Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beynin Mucizesi...

Joker

Öne çıkan mesajlar

etkisiz ilaç etkisi placebo kimse dememiş sanırm:b

Eğer böyle başı ağrıyan kıçı ağrıyan birisine ilaç diye baharatlı şekerli hafif alküllü bir su verirseniz anında keser ne sorunu varsa:)

Bendede tam tersi var ilacın etkilerini yoketiyorum sanırım, uyku ilacı içiyorum uykum gelmiyecekmiş gibi geliyor bana, gelmiyo sora:D

Sonuçta sen sensin beyinin vücudun merkezidir eğer başka bir insan zihin gücü ile birşeyi başabiliyor inanılmaz şeylere katlanabiliyorsa senin yapamamanın tek nedeni düzgün odaklanamaman vs vs:) Beyni farklı insan pek yok yani kas değilki bu badi yapsın. Ha bide beyinin belirli bölgelerini uzun süre kullanmazsan o kısımdaki yetenekler körelir. Benim matematik nefretim gibi:b 75 i 2 ye bölemem.[signature][hline]guns don't kill people, bullets do.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 19 Ağustos 2005 16:45 tarihinde demiş ki:
konuyla alakasi var mi bilmiyorum ama aklima takilan bir soru da su :

simdi silahla vurulduk diyelim , gogsumuze gelsin mermi akcigeri vs parcalasin . dusunuyorumda oksijensizlikten olmemiz gerekirken saniyeler icersinde yere olu olarak dusuyoruz .

niye ?

Oksijensizlik'ten değil kan dolaşımındaki problemlerde gidiyorsun orada.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]ek$i:topluignebasi
WoW:Narcosis[Burning Legion] | Shab[Warsong] | Prion[Skullcrusher]
Sosyal ağlarda paylaş

ya iste oksijen ya da kan vs birde oluyormus oyleymis .
bursada tanistigim bir adam vardi eski ozel harekatci 7 tane mermi deligi vardi kafayi siyirmis bir adamdi . sorduydum . mermiyi yiyen adam duser olur dediydi . tabii kendisi 7 mermiden sonra nasil hayatta kalmis derseniz hayati noktalarda degildi .

tabii siyrik bir adamin sozuyle hareket etmemek gerekir arastiracam ben bu vurulunca zart diye oluyor musun konusunu .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

Araştıracak bişey yokki bu konuda :)

Eğer mermi hayati organlara ve damarlara gelirse zart diye gidersin. Aslında zart diye gitmiyorsun ama bilincin kapanıyor. Yada kalbinden vurulursan kalbin atmaz ama beynin kapalı bir bilinçle 4-5dk daha yaşar. Ama mermi karın boşluğundan geçip, bir kaç adeleyi yaralayarak çıkarsa dışarı ölücem diye sonsuza kadar beklersin :)[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]ek$i:topluignebasi
Sosyal ağlarda paylaş

Bir hipoteze göre dünyanın gelmiş geçmiş en zeki insanı kabul edilen Einstain beyninin sadece %7 sini kullanabilyormuş.

Atomu parçalamak gibi imkansız sanılan bir olayı gerçekleştirmek için %7 yeterli olabiliyor.Kimbilir dahasıyla ne gibi mucüzeler gerçekleşirdi...

Sanırım bunu asla bilemiycez... ):
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 25 Ağustos 2005 02:44 tarihinde demiş ki:
beynin %x i kullaniliyor diye bir sey yok . her tarafi kullaniliyor .

İnsanlar beyınlerının %1 ını falan kullanıyo zaten %100 unu kullanabılsek oturdugumuz yerden dunya yı yonetırdık..[signature][hline]Eğer sen kendi kaderini cizebilecek kadar güçlü değilsen başkaları senin kaderini cizecektir ve sen buna karşı gelemeyeksin......
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm yanlış bir anlaşılma var.. Taraflar arasında yani.. MR a girersen beyninin "her bölgesini" kullandığını görürsün.. Yani %1 kullanıyorsak.. Hipofiz, Frontal loblar (bitti) omurilik soğanı, Limbik sistem vs.. daha çok organ var kullanmamız gereken.. Beynin hemen hemen yarısını (sol lob sanırım) konuşma ve matematik işlem için kullanıyoruz..
Ha dersin ki bu verdiğim yüzde hacim olarak kullanım yüzdesi değil, aldığımız verim yüzdesidir... Onun hesabı imkansız gibi geldi bana yaw, derim bende..
Ama beynin her bölgesi canavar gibi çalışır yani..[signature][hline]MONO(b)LOG
Sosyal ağlarda paylaş

"Beynin tamamını kullanmıyoruz" bir teoriden ibarettir ve bildiğim kadarıyla hiçbirşekilde kanıtlanmış bişey de değil. Bu cümleyi okuyan insanların kafasında "elimde 1gb'lık HDD var bunun 1mb'lık kısmına dosya koydum gerisi boş" gibi bir düşünce geliyor ama çok yanlış. Beynin ne kadar verimli (yada adına zeka diyin artık neyse..) olduğunu var olan nöronlar arasındaki bağlantılar belirler (sinaps). Çeşitli hesaplamalar ile (kağıt + kalem + veri -> hepsi bu) "teorik olarak insan beyni şu kadar daha sinaps'ı barındırabilir" derseniz yukarıdaki önermeye çıkarsınız. Bu deneysel bir sonuç olmadığı için fazla bir şey ifade etmediği gibi, varsayılan rakamın da ulaşılabilir olduğunu göstermez.

Beyninin %20sini falan kullanıp kalemleri uçurtan insanların ortaya çıkmasını beklemeyin -ki "beyin gücüyle bişeyler yapma" hadisesi de teoriden öte kurgudur.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]ek$i:topluignebasi

[Bu mesaj Qui tarafından 28 Ağustos 2005 10:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Qui, 28 Ağustos 2005 10:49 tarihinde demiş ki:
"Beynin tamamını kullanmıyoruz" bir teoriden ibarettir ve bildiğim kadarıyla hiçbirşekilde kanıtlanmış bişey de değil. Bu cümleyi okuyan insanların kafasında "elimde 1gb'lık HDD var bunun 1mb'lık kısmına dosya koydum gerisi boş" gibi bir düşünce geliyor ama çok yanlış. Beynin ne kadar verimli (yada adına zeka diyin artık neyse..) olduğunu var olan nöronlar arasındaki bağlantılar belirler (sinaps). Çeşitli hesaplamalar ile (kağıt + kalem + veri -> hepsi bu) "teorik olarak insan beyni şu kadar daha sinaps'ı barındırabilir" derseniz yukarıdaki önermeye çıkarsınız. Bu deneysel bir sonuç olmadığı için fazla bir şey ifade etmediği gibi, varsayılan rakamın da ulaşılabilir olduğunu göstermez.

Beyninin %20sini falan kullanıp kalemleri uçurtan insanların ortaya çıkmasını beklemeyin -ki "beyin gücüyle bişeyler yapma" hadisesi de teoriden öte kurgudur.

beynimizin tamamını kullanıyoruz eskiden teknoloji yetersizken elde edilen veriler %7 sini kullandığımızı gösteririrken(yapılan deneylerde beynin %7lik kısmından sinyal gelmiş) gunumuzde ise yapılan yeni arastırmalar sonucu beynin %100 ünün kullanıldığını gosteriyor(yani beynin her noktasından sinyal alınıyor)[signature][hline]And darkness will cover the light
wrdlln

Sosyal ağlarda paylaş

Beynin hala hangi bölgelerinin ne derece kullanıldığını kesin olarak bilmiyoruz. Kabaca fikrimiz olsada, muamma olan taraflar mevcut.

Bir % vermekten kaçınıyorum ama yinede var olanı kullanmamamız için hiçbir sebep yok. Ha yukarıda anlattığım şekilde elimizdeki hacmi daha verimli kullanabilirmiyiz? Kullanırız.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]ek$i:topluignebasi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...