Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PKK/ Kongra Gel'den bir aylık 'eylemsizlik' kararı

mck

Öne çıkan mesajlar

diyarbakir turkiyenin neresinde kalir /kürtler türkmüdür olsa ne yazar /kürt sozcugu dagdaki ayak sesinden mi cikmistir/turkiyede kac milyon kurt asilli insan yasar /istanbulun yuzde kaci kürt /kürtlere evet sen kürtsun turkiyede sadece turkler degil kurtler de yasar ,turkiye sadece turklerin degildir kürtlerindir de demek (ingilterede,fransada,almanyada oldugu gibi)bize ne kazandirir ne kaybettirir /leyla zana ve saz arkadaslarimidir sadece kürtler yada kürt sözcügüne neden bir laz kadar yada ben cerkezim iste o yuzden bole delikanliyim dien bir arkadas kadar sempatiyle bakilmaz ,bakilamaz ../türk olmak türkiye cumhuriyeti yurttasligi icin zorunlulukmudur /ingiltere deki irlandali iskoc ne halttir ? ne nane yer orada../türkiye turklerindir ,türklerin kalacak ..atatürk -türk ,türk türk ...peki ermeni ne olur cerkez ,abhaz ,laz ,kürt ,bosnak,arap ..yada diger 33 millet ne halt eder /peki turkiye cumhiriyetini kuran halklara türk denir sozcugu ne kadar gecerli olmalidir yada bu ulkeye yurttas baglayacaksak bir ummet yada bir irk olarakmi baglamaliyiz bu gibi sorular ,sorunlar aklima takildi ben icinden cikamiyorum acikcasi sizler ne dusunuyosunuz (türkum ,evet dogruyum, caliskanim bunla da gurur duyuyorum ,simdi arada bir kac arkadas vatandaslik dersi vermeye calisir da o bakimdan ekleyeyim dedim; turk kelimesine ırk,millet,ulus olarak bakin ben hepsine varim ...farketmez benim icin ben sorular sordum belki dusunursunuz die )[signature][hline]Forum
Sosyal ağlarda paylaş

türkiye türklerin derken türkten kastımız türk ırkı değildir..aynı osmanlıda olduğu gibi..kimse türk kürt çerkez yada ermeni değildi..herkes osmanlıydı...türkiyede de aynen o sistem geçerli...kimse türk ırkından kürt ırkından değil..türkiye de yaşayan herkes türk..olay bu..[signature][hline]Mavi, 02 Ağustos 2005 19:42 tarihinde demiş ki:
Ağustos.

Hem doğum tarihim bu mevsimde.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır bir de her yol denendi.
Zorunlu göç yasası çıkarıldı. Doğudakiler batı'ya göç'e zorlandı. Yine asimile olmadılar.
Karadeniz gezimin birinde bir Kürt köyüne rastladım. Adalar halen bütün kimliklerini koruyorlar. Asimile olmayı redediyorlar.
Demirel yine zamanında 2 gün sonra unuttuğu bir kelimeyi sarfetmişti.
Artık Kürt realitesini tanımalıyız.

Kürt kimliğini redederek bir yere varılmaz.

Atatürk'den beri Özal zamanına kadar Kürt kelimesini ağzına alan bir devlet başkanı olmadı bile.

İlk defa Özal kullandı bu kelimeyi bir devlet başkanı olarak.

Ve siz bu gerçeği redederek bir yere varamassınız..

benim görüşüm budur..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bak hepsininde aslında özü şuna dayanıyor ayrım var her ülkeden nasıl ki bir eğlence gemisine bindiğinde 1.sınıf yerler 3.sınıfa kadar gidiyorsa her ülkedede böyle bir sorun var bunları çözebilmek bizim üstlerimize kalıyor biz sadece fikirlerimizi söyleyebiliyoruz , ama bir gün bizimde elimize güç geçebilirse ben yapabildiğim sürece bu savaşı durdurmaya çalışırım kendi halkıma gaz verme değilde onları bu durumda yatıştırmaya çalışırım yeterki " KAN " dökülmesin[signature][hline]I will sacrifice to find paradise
But I need to know you're behind me
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MartinLGore, 28 Ağustos 2005 16:16 tarihinde demiş ki:
Hayır bir de her yol denendi.
Zorunlu göç yasası çıkarıldı. Doğudakiler batı'ya göç'e zorlandı. Yine asimile olmadılar.
Karadeniz gezimin birinde bir Kürt köyüne rastladım. Adalar halen bütün kimliklerini koruyorlar. Asimile olmayı redediyorlar.
Demirel yine zamanında 2 gün sonra unuttuğu bir kelimeyi sarfetmişti.
Artık Kürt realitesini tanımalıyız.

Kürt kimliğini redederek bir yere varılmaz.

Atatürk'den beri Özal zamanına kadar Kürt kelimesini ağzına alan bir devlet başkanı olmadı bile.

İlk defa Özal kullandı bu kelimeyi bir devlet başkanı olarak.

Ve siz bu gerçeği redederek bir yere varamassınız..

benim görüşüm budur..

kürtler bizim kardeşimiz..kendilerini ayrı gören onlar biz değiliz..[signature][hline]Mavi, 02 Ağustos 2005 19:42 tarihinde demiş ki:
Ağustos.

Hem doğum tarihim bu mevsimde.
Sosyal ağlarda paylaş

Kürt kimliği, kürt dili diye bir şey var bunu nasıl rededersin.
Dilini kimliğini unut diyorsun adamlara.
Ve Kürt'ler sadece burada değil ağırlıklı olarak Mezopotamya bölgesinde olmak üzere Dünya'nın her yerinde var..

Sana biri kimliğini dilini unut dese nasıl karşılarsın?[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 28 Ağustos 2005 16:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...