Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi karakterleri cinsine bağlı mı ve bir kaç soru daha


Wispy

Öne çıkan mesajlar

Şimdi, ailemi ikna edeblirsem bir tane kedi alabileceğiz eve. 3 sene önce de babam bir tane bulmuştu, melezd herhalde, bana kalsa sokaktan yakalayıp koliye koyup getirmiş ama. Bu kedi kelimenin tam anlamıyla üç kağıtçıydı Sabah uyanır, sütünü koyana kadar sürtünür, kendini sevdirir, ondan sonraki öğüne kadar yanına yaklaştırmazdı. Toilet terbiyesi vardı ama bir iki kere salonun ortasında ortalığı ıslattı, annem de yeter be dedi geldiği yere postaladı.

Yeni gelecek kedi de bu sorunları yaşamak istemiyoruz açıkası. Şöyle sıcakkanlı, kendini sevdirecek ama ortalığı da yıkıp dökmeyecek bir şeyler arıyoruz. Benim tercihim Ankara ya da İran kedisi ama merak ettiğim, cinsin karakter üzerine bir etkisi oluyor mu? İkinci olarak, kediyi yavruyken almak daha mı avantajlı oluyor, kedinin alışması açısından?

Son olarak ta, kardeşlerim de kronik astım var malesef, kedi onlar için çok büyük bir problem oluşturur mu?

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler[signature][hline]Double, double, toil, and trouble
Fire burn and caldron bubble
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
hemen hemen her kedi türü fazlası ile tüylü. her kedi ırkının kendine göre çok değişik özellikleri mevcut bulunmakta. örneğin; siyam cinsi için aileden bir kişiyi seçip onunla arasının çok iyi olduğu bilinmekte. mesela iran kedileri oldukça aktif ve yaramaz kedilerdir. hemen hemen her kedi biraz yaramazdır :)
yavru kedi almak daha iyidir, büyük kedilere oranla sizlere ısınması,bağlanması ve alışması daha kolay olur. evcil hayvan dükkanlarında gördüğümüz siyam,iran kedileri gibi türlerin pek çoğunun tuvalet eğitimi mevcut. fakat tuvaletlerini kedi kumlarına yapmaya alışmışlar.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm bir kaç tane sorum daha var

- Kedi kumuna yapmaları sorun mu, bizim kedimizin kumluğu balkondaydı, eh hayvancağız atlamasın balkondan diye panjurları da kapatıyorduk, bir hafta dolmadan kokmaya başlıyordu ortalık, bunu nasıl engelleriz
- Astım için çok büyük problem olur mu, son 3-4 senedir gerçi hiç bir astım belirtisi göstermedi iki kardeşim de
- Dişi mi Erkek mi daha iyidir
- Çiftleşme döneminde hayvana nasıl yardımcı olabiliriz, ya da olmasak hayvan çok işkence çeker mi
- İran kedisi iyi bir cins midir
- Siz ankarayla iran arasnda kalsanız ne tercih edersiniz

Şimdiden çok teşekkürler[signature][hline]Double, double, toil, and trouble
Fire burn and caldron bubble
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
- bence kedi kumlarına yapmaları sorun değil. kedi kumlarına alıştırılabildiği gibi; tuvaletlere,gazetelerede alıştırabiliyorsunuz. kedi kumlarının tek sorunu masrafı olabilir. koku sorununu hayvanlara zarar vermeyen özel koku giderici spreyler var; evcil hayvan dükkanlarından temin edebilirsiniz.
- astım haricinde aile bireylerinde daha farklı sorunlarda çıkabilir. örneğin; kedi veya köpek tüylerine alerji, toza alerji vb. eğer alarji testine girerseniz alarji durumları orataya çıkar. astım problam olur mu olmaz mı birşey diyemem. bu konuda doktor ile görüşmek lazım.
- bazıları dişi seçer. dişi seçip, çiftleştirerek yavrularını satarlar. fakat bu tarz birşeyle işiniz olmayacaksa erkek almak çok daha iyi. yavrulara bakma sorunu, adet gibi sorunları olmuyor.
- tüm hayvanlar çiftleşiyor, insan mühadelesi olmadan. bence karışmamak en iyisi. sakatlanabilirsiniz :)
- her ırkın kendine göre farklı özellikleri var. bence kendinize ve ailenize uyum sağlayabilecek bir ırk seçin. ankara ve iran kedileri güzel türlerdir. fiyat konusunda sanıyorum ki ankara kedileri biraz daha ucuz. birde iran kedilerinde hastalık olabilir; bbg'de bir iran kedisi aktiflik (ismini hatırlayamıyorum hastalığın) hastalığına yakalanarak gözleri önünde ölmüştü yarışmacıların.

Şimdiden çok teşekkürler[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas!|
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iran kedisi cok uysal oluyor ama soyle bi sorunu var butun poposu dahil cok tuylu oldugu icin kakasi poposundaki tuylere yapisiyo veya cisi patilerine gelebiliyor dedigim gibi butun kedilerden daha fazla bakim ister ayrica duzenli olarak taramazsan tuyleri kivrim kivrim oluyor [2 alt katimizda deniz akkaya (o_O =p) oturuyor onun kediside iran kedisi onda gormustum bu sorunu] tuy sorunu istemiyorsaniz tekir alacaksiniz en az onlar doker ama tararim edeerim diyosan van kedileri cok sirin olur cok ama tuyleri sorun iste siyah bisi giyerken dikkat ister eheh[signature][hline]Even a stopped clock tells the right time twice a day.
Penthesilea ftw...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 Tane Siyam Babası Olarak Yanıtlayayım..

Siyamlar çok cana yakın hayvanlardır... Evlerini korumak onların başlıca görevlerindendir.. şahsen Madam Cury İle Kaptan Custo 2 Yıldır Evin İçine Giren Tüm Misafirlere Tırnak İzlerini Bırakmışlardır..

Alıcaksan Siyam Almanı Öneririm..


Cana yakın temiz en önemlisi uslu Siyam Kedileri Özellikle Çok ciddi hayvanlardır.. Siyam uygun olabilir pek hareketli olmaması annenlerin onları sevmesine sebebiyet verebilir...[signature][hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yua hepsini tam okumadım ama astım meselesi hakkında bilgi vereyim bendede aynı durum var fakat düşünüldüğpü gibi bu durumu kedi tüyü tetiklemez kedi tnin tüylerine olabilecek muhtemel parazitler ve bakterilerden dolayı bi rahatsızlık olabilir.
o yüzden kedinin aşıları tam olursa ve yılda 3 kere yıkarsan kedi tüyleri göz kirliliğinden başka hiçbir şeye sebebiyet vermicektir.ha bide ara sıra burun kaşıntısı[signature][hline]Mendoza, 03 Şubat 2005 03:58 tarihinde demiş ki:
Hayatimda bu kadar "hastalikli" bir film gormedim...

kanberdim bi zamanlar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Disappear, 25 Ağustos 2005 02:09 tarihinde demiş ki:
iran kedisi cok uysal oluyor ama soyle bi sorunu var butun poposu dahil cok tuylu oldugu icin kakasi poposundaki tuylere yapisiyo veya cisi patilerine gelebiliyor dedigim gibi butun kedilerden daha fazla bakim ister ayrica duzenli olarak taramazsan tuyleri kivrim kivrim oluyor [2 alt katimizda deniz akkaya (o_O =p) oturuyor onun kediside iran kedisi onda gormustum bu sorunu] tuy sorunu istemiyorsaniz tekir alacaksiniz en az onlar doker ama tararim edeerim diyosan van kedileri cok sirin olur cok ama tuyleri sorun iste siyah bisi giyerken dikkat ister eheh

kakasının poposundaki tüylere yapışması dışında pek sorun olmuyor iranda
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yav şu her kedi türünü resimleriyle anlatan bi guide gibi bişey yapsak :D[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi
KoÇ '04 | CMU '09 | c4A | ST:O | Star Trek TR | MSN: [email protected] | (^ve Stargate^)
Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...