Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zeka sorusu

Phrexian

Öne çıkan mesajlar

said:
Sixoms, 26 Ağustos 2005 17:32 tarihinde demiş ki:
Topicteki nerdeyse bütün sorulari buldum fakat hepsinin cevabi onceden verilmis yetisemedim bi türlü birine =)

Bir kral bir mahkuma 10 siyah 10 beyaz top ve 2 kutu vermis. Mahkum bu toplari kutulara istedigi sekilde dagitabilir. Kutularda esit sayida top olacak diye bir kural yok. Kral bu kutularin herhangi birini sececek sonra o kutudan herhangi bir top sececek. Kralin sectigi top beyaz ise mahkum serbest kalacak siyah ise öldürülecek. Siz mahkum olsaydiniz kurtulma sansinizin en yüksek olmasi icin toplari nasil yerlestirirdiniz ?

20 sini de bi kutuya koyar diğer kutu boş kalacak , ilk kutuda fifty fifty şansı var, öbür kutuda boş olduğu için kralın ağzı açık kalacak bırakacak=)sonuçta en fazla şansını %50 yapabiliosun
Sosyal ağlarda paylaş

aaa yok yok özür dilerim :P bir kutuya 1 tane beyaz koyarsın diğerlerini ona dizersin :) aklıama geldi simdi
ps ve böyleve %50 sansla kesin kurtulur diğer %50 sanslada 9/19 ile kurtulur yani 50 + 50.9/19 =(yaklasık) %73.6[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.

[Bu mesaj skyly tarafından 26 Ağustos 2005 17:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Othranx ve Skyly cevaplariniz yanlis.

Kasanova pmden yolladi dogru cevabi. Kendisini tebrik ediyorum. Daha baya sorarim bu gece ..[signature][hline]Sigara iç dedeni gör , sigara içme torununu gör.

BabacumMostors, 29 Haziran 2005 22:20 tarihinde demiş ki:
aserehe ha hede hedelemune esemiyayay gayibaba gudubede budibibi.. asere e aha ehe ehenume vestiyerede bune bube gudubede dubibibi...

las ketchup dök dök yi
Sosyal ağlarda paylaş

o altın toplardan birisi nin daha ağır yada hafif olması fark ediyor mu yani birinden birini seçip temi hesaplıyoruz.Yoksa hafifde olabilir ağırda olabilir bilmiyormuyuz?[signature][hline]Viva la creativa!!!
this game loves me]this game loves me
Ben feleğin şu çarkına çomak sokarım,yeter ki ıslak ıslak bakma öyle...
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ne hiz bea skyly son cevabin dogru =))[signature][hline]Sigara iç dedeni gör , sigara içme torununu gör.

BabacumMostors, 29 Haziran 2005 22:20 tarihinde demiş ki:
aserehe ha hede hedelemune esemiyayay gayibaba gudubede budibibi.. asere e aha ehe ehenume vestiyerede bune bube gudubede dubibibi...

las ketchup dök dök yi

[Bu mesaj Sixoms tarafından 26 Ağustos 2005 17:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

aha buldum skyly ilk önce 3v3 yapıp dengde olanları ayrırız sonra dengesiz olanı bi kenara çekip sonra dengedekiler zaten hepsi saf altın sonra dengesiz olan 2 tane 3 lüyü alıp dengeli olanlarla eşleştiririz böylece hafif mi ağır mı olduunu anlarız sonra o dengesiz üçlü içindede herhangi bir 1v1 lik terazi yaptıımızda dengesiz olan çıkar :) buldum oley
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...