mutos Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 uzun suredir iyi bir dijital alabilmek icin bekliyordum.fırsat oldu falan.katologlara bakıyordum markalardan hic anlamadıgımdan dolayı sorayım dedim. minton mdc 2000 -7mp ccd cozunurluk -3x optik,7x dijital zoom -2.0" LCD ekran -sesli kayıt,dahili mikrofon -32mb dahili bellek -surekli cekim,oyun oynatabilme hp photosmart r717 -6.2 megapiksel cozunurluk -24x(3x optik,8x dijital) zoom -32mb bellek -4.6 cm (1.8") renkli LCD ekran -resim modları otomatik(varsayılan),hareketli,yatay,dikey,plaj,kar,gunes batısı,diyafram onceligi,panorama,belge,muze,benim modum -sesli video cekimi -sd ve mmc kart yuvası -usb ara birimi hp de mesela resim modları ozelligi pek kullanacagım bisey degildir.zoom olarak iyi gibi geldi bana. nikonlar; bu dijital makineler diger markalara gore pahalı kacıyor.mp yonunden dusuk olmasına ragmen.nedir bunun nedeni? yoksa bunların cekim kapasitesi diger markaların mp lerinden dusuk olsa bile daha iyi cekim mi yapabiliyor? mesela nikon 5600 -5mp ccd sensor -3x opitk,4x dijital zoom -sesli video cekim -14mb dahili bellek sd kart -1.8" TFT LCD ekran -sarj edilebilir kalem pil -usb kablo,av kablo vatan pc nin katalogdan baktım buna bunun fiyatı digerleri 230$ civarında iken bunun 359 mesela bellek olarak yarısı,cozunurluk gene dusuk,bi artı yanı tft lcd olarak var ve sarj edilebilir pil iste.bu kadar fark edermi aralarında ki fark? sizlerinde onerecegi marka ve modellerine acıgım yani.daha iste pentax diye bi marka var ama ismini ilk defa duydugum icin dijital kamera ozelliklerini yazmadım. onun da fiyatı 200$ a yakın biseydi. bi de su bellekler ilgili.genel olarak sanırım cogu 16mb ile 32mb arasında degisiyor.yuksek bellekli bisey olmasını istiyorum ariyetten. tesekkurler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Throndor Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Amatör olarak fotografçılık ile uğraşacaksan nikon dışında bu bahsettiğin kameralar bi halta yaramaz.. Buna Hp de dahil.. ama illa da ikisinin arasından tercih yapacaksan Hp.. İkisinin de zoom aynı.. dijital zoom hiç bir halt ifade etmez.. tek önemli olan optik zoom.. Bi makinada dahili bellek varsa o makina hemen hemen her zaman kötü bir makinadır.. Niye diye sorma... Sen yüksek bellek istiyorsan yüksek hafızalı bir kart alıp takarsın.. Megapixel olayını abartmanın hiç bir manası ve gereği yok eğer olaya çok profosyonel yaklaşmıyorsan.. 4 mp genel olarak yeter de artar.. Hatta iyi lensi olan, renk gerçekliliği iyi olan ve manuel özellikleri de tam olan bir makina ise 3mp bile yeterli derim.. Yüksek zoom iyidir ama çok yüksek olacak diye kasacaksan aklında bulunsun, x3 optik zoom'dan sonra artık makinayı tripod'a felan takman lazım.. Elinin titremesinden dolayı resimler flu çıkar.. Canon A70 A80'e bak.. fiyatları uygun ise ki kalite ve özelliklerine göre hakkaten uygun fiyatları var, benim şahsi fikrim çok iyi makineler oldukları ve sana uygun olabilecekleridir.. [signature][hline] Deus Ex Machina [Bu mesaj Throndor tarafından 28 Ağustos 2005 23:55 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 hmm.nikon veya canon diyorsun he. ben o zaman yarın gidip sunlara bakıyım.canona baktım simdi biraz megapiksel o kadar onemli degil sanırım bu iste. tesekkurler tekrar arkadslar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 said: Throndor, 28 Ağustos 2005 23:50 tarihinde demiş ki: Yüksek zoom iyidir ama çok yüksek olacak diye kasacaksan aklında bulunsun, x3 optik zoom'dan sonra artık makinayı tripod'a felan takman lazım.. Elinin titremesinden dolayı resimler flu çıkar.. Bunun zoomla falan alakası yok, resim çektiğin ortamda yeterli ışık yoksa (mesela akşam vakti ışıkları açılmış bir oda) resim zoom yapmadan da bulanık çıkar. Ama iyi ışık varsa (günışığı) her türlü çekebilir makinan. Hatta elini salla çekerken, yakaladığı anı çeker yine. Bunlar shutter speed ve aparturela alakalı. Bu makinelerde bildiğim kadarıyla manual mod yok zaten, auto modda kendi ayarlar. ha bir de ben Canon öneririm, pişman olmazsın.[signature][hline]kol10ya [Bu mesaj elvyn tarafından 29 Ağustos 2005 09:38 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fkelesh Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 bencede nikon yillardir kalitesini konusturuyor hp de bir halta yaramaz... bunlarin disinda pentax ta dusunebilirsin o da guzel makineler yapiyor...[signature][hline]What we do in life echoes in eternity Revenge is a dish best served cold Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 gittim baktım sordum sorusturdum. pentax a baktım ilk ama nikon ile karsılastırınca nikon daha iyi gibi geldi. simdi nikonda otomatik mod olarak varmıs.benim pek isime yaramaz aslında,diyafram ozellikli olmasını istiyorum fotograf makinesinin o yuzden canonun modellere baktım a520 cok hosuma gitti.buna ek olarak bellek alırsam mesela 256 gibi baya guzel olur nasıl sizce? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Resim koyup nasıl sizce demen de çok komik olmuş hehe. Şöyle bir yazı yazmıştım aslında; Dijital fotograf makinesi alınırken dikkat edilmesi gerekenler: Öncelikle nasıl birşey istediginize karar verin. Kolay taşınabilir fazla profesyonel olmayan bir makina mı yoksa ya da yarı-profesyonel/profesyonel daha ağır bir makina mı. Nitelik istedigimiz icin ikinciyi seciyoruz. A. Öncelikle aklınızda bulunan makine ile çekilmiş editlenmemiş fotograflara bakılır. böylece makinenin lens kalitesi hakkında ustun koru bir bilgi edinilir. B. Makinenin özellikleri incelenir 1. Zoom Digital zoomlar fotograf kalitesini dusurdugu icin optic zooma bakılır. Optic zoomu yuksek bir makine isteniyorsa tele objektifli makineler bakılmaya başlanır. (tele objektifli bir makina nasıl bişey?) 2. Manual İstediginiz fotografları elde edebilmek için kullandıgınız makinenin kendi modları (Porte, dağ-taş) yetersiz geldiginde burada manual mod imdada yetişiyor. Manual mod shutter speed (enstantane) ve aperture (diyafram) gibi kavramlar ihtiva ediyor. Makinenin bu moddaki secenek skalasını incelenir. 3. Macro Macro lensin yakındaki cisimler uzerinde netlik kurmasını saglar. Nesneleri yakından çekmek istediginizde kullacagınız macro bence cok onemli bir kavramdır. İyi bir makro istiyorsak (10 cmden az) iyi de bir tele objektifimizin olması gerek. Makinanın ozelliklerine bakarken macrosuna da goz atmayı unutmayın. 4. Flash Yeterli ışıgın olmadıgı ortamlarda düşük enstanede el titremeleri gibi ufak hareketler bile fotografı bulanıklaştırır. Bunu önlemek için de sık kullanılan cozumlerden biri de flash kullanmak. Makinadaki flashın menziline ve flash modlarına bakmanız yararınıza olacaktır. (flash kullanmak istemiyorsanız titremeyi onlemek için ayaklık (tripod) kullanabilir veya ISO degerini arttırabilirsiniz) 5. Megapixel Cogu kisinin makine alırken yanıldıgı nokta. Ama uyarmak isterim ki megapixel hersey demek degildir. Hatta su an neredeyse standart olmuş 3-4 mp gayet yeterli olacaktır. Megapixel resmi sadece ne kadar buyuk cekebileceginizi gosterir. Ben cekerken en fazla 1 mp kullanıyorum. Eğer küçük bir nesneyi cekiyorsam da 4 mpde cekip geri kalan kısımları bilgisayarda atıyorum. Özetlemek icin de dpreviewdan benim kullandıgım makinenin ozellikleri için: http://www.dpreview.com/reviews/specs/Fujifilm/fuji_finepixs5100z.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 ehe farkettim :) tam bana gore sectim herhalde. saolasınız arkadaslar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar