CrayTotem Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Herhalde burdaki hemen hemen herkez az cok barisarock in ne oldugunu biliyodur...Bidi bidi yapip siyasi konulara hic girmiycem...Oncelikle burasi paticik ben yazmiyorum umarim kimse burda festivalin siyasi yönünü konusmaz...Bilen biliyodur zaten...Yasak bildigim kadariyla..Pekala o zaman direk eglence kismina gelelim... Barışarock - Karşı Festival ! Bildiginiz gibi bu sene ücretsizdi..Aslinda ben ilk basta biraz gitmeye cekindim icerde it kopuk olur diye.. Ama olmadi..4-5 akilli insan iceriye girip gereksiz seyler yapmayi denediler ama uygun sekilde disari atildilar.. Güvenlik iyiydi.. Barışarock da insanlar sadece müzik dinlemek icin bulunmuyor bildiginiz gibi..Birseyler anlatmak birseyleri degistirmek icin mücadele ediyorlar..Uzun lafin kisasi orda herkez kardes herkez 100 yillik dost..Ortam tek kelimeyle mükemmeldi... Ses sistemi ve müzik oldukca iyi etkinlikler keyifliydi... Çogu grubun sahne performanslarini beyendim... Ama benim gözümde en iyiler Siya Siyabend ve tabiki Mogollardi... Tiyatro, film etkinliklerine gücüm yetmedi o konuda bi fikrim yok malesef. Mogollarin hep aksam cikiyoruz yaaa bu sefer simdi cikicaz diyerek saat 15.00 da süpriz bir sekilde sahneye cikmalari herkezi soke etti...Özellikle ''festivallerde iyi gruplar geceye saklanir'' fikrini bozmalari çok hosuma gitti... içtik , içimizi döktük , güldük ve sonuna kadar eglendik...(Bizim icin son saat 22.00 da geldi yarim saat pogo dan sonra suyumuz cikti) Eh tabiki sinir bozucu 1-2 seyde olmadi degil... Saat sabaha karsi 4 de megafonla cadirimin önünde ''Baris icin uzun essek oynanicaktir'' diye bagiran arkadasi bi ara öldürmek istemedim degil... Sabahin köründe ihale oynarmisin diye cadirimizi basan komsularida bi ara bogmak istedim... Unutmadan ekliyim standlar cok iyiydi gerçekten güzel ve anlamli seyler vardi..Mesala biz 3 arkadas aka(Arama Kurtarma Arastirma) ya katildik çars dernege gidip uyeligi tamamlayip egitim almaya basliycaz... Kafaniza takilan sorular yada merak ettiginiz seyler varsa buyrun yardimci olmaya calisiyim... Seneye herkezi bekleriz...[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ; Eğer Haksızlığın Önünde Eğilirseniz.... Hakkınızla Birlikte Şerefinizide Kaybedersiniz.!! Cray Totem/sNaKe [Bu mesaj CrayTotem tarafından 29 Ağustos 2005 00:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Lothrodel Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 eylülde diilmiydi bu barışa rock ya ?[signature][hline]god hates us all Beşiktaş
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 yok bu haftasonu yapıldı, rockncoke a paralel bir tarihte yapılyıor gelecektim aslında pazar günü için, eleman bulamadım yanıma, ultrapsycho falan şehir dışındamyış hep, caydım ben de[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine DevArt raistlinn i kalbimde yaşatıyorum
CrayTotem Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 MacbetH -İlk gün ben akşama doğru geldim festivale sanırım program baya bir aksamış, Tibet Ağırtan ve Kırık Kalpler sahneye çıktı 3 parça çaldılar ve sonra çevre köy ve insanlarının "ses oluyor gürültü oluyor" şikayetlerinden dolayı sahneden çok erken ayrıldılar, artık kim suçlu bilmiyorum ama hiç güzel olmadı. -İkinci gün Moğollar normalde programda en sonlarda olmalarına rağmen programlarını öğleden sonra vakitlerine aldılar. Gerçek sebebini bilmiyorum gerçekten ama tahmin etmek gerekirse bi üst paragraftaki olayın kendi başlarına gelmesinden korkmuş olabilirler. Ha tabi bi de şu var Tibet Ağırtan sahneden inerken onu sahneden indiriyomuş gibi gözüken (halbuki değil) Moğollar'ın basçısı idi. Ertesi gün yine aynı saatte kendileri çıkıp erken sahneden inmeselerdi ayıp olurdu diye de düşünmüş olabilirler. -İkinci gün Hard'n Heavy Show gayet güzeldi, bazı sistem aksaklıklarına ve pogo girişimlerine rağmen. Soul Sacrifice'ın ritim gitarının alt teli kopunca tek gitar devam ettiler. Ancak ritim gitarist sahnede elinde mikforon şova devam edince yine ortalık bi gerginleşti bi kaç ağız dalaşı falan oldu, anlayamadık tam. -Hard'n Heavy'den sonra ise yorulmuş olduğumuzdan dolayı ve Bülent abiyi daha önce izlememizden dolayı ayrıldık. Not:Pogo yapanlar.. Kendinize gelin Barışarock festivalindesiniz. Festivalin politik yönü bi kenara, barış teması içeren bi konserde pogo yapmak? Yuh diyorum. Hadi hepsi bi kenara, orda zaten toprak zemin etrafı toz duman ettiniz, yapanın da yapmayanın da her tarafı toprak oldu, nefes alamadık. Toz çıktığını gördünüz hadi niye 35 defa daha tekrarlıyorsunuz. Hadi artık HERŞEYİ bırakın "abi bişey olmaz mantığıyla" giriyosunuz birbirinize orda birinin ağzı burnu kanasa sonra kavga çıksa, o arkadaş hiç hesapta yokken tuvaletlerde ilkyardımlarda dolaşsa ne olucak. Yapmayın etmeyin. (c/p icin kusura bakmazsin umarim.)[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ; Eğer Haksızlığın Önünde Eğilirseniz.... Hakkınızla Birlikte Şerefinizide Kaybedersiniz.!! Cray Totem/sNaKe
Jester Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 ya orası sarıyer mehmet akif ersoy ormanlık alanı değil mi? rock republic'te In Flames'i, slayer'ı, overkill'i izledik biz, çevre köy (çevrede köy olmaması ayrı bir konu tabi) sakinleri ondan rahatsız olmadı da bundan mı oldu? bir de pogonun barışarock olmasıyla ne alakası var? pogo yapılan festivaller savaşarock mı? pogonun kavgadan çok farklı birşey olduğunu bilmen lazım..[signature][hline]So weak, so hollow-minded the primat flock responds the jester race submits In Flames We Trust. [Bu mesaj Jester tarafından 29 Ağustos 2005 00:35 tarihinde değiştirilmiştir]
CrayTotem Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Jester ben simdi konuda pogo tartisilmasin diye özel mesaj atmistim arkadasa...Aslinda bu konunun konusulmasinda bir sakinca yok bende yazdigimi c/p liyim... Arkadas bagzi konularda hakli ama barisarockta pogo olmaz kismi biraz garip evet... ''Bende pogo yaptim..Aslinda tarz olarak pogo bana uzak ama denemek istedim diyebiliriz... Politik acidan dusuncen mantikli gelmedi yanlis anlama amacim laf etmek degil..Orda sonucta her turden insan var.Insanlarin orda bulusma nedeni bi nebze eglenmek bi nebzede fikir alisverisi..Herkezin fikirleri ortak ama tarzlari farkli..Belki medya bunu cevirir bize karsi kullanir bu konuda haklisin lakin bagzilarimizin eglence anlayisi bu ve dur demek zor..(Bende sevdim acikcasi) Biraz abartildi..Toz kalkma konusunda %100 haklisin beni arkadaslar kenara tasidi tikandim bi ara...Ama iste buna dur demek zor cunku ortada bos alan birakildigi taktirde kucucuk bir kivilcim pogoyu tekrar baslatabiliyo...Haklisin lafim yok ama kendinize gelin lafi biraz agir kacmis..Sahsen ben utandim ve birazdan terslemisin gibi geldi... ''[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ; Eğer Haksızlığın Önünde Eğilirseniz.... Hakkınızla Birlikte Şerefinizide Kaybedersiniz.!! Cray Totem/sNaKe [Bu mesaj CrayTotem tarafından 29 Ağustos 2005 00:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Jester Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 evet o sahnenin önü direk kum oldugu icin 5-6 kisilik bir pogoda bile direk toz kalkıyor, (rr'de sick of it all'da sahne onundeki herkes pogoya girmisti, dusunun milletin halini) ancak pogo istemeyen de pogonun yapılacagı alanda durmasın. sakince izlemek nasıl onun hakkıysa, delirerek izlemek de oyle yapmak isteyenin hakkı. onlerde durup da kafa sallayana pogo yapana laf soyleyene kadar gayet arkaya gecilebilir.[signature][hline]So weak, so hollow-minded the primat flock responds the jester race submits In Flames We Trust.
CrayTotem Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2005 Jesterin dedigi gibi pogo sadece birbirine carpip sekmektir... Ayrica 1 arkadasla 10 dk.(2 dakkadir Allah bilir bana 10 dk gibi gelmistir oda ayri) teke tek carpistiktan sonra muzik bittigi an durum elleri kaldirip cakip sarilmak yeterince guzel bir mesaj degilmi...[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ; Eğer Haksızlığın Önünde Eğilirseniz.... Hakkınızla Birlikte Şerefinizide Kaybedersiniz.!! Cray Totem/sNaKe
MacbetH Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2005 Arkadaşlar pogo olayını uzatmayalım çok ama bi kaç şey demek istiyorum. -Pogo nun kavga olmadığını tabiki biliyorum :) -"Ancak pogo istemeyen de pogonun yapılacagı alanda durmasın". Pogonun yapılacağı alan diye bi yer mi var? Pogo yapılan alan sahnenin önündeki kısım mı ? Ben niye orda durmayayım yani ordan izlemek istiyorum, pogo olunca zaten kenara kaçıyor millet ister istemez, ama o zamanda siz benim ortadan izleme hakkımı almış oluyosunuz, izleme hakkı delirme hakkı var dedik, ben sizi değilde konseri izlemek istiyorum ama izleyemiyorum hadi bakalım :) -"onlerde durup da kafa sallayana pogo yapana laf soyleyene kadar gayet arkaya gecilebilir". Benim kafa sallamadığım, onde durmadığım nerden çıkıyor şimdi. Biz gayette kafa sallıyor idik fakat pogo bölünmeleri arasında "aman dur kafaya göze yumruk yemeyelim, kenara kaçalım"'lar arasında kafa salladık. Laf da soylemedik yani, yutkunup, tebessüm edip kenara geçtik. Sonra bitince geri ortaya geldik kafa sallamaya devam ettik. Sonra tekrar kenara geçtik arada bi omuz bi dirsek savuşturduk, sonra geri geldik, sonra tekrar uzaklaştık falan. -Çarpıp sekilse keşke. Böyle hop çarpıp sonra geri sekip sonra tekrar çarpıp falan hadi neyse. Kafa, göz, kol, yumruk girenler var orda. "Karambol oldu ben de birini indireyim" diyenler var orda. Harbiden tehlikeli bi olay ki şunu hatırlıyorum. Gayet sakin sessiz bi festivaldeyiz iki kişi yine pogo yapıyor. Sonra olay 4-5 kişiye dağıldı derken bir kız arkadaşımıza çok feci çarptılar. Dişi ve burnu kırılıyordu neredeyse. 10 dk sonra kendine gelebildi. Yani 4-5 kişide böyle oluyor, 40 kişide nasıl olur ki o pogo ortamından kaçıp kendimi kurtarayım diyenlere de yumruklar, omuzlar , kafalar iniyor. Pogoyu bitirdi isek gayet güzel bir festivaldi, politiksiniz değilsiniz her şekilde zevk alınabilen bi festivaldi bence. Kağıttan martı-güvercin yapma atölyesi, barışla ilgili 100 kısa film, çadır mekanında gitar+santur çalanları dinlemek, söyleşiler, sıcak ve yardımsever insanlar. Gelmeyenler baya birşey kaçırdı :)
Öne çıkan mesajlar