diablotg Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Büyük bir bir bilim adamı olmak için herşeyden önce Nesnel düşünmen gerekio.Yani Nesnellik (maddeci) hayata tek bakış açın ve gerçeğin olmalı.Bu bende 1-1.5 senedir var ve bu bakış açısından kurtulmanız imkansıza yakın bir değer eğer benimsemişseniz. -Madde -Enerji dışında şu anda elimizdeki bilgilerle hiçbirşey söz konusu değildir.Yani hayalet miş cart mış curtmuş tamam bir enerji çeşidi olabilir ama konuşup insan şeklinde gözükemez. Bizim yaşama amacımız aslında bildiğiniz hiçbir amaç değildir.Tek amacımız hayatta kalmaktır.Hala bunun nedeninin üzerinde çalışmaktayım.Hatta Evren başı , Kuantum ve kuvvetler üzerine çalışmalar yapıorum.Hem Öss hemde bilimsel çalışmalar yapıorum.Kuantumsuz bir hayat düşünemiorum o benim herşeyim[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wordellion Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 said: diablotg, 31 Ağustos 2005 15:40 tarihinde demiş ki: Büyük bir bir bilim adamı olmak için herşeyden önce Nesnel düşünmen gerekio.Yani Nesnellik (maddeci) hayata tek bakış açın ve gerçeğin olmalı.Bu bende 1-1.5 senedir var ve bu bakış açısından kurtulmanız imkansıza yakın bir değer eğer benimsemişseniz. -Madde -Enerji dışında şu anda elimizdeki bilgilerle hiçbirşey söz konusu değildir.Yani hayalet miş cart mış curtmuş tamam bir enerji çeşidi olabilir ama konuşup insan şeklinde gözükemez. Bizim yaşama amacımız aslında bildiğiniz hiçbir amaç değildir.Tek amacımız hayatta kalmaktır.Hala bunun nedeninin üzerinde çalışmaktayım.Hatta Evren başı , Kuantum ve kuvvetler üzerine çalışmalar yapıorum.Hem Öss hemde bilimsel çalışmalar yapıorum.Kuantumsuz bir hayat düşünemiorum o benim herşeyim bişi soracam bu konuda. şimdi e=mc². yani ne demek hiç bir madde ışık hızına ulaşamaz ulaştığı anda enerjiye dönüşür peki bunun tersi olamaz mı yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.yani enerjiyi yavaşlatsak madde elde eder miyiz?[signature][hline]And darkness will cover the light wrdlln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 hicbi maddenin isik hizina cikmadigini dusunursek, enerjiye donusup donusmedigini bilmiyoruz. tersini hic bilmiyoruz.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 E=mc^2 aslında madde ışık hızına ulaşamaz demenin yanında asıl demek istediği kaybolan kütlenin çıkaracağı enerjiyi hesaplanması için kullanılıyor.Yani ışık hızında bir madde gidemediğini biliyoruz.Ama Güneşteki gibi anormal sıcaktaki ortamda anormal kinetiğe sahip He çekirdeklerinin enerjiye dönüşmesinden açığa çıkan enerjiyi hesaplayabiliyoruz. yani 1 gram kütlenin ne kadar enerji açığa çıkardığını 1 gram kütle oluşması için ne kadar enerji gerektiğinin anlamlarıdır bu.Ordaki c^2 bir köprüdür.niye C değilde c^2 dersek bunun sebebi tamamen doğal gözlemdir.Newtonun başlattığı kare olayının bir sonucudur.yani atılan cismin toprakta 2 kat 2 kat atılan cismin 4 kat dibe girmesi örneği gibi Einstein bu sebeple c^2 diyor.[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 said: riglous, 31 Ağustos 2005 16:26 tarihinde demiş ki: hicbi maddenin isik hizina cikmadigini dusunursek, enerjiye donusup donusmedigini bilmiyoruz. tersini hic bilmiyoruz. şimdi maddenin enerjiye dönüşüldüğü şu an için çok iyi biliniyor yoksa atom bombası yapılamazdı yoksa güneşteki fisyon-füzyon olaylarının sonucunda buraya kadar gelen enerji kanıtlanamazdı.Maddenin enerjiye dönüşümü değilde aslında maddenin kaybından ne kadar enerji açığa çıktığı biliniyor bu da aynı zamanda kaybolan kütle=açığan enerjiye denk gelior.Ama şu an için enerjinin tekrar kütle olabileceği mantıklı gelmesine rağmen halan daha bir kanıt bulunabilmiş değil[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 [spo1=konunun fuzyonla alakasi pek yok]yaniliyosun, maddenin enerjiye donustugu falan yok. olay tamamen atomlarin arasindaki baglara dayaniyo. cikan enerji atomlarin stabil duruma geldiginde sahip olduklari enerji seviyelerinin disa verdigi enerji. bi anlamda kendilerini tutmak icin sahip olduklari enerji daha sonra baska bi molekule donusunce gerek kalmadigi icin aciga cikiyo.[/spo][signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patates Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 [spo1=@diablotg, konuyla alakası yok ama..]Aslında enerjini maddeye dönüşebildiğini gösteren teoriler var, bizim teknolojimiz buna el vermesede, doğada olabilceğini gösteriyolar ve evrenin büyümesine rağmen yoğunluğunun aynı kalmasınada bu şekilde yanıt buluyorlar. Ancak konuyla ne alakası var onu anlamadım. Bilim adamları ve ülkemizdeki olanaklardan bahsediyoduk. Neyse kısaca şöyle anlatıyım. Bir yıldızı kendi yarattığı yerçekimsel alandan çıkarıp bir düzleme koymak positif miktarda enerji gerektircektir (bir efor sarfetmen gerekiyo yani). Bunu araştırıp bulmuşlar ki, yıldızın çevresinde o çekim alanının oluşması içinde eksi miktarda enerji gerekiyo, yada dışarı enerji çıkıyo. Bu şekilde evren bazı büyük dalgalanmalarla (4. boyutta) madde yaratabiliyor ve böylece yoğunluğunu sabit tutabiliyor (evren büyüdüğü için bu gerekli) Bide atom bombasında madde yok olmuyo o proton ve neutronların arasındaki güçle alakalı, "strong nucleer force" yani ama türkçesini bilmiyorum.[/spo] edit: /spo [signature][hline]Sacré Bleu! [Bu mesaj Patates tarafından 31 Ağustos 2005 17:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 evet herkes kafasına göre birşeyler söylüo bu çok komik proton veya başka birşeyle alakalı değil plutonyum tarzı çabuk bozunan madde kullanıolar ve buna etki ederek kütle kaybını sağlıolar ayrıca riglous bende E=mc^2 nin biografisini okudum yani eğitim almadım ve kitapta kaybolan kütleden açığa çıkan enerji üstünde çok duruyodu.Ve ayrıca maddenin enerjiye dönüşmesi olayınada çok bahsediliyodu.Atom bombasında plutonyum tarzı bir elementin içe doğru patlama yaptırılarak bir şekilde çok ufak bir kayıp verdiriliyor ve o küçük kayıp ortamın enerjisini arttırıp maddeyi hızlandırıyo devamlı enerji çıkıyor açığa ve içerdeki maddenin ısısı 1 trilyonu geçior ve artık patladığı zaman bombadan dışarıya ilk önce eti kemiği ne varsa yakıor.sonra Radyasyon yayılmaya başlıor tabi en önce şok dalgası.Ama dediğin gibi de olabilir artık işine yaramayan enerjinin dışarıya salınımı da olabilir ama ben kitapta bunu öğrendim[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 aslında şu anda sadece varsayımlar üzerine konuşuyoruz.Yani her ne kadar kanıtlanananı olsa da hepsi birer varsayım dan öte değil.kütle nin ciddi ciddi kayba uğraması olayı deneylerle sağlanabilio ve bu kütle kaybı sadece açığa çıkan enerjilere bağlanıor.Yani hepimiz kendi yorumlarımızı katarak konuşuyoruz işin gerçeği tam olarak ne ki kim biliyor?Kesin bilgi var fakat kesin bilginin kesin olduğunu nasıl ispatlarız ya herşeyden önce biraz işin felsefi kısmıda önemli.o da bilinen gerçeğin ne kadar gerçek olduğu bu gerçekler röletivistik olması ilk neden bakın her kişi farklı yorum yapıor[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 dikkat edin aynı konu üzerinde Riglous farklı Patates farklı ve ben farklı yorumlarda bulunuyorum.Peki herkes neye dayanarak konuşuyo gerçek hangisi.Riglous diyorki madde enerjiye enerji maddeye dönüşmez ben ve patates diyoruz ki enerji madde-madde enerji olanaklıdır mümkündür.Ayrıca bu çekim alanı genel göreliliğe göre sadece uzay-zamanın eğrilmesidir ama yerçekimi bu büyük kütlelerini çekim alanından farklıdır.Neyse devam ederiz yada edemeyiz ben uzunca bir süre yokum Öss çalışıcam.Ama kimse kimse yanıldığını iddia edemez çünkü kimsenin doğru düzgün birşey bildiği yok[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patates Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Hmm bunun için yeni konu açsak, burası bilim eğitimi ile alakalı. Eğer bir modarötör okursa son bi kaç mesajı uygun bir topic yaratıp taşıyabilir mi? Michio Kaku - Parallel Worlds Stephen Hawking - A Brief History of Time (ayrıca adamın konuşmaları) yakın zamanda okuduğum bu konuyla alakalı şu iki kitap var. Bunları kaynak olarak veriyorum yani. Ayrıca anti-matter yaratıp (vakumda tabii) bildiğimiz maddeyle ikisini çarpıştırınca, ikisininde yok olup ortaya saf enerji çıktığı denenip kanıtlandı. Sırf Angels and Demons'da okumadım yani =)[signature][hline]Sacré Bleu! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 ben donusur donusmez diye bi fikir beyan etmiyorum. belki oluyodur, ama ne fizyonun ne de fuzyonun bununla alakasi var. guneste olan He olusumunda maddenin enerjiye donusmesi ya da atom bombasinda maddenin enerjiye donusmesi soz konusu degil. baska bi ornek bulman lazim buna... neutron yildizi olabilir mesela...[signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 31 Ağustos 2005 20:00 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patates Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2005 @diablotg Riglousun dediği doğru, maddenin enerjiye dönüşmesi veya aksi, atom bombasının mekanizmasından tamamen ayrı. Atom bombasında olanlar "strong nucleer force"la alakalı. Türkçesini valla bilmiyorum. Genel olarak mantığıda benim seviyemin biraz üstünde bir konu, araştır bu tırnak işareti arasında yazığımı, atom bombasındaki enerjinin nerden çıktığını anlarsın.[signature][hline]Sacré Bleu! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 arkadaşlar çok ilginç ki bilim le uğraşmaktan sıçmaya başlıyorum.şu 1 sene bilimden uzak kalmak zorundayım ha arada kitap okucam tabii ki de ama sizinle gerçekten tartışmak isterdim her konuda bu çok güzel birşey ama dediğim gibi ders çalışmak zorundayım yani başka seçeneğim yok bugüne kadar ki bütün tembelliklerimin ceremesini çekiorum millet zamanında çalışmış onlara yetişmek zorundayım sohbetiniz için teşekkür ederim ve şu 1 sene bilgisayara kesin ara veriyorum hatta ondan sonraki senelerde hayatımda sadece şu an için öss ve bilim ilersi için ise sadece bilim olcak. Atom bombası olayınıda en son demek istediğim E=mc^2 biografisini bi okmuanızı istiyorum.Yani belki fikirleriniz değişebilir yada fikirlerinizi kanıtlayabilir ama ben zaten 1 sene önce okudum ve sadece şu an için üstünkörü hatırlıorum yani derslerle şu aralar kafayı bozduğumdan hatırlarımda sapmalar ve boşluklar oluşmaya başladı.Bende tam olarak hatırlamıorum doğrusu. Herşey için teşekkürler. Ya çalışırız ya da hiçlik içinde yok oluruz. Tek kural:Çalışmak[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2005 http://www.kimyaokulu.com/merak%20ediyorsaniz/html/atom_bombasi.htm Burda da dediği gibi olay tamamen parçalanan çekirdeklerdeki nötronların daha da fazla çekirdeği parçalaması onlardan da daha çok atomun parçalanması sonucu oluşan bir bomba.Yani Füzyon var işin içinde[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar