Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Punk Nedır neyın nesı?

Llama

Öne çıkan mesajlar

• 1 ay sonra ...
Punk bir ütopyadır sorumluluğun olduğu ama kuralların olmadığı bir ortamdır zaten eğer sen sorumluluğunu bilirsen kurala ihtiyaç duymazsın.
Punkçı kendisinden daha üstün kimsenin olamayacağını savunur ve kadın-erkek ırkçılık ayrımına hiçbir şekilde izin vermez punka göre herkes eşittir senin insanlar senin gibi düşünmeyebilir fakat insanlara şiddet uygulayarak fikirlerini değiştiremezsin der punk AMA biri senin kıçını tekmelemeye çalışıyorsa hippi saçmalığında olduğu gibi çiçek uzatmazsın onlara, aksine daha beter şiddet uygularsın çünkü sana böyle davranmaya hakları yok.
Punkların illa sokakta yaşamaları gerekmez ama bunu yapabilecek insanlardır punklar yardım konserleri verirler kendi dergilerini kendi albümlerini kendi kıyafetlerini kendileri yaparlar basarlar yayınlarlar çoğu çacuğunu okula yollamaz kendisi eğitir.
Hayvan haklarınıda savunurlar son dönemde çoğu vejetaryen olmusştur hayvanlar üzerinde deney yapan şirketlerden insanlardan tiksinirler
hippilerden tiksinirler
Dazlaklardan tiksinirler
Faşistlerden tiksinirler
Koministlerden bile hoşlanmazlar çünkü bu insanlar punkın istediğinin azıyla yetinmekte ve sömürülmeye izin vermektedirler.
En önemli felsefeleri kendin yap felsefesidir.
Dinlediklerini beğenmiyormusun ? Kendin yap!
Giydiklerini beğenmiyormusun? Kendin yap!
Okuduklarını beğenmiyormusun? Kendin yap!
....
Son zamanda meydanda dolaşan gurupları gerçek punk dinleyicisi punktan sayamaz! En başta çok dinlenmek uğruna çoğu şarkı sözlerinden küfürleri çıkarır yada belirli kesimlerle iyi geçinmeye çalışır.Yurt dışında birçok gurup (özellikle amerikada) çeşitli yerler kiralayıp sadece buranın parasını ödeyebilecek kadar bilet parası aldıkları birçok ucuz konser verirler kimin önce kimin sonra çıkacağı gibi konular tartışılmaz bile çünkü önemi yoktur.
Punk günümüzde 70lerdeki halinden çok bir amaç haline gelmiştir gerçek takipçileri ise ''şunu giyerim bunu da yırtarım burayıda boyadım mı mis!'' gibi şeyler yerine kadınların toplumdaki yerini yükseltmek için nasıl bir eylem yapabilirim ya da yardım konseri nerede olmalı gibi şeyler düşünen her biri sadece birer dinleyiciden fazlası insanlardır.
Kıyafetlerinin aksesuarlarının çoğu yetmişlerden kalma imalı şeylerdir çengelli iğneden rozetlere ataçlara kadar hepsinin birer anlamı vardır.
Punk güzel bir şeydir bence korkulası yada nefret edilesi birşey değildir.
Ama günümüzde piyasa müziği haline getirilmiş ve bir moda olmuştur dışarıda gördüğünüz saçı boyalı etrafa isyan ediyor görünümü veren elemanların çoğu babadan zengin işsiz insanlardır aslında hiç birşeyi reddettikleride yoktur dışarıda dinlediğiniz sulandırılmış müziğin hiç biri punk değildir punk taviz vermez bir şeye isyan eder lay lay lom değildir bu insanlar benim tırt punk yada kolpa punk dediğim işe yaramaz ne punka ne dünyaya kısacası hiçbir işe yaramayan acınası insanlardır.

Ben şahsen punk sayılmam en fazla o ruhu azıcık taşıyo olabilirim bu müziği dinlerim ama maalesef kendin yapı tam olarak uyguluyamıyorum :( ama oda olacak inşallah

Yazdıklarımın çoğu
Craig O'Hara'nın Punk Felsefesi Gürültünün Ötesinde adlı kitabından Çitlembik Yayınları istiyen alıp okuyabilir[signature][hline]'But I don't want to go among mad people.'Alice Remarked.
'Oh,you can't help that.'said The Cat:'We're all mad here.I'm mad you're mad.'
'How do you know I'm mad?'said Alice.
'You must be,'said The Cat 'or you wouldn't have come here.'
'Alice's Adventures in Wonderland'
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...