Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gecikmiş cevap


Nestor

Öne çıkan mesajlar

herkesten özürdilerim fakat montezaus yeni dünya düzeni hakkındakı yazısına 2 gün suresi dolduğu için bu yolla cevabımı bu yolla yazıyorum.isteyen yazısını okur.

montezaus keşke daha kibar ve açıklayıcı yazsaydın.


Almanlara sanayı devidir demişşinde ama savaşı kaybetmelerinin kıralın yetersizliğinden fazlası olduğu konusunda ısrarcıyım

Almanlar son zamanlarında çok büyük bir mali krizin içindeydiler.savaşı sürdürecek kaynağa sahip deyildi İnsanlar açtırlar.fabrikalar işleyicek hammadde bulamıyorlarmış.YAni almanlar hali harap.

sen söylüyorsun almanların döneminin en parlak ülkesidir buna bende katılıyorum ama eksik:Fabrikaları calıştırmak açın hammadeye ihtiyacı var hemde bu madeleri satması gerek.bu ikisinide sömürgelere ihtiyacı var.Yanlız almanya ekomomisi yeterli deyildir.

şimdi tekrar özetliyorum almanlar sömürge arayışlarında donanmalarının eksikliğinde geri kalmiştir. daha fazla güçlenmesi içinde sömürgeye ihtiyacı vardır.

Fakat ingilizler üstün filoları sayesinde sömürgelerinden düzenli hammadde gelmesi sayesinde ingilterede halk savaşı hissetmiyorlardı.Hata bir alman denizaltıcısı esir olarak ingiltere getirilmiş.Asker ingilizlerin zenginliğine hayret etmiş.Sanırım ingilizlerin savaşı kazanmalarıda buna başka bir kanıttır.Bilirsinizki almanya toprakları ingiltereden daha zengin hammaddeye sahip buna rağmen savaşı kaybetmeleri garip deyilmi.


Yanı sen bunlara rağmen diyorsunki savaş sömürge savaşı deyilde macarın intikamını almak için çikti.ve o dönemdeki ingiliz sömürge üstünlüğünü red ediyorsun galiba.Sonra neden prusya kralının hatalarını neden yazdın buda garip.İşte kral cahilliğinden böyle bir savaşa sebeb olmuş

2ci dünya savaşı hakkıdaki yorumunu anlamadım ama sanırım onuda ret ediyorsun.

Allah aşkına belki 1. dünya savaşı yoruma açık olabirir(silahlanma yarışı denebilir)ama 2.dünya savaşının sebebi barizdir.Hitlerin bü konuda demeçleri vardır.Zaten bu nedenle almanya çevresini devamlı ilhak etmekte. ingilizler başlarda buna izin vermiş ama polonya konusunda şavaş patlak vermiştir.Almanlar savaşı üzün vadede devam ettirecek kaynağa sahip deyildi bunu damı karşı cıkıyorsun.Eyer almanlar fransadaki hizlarıyla rusyadada savaşa bilselerdi neler olurdu allah bilir.

Ve son paragrafını birazdaha açsan iyi olur.

birde cafein bu işin uzmanıymış.bize marşal yardımlarını ve o dönemdeki amerikayla yapılan anlaşmaların nedenini açıklasın.Ben diyorumki bu yardımları hiç ihtiyacımız olmadığı gibi tek yararı ekomomimize hasar vermesidir.Buda ismet pasanın arkasını sağlama alma politikasının sebebidir.Arkadaş anlatmış anlamamısınız.savaşsın başında ingiliz taraftarı sonra almanlar sınıra dayanınca almanlağa çelik satıyor.almanlar kaybetmeye başlayınca.kazanan amerikaya yanasıyor. bunlar barız deyilmi yaa

Simdi desinizki nekadar dar görüşlüsün.Sanırım atatürkte kurtuluş savaşında şiddetle ihtiyacımız olmasına vağmen avrupadan birtek silah almamış. yapılan teklifleri kesinlikle red etmiştir.Bu konuyla ilgili sözü:Bu yardımlarla savaşı erken bitirebiliriz ama bunu bize ağır ödetirlerler.

savaş sonrası toplu iğne bile yapamayan anadoluya sıfır yardımla büyük atılımlar yapmıştır.Kendi ucağımızı yapıyoruz ve bunu satıyoruz.Ama inonunun korkaklığı sayesinde;marşal yardımlağırla gelen uçuz uçaklar sayesinde yerli uretim yok olmuştur

İtirazi olan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...