verseniz Osmanlı Viyanayida alirdi Fransayida Amerikayi da (abarttıım :))[signature][hline]intikam yüzümüzde gülümseme ile servis edilmesi gereken soğuk bir yemektir
taros Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 trailer ben sana katılmıyırum çünkü o zaman bilinen dünyanın 1/3 ünü yönetmek kolay değildi kanuni bunu çok iyi yaptı bir insanın başına gelebilecek en kötü şey onun başına geldi oda aşık olmaktı bunu yüzüne çok çekti babasının doldurduğu osmanlı hazinesini sırf sharken denen korkağı yakalayabilmek için harcadı bir avrupalı tarih yazarının sözü vardır süleymenın en bütük sansızlığı sharken ile aynı zamana denk gelmesidir sharkeninde kanuni ile der bu yazar arkadas doğru derler çünkü kanuni olmasa sharkende dünyanın en iyi lideri olabilirdi o zamanlar yani kanuniyi bu kadar küçük görmeyin gerçekten zor işler başarmıştır kendiler[signature][hline]"Break this bittersweet spell on me Lost in the arms of destiny"
Tralier Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 Ben savimi hala savunuyorum. Cunku bugun zor gibi gorunen isler o zamanlar farkliydi. Osmanlı en parlak donemindeydi ve ozellikle Dogudan gelen bir cok zenginlige sahipti. Kanuni bu kolaylıkları iyi kullandi buna lafım yok.Ama baska biri o zenginliklere sahip olsaydi, Avrupanin,Sharkenin vay haline...[signature][hline]intikam yüzümüzde gülümseme ile servis edilmesi gereken soğuk bir yemektir [Bu mesaj Tralier tarafından 02 Eylül 2005 02:09 tarihinde değiştirilmiştir]
taros Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 ağbi iyide şöyle düşün sharkenin topraklarında cirit atıyorsun ama adam karşına çıkmıyor tabii bu işlerde para harcıyor bence kanuninin tek kötü ve en büyük eleştirilecek yanı kendinden sonra gerçekten kötü bir padişah bırakması ve yetişen yeniçerilerin bile taptığı bir şehzadeyi öldürtmesidir ama bunlarıda dediğim gibi aşkı yüzüne yapmıştır bir padişahdır kendileri ama aşk kimin başını almazki zaten yukarıda bir arkadasın dediği gibi bir diğer büyük hatasıda saraya yabancı kadınları almasıdır ama onun duşında öyle büyük bir devleti hatta o zman için bilinen dünyayı bir çocugun oyuncağıyla oynar gibi oynaması onun muhteşem lakabını alması için yeterlidir tabiiki bu düşünceler benim katılmayabilirsiniz.[signature][hline]"Break this bittersweet spell on me Lost in the arms of destiny"
Tralier Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 Eger gercek bir lider olacaksan duygularinla yonetmiceksin bu kadar basit. Ornel:Ataturk Simdi bana yok Latife Sultan fln demeyin :D.Zaten ayrılma nedenleri belli[signature][hline]Oyle bir dem ki ruhum,hic olmayayım derken meger hep olmusum.
taros Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 ayrılma nedenleri rakı be :) neyse sanki yavuz aşık değilmiydi şansa bir türk hayununa aşık oldu ama yavuz kanuni igbi bir yosmaya değil :([signature][hline]"Break this bittersweet spell on me Lost in the arms of destiny"
Tralier Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 Rakı onun dunyadan ayrilma nedeni :([signature][hline]Oyle bir dem ki ruhum,hic olmayayım derken meger hep olmusum.
taros Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 ağbi orasını karıştırma :( gel tartış benim nereden girdik bu konuya[signature][hline]"Break this bittersweet spell on me Lost in the arms of destiny"
maxigenous Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 Tarihte en büyük Osmanlı Padişahlarından biri olarak geçmesinin yanında en büyük mirasyedidir kendisi .[signature][hline]MaXi...
nba Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 am übazı konularda hürrem sultana danışıyordu bu yüzden hürrem sultanının kanuni üzerinde etkisi avrdı mesala ibrahim paşayı hürrem sultan istediğinden öldürtmüştü kanuni
taros Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 eee nba bunu zaten yukarıda birçok kişi yazmıştı[signature][hline]"Break this bittersweet spell on me Lost in the arms of destiny"
FIRAT Mesaj tarihi: Mart 11, 2006 Mesaj tarihi: Mart 11, 2006 muhteşem süleyman dünyayı yönetiyordu,hürrem de muhteşem süleymanı.dolayısıyla da dünyayı yöneten kanuni değil,hürrem oluyordu :) kanuni osmanlıyı ilerletmiştir.bir arkadaş ilk yenilgiyi 1. viyanada aldık demiş.hayır ilk yenilgimiz 2. viyanadır.kanuni hava koşullarının elverişsizliği ve orduda bozukluk çıkması yüzünden seferden dönmüştür.bana göre kendisi,osmanlı imparatorluğunun en kudretli ve kuvvetli padişahıdır.
Öne çıkan mesajlar