Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ağır fatura...

ReDDoG

Öne çıkan mesajlar

red aranıcak bir hak veya başka bişey yok.. özellikle ortada verilmiş bir ceza yokken.

ayrıca ağlamayan taraftar isteyen taraftarların , aynı renk gönül veren arkadaşlarının ve takım yöneticilerinin1 maçlık seyircisiz oynama cezası sonraki medyadaki "taraftarlarının"da desteğiyle ne kadar "hak aradıklarını" biz biliyoruz , gerisi önemli değil..[signature][hline]www.kemirgen.net
Heyd - Jedi Padawan
Deadem - Master Bio-Engineer - Master Ranger
series, 30 Ağustos 2005 19:55 tarihinde demiş ki:
pardon
Sosyal ağlarda paylaş

@ smoke : benden madde isterken aynı şekilde bende senden şu şu maddelerden dolayı yabancı madde atılması sebebiyle seyircisiz oynama cezası verilmesi gerektiğini gösteren maddeyi isteme hakkını bana verdin..

rica edersem beni bilgilendirebilir misin?[signature][hline]www.kemirgen.net
Heyd - Jedi Padawan
Deadem - Master Bio-Engineer - Master Ranger
series, 30 Ağustos 2005 19:55 tarihinde demiş ki:
pardon
Sosyal ağlarda paylaş

Disiplin talimatını okudum az önce ve orda Sahaya yabancı madde atılmasının para cezası olarak cezalandırılacağına ilişkin bir madde bulamadım. İlginçtir senin de örnek gösterdiğin 31. Maddeyi bende buraya c/p lemek istiyorum:

Madde 31:; Spor çalışma ve müsabakalarının yapıldığı saha ve tesislerde düzen ve disiplinin sağlanmasına ilişkin talimat ve kuralları ihlal eden, müsabakanın zamanında başlamasına veya devamına veya tamamlanmasına engel olan, müsabaka öncesinde, devamında veya sonrasında güvenliği bozan, olay çıkaran, yanıcı, patlayıcı, yaralayıcı madde kullanan veya bu maddeleri sahaya, tribünlere veya görevlilere atan, yaralamak, yakıp yıkmak, tahrip etmek gibi münferit veya toplu tecavüzlerde bulunan kişiler, iki aydan iki yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.

Seyircisi, mensupları, sporcuları nedeni ile olaylardan sorumlu kulüpler, bir veya birden fazla olmak üzere, saha kapatma cezası veya resmi müsabakayı seyircisiz oynama cezası veya resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılır.

Profesyonel futbol faaliyetlerine ilişkin saha olaylarında, sorumlu kulüp hakkında, bu cezalar ile birlikte ayrıca para cezasına hükmedilebilir. Disiplin Kurulu, olayın ağırlığına göre, saha kapama ve seyircisiz oynama cezasını birlikte uygulayabileceği gibi sorumlu kulüp hakkında yalnızca para cezası vermekle de yetinebilir.

Özetle diyor ki sahaya fiilen tecavüzde bulunan (yabancı madde atımı veya sahaya atlamak gibi, ki Beşiktaş-Diyarbakırspor maçında her ikisini de gördük) kişiler ve bu kişilerin bağlı olduğu kulüpler için saha kapatma cezası verilir, sadece son satırda "para cezası vermekle de yetinebilir" denmiş. Yani burda siz disiplin talimatına göre değil de cezayı verecek kişilerin yetinmelerine göre para cezası alıyorsunuz. Yani federasyon kapatma cezası verilecek bir yerde insiyatiflerini kullarak "para cezası" veriyor.
Anlaşılmayan bir şey var mı?[signature][hline]rtc

[Bu mesaj Smoke tarafından 02 Eylül 2005 18:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...