Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fantastik edebiyat doğrul, kendine gel!


fantasturk

Öne çıkan mesajlar

Her zaman böyle mi olmalı,

Bizler dört sene önce bir karar aldık. Türk yazarlar da var, biz de hayal kuruyoruz. O zaman neden kendimizi rp lere kilitleyelim. Haydi yazalım. Lostlibrary ile başladık, kayıp dünya ile devam ettik. Baktık bir yere kadar oluyor Fantastürk'ü açalım dedik. O zaman Yüzüklerin Efendisinin yardımı ile ilk ayımızda yüzlerce üyeye ulaştık. Fakat gelgelelim şimdiye.

Gördüğünüz üzere artık pil bitti. Ne bir azimli genç, ne de editörler kaldı. İnanın biz de artık vazgeçiyoruz. Biraderim bana abi uzatmayalım alanadını boşver dedi. İnanın kıyamadım. Son ümidimiz bu site. Artık kapris yok, artık burnumuz havada da değil. Sadece düşmanını bilmeyen komutanlar gibiyiz. İlerliyoruz ama nereye, cephanemiz yazılarımız, askerlerimiz yazarlar. Başarabilir miyiz... Umarım.

İnşallah anlatabilmişimdir. Benden bu kadar dostlarım. Şu an takipteyseniz lostlibrary.org pes etti, kaypdunya.com iflasta diğer sitelerde aynı halde. Bir de ortada ogame furyası da var. Bilemiyorum, açıkçası mucize bekliyorum... Neyse.

Kolay gelsin.
http://www.fantasturk.com

Abdullah Önder[signature][hline]// Dizaynist.com Hosting ~Web Tasarım

İnanılması güç fiyatları yüksek kapasite web alanları.

http://www.dizaynist.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fantastik edebiyat normal olarak çöküştedir. Zamanıyla çıkan kaliteli seriler, yerini sadece kazanılmış itibarların ardına sığınan kalitesiz serilere bırakıyor.

Eskiden aktif bir okuyucu iken okumayalı oldu bayadır. Yine de bahsettiğin siteler olaya tek yönlü değil çok yönlü yaklaşıyorlardı. Her zaman baki kalacak olan felsefeye, bilimkurguya falan bol bol yer veriyorlardı. Onun için önemli değerlerdi; bahsettiğin gibiyse üzücü. Belki yaz yüzünden böylelerdir diye düşünüyordum.

Neyse bu siteyi de inceleyeceğim; bakış açısı genişse, destek neden esirgensin.[signature][hline]Follower Of Cyric,Prince Of Lies;Blog

[Bu mesaj Loras tarafından 22 Ağustos 2005 23:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

son 6-7 yıldır cıkan kalitesiz ama cok populerseriler yuzunden Fantazi edebiyatı cokuşte. Cıdden son drece sığ ve kötü yazılmış ama populer olmuş kitaplar ve bunları kopyalıyan başka seriler varken ortalıkta başka bişey beklemekte komik olrdu zaten. butun dunya bunu yaşıyo türkiyeyle ilgili değil, Fantazi edebitayı gözünü para burumuş sacma ve aptal yazarlar yuzunden kısır döngüye girdi. Ursulanın kitapları dışında acıkcası duzgun bi fantastik edebitay eseri göremiyorum ben.[signature][hline]Beş Hececiler
64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ursula'nın Yerdeniz'ini okumuştum ki mükemmeldir gerçekten. En yakın zamanda da-çok sevdiğim bir dostumun tavsiyesi üzerine-'Mülksüzler'i okuyacağım.

Zaten yabancı diyarlarda fantezi çökeli oldu baya. Durmadan her dl kitabına yok weis ve hickman başlığı koyuyorlardı falan. Adamlar önsöz yazsa yazar muamelesi yapıyorlar ehe.

Onun için bu soruna fazla takılmamak lazım çöküşte olmasına, bana güzel bir dönem yaşatmışlardı zamanıyla. Hala da klasikleri öneriyorum insanlara ama o kadar.

[Bu mesaj Loras tarafından 23 Ağustos 2005 01:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu ana kadar gördüğüm en yetenekli kişi İhsan Oktay Anar'dı. Kitapları inanılmaz güzellikte olan bir insan.

Barış da önemli işler yaptı ama yapıtlarında çok bir özgünlük tadı alamamıştım, ha yabancı emsallerinden altta kalır yanı yoktu.

Bir de Y.Hakan Erdem'in Unomastica Alla Turca ve Kitab-ı Duvduvani ile iyi eleştiriler aldığını görüyorum.

Ayrıca bilimkurgu hikayeleri yarışmaları seçmeleri ve jules verne öykü yarışmaları seçmelerinde içinde gerçekten güzel çalışmalar bulunduruyor.

Şimdi burada bahsettiğim bazı çalışmalar gerçekten çok özgün ve çok güzel şeyler ama büyük bir birikim istiyor. Şu an fantezi ile ilgilenen çoğu kişiye baktığımda hala 'bilinen fantezi edebiyatı klişeleri' ile hikayeler yazdığını görüyorum. Umut besletecek kişiler var, ayrıca diğer arkadaşlarda eleştiriyle kendilerini özgün yapacak yerlere belki gelebilirler.

Ama dendiği gibi çook zor.[signature][hline]Follower Of Cyric,Prince Of Lies;Blog
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bişeyler yapmak isitiyorum hatta kendi çapımda bile çırpınıyorum diyebilirim
Ama pes etme taraftarı değilim.
Kötülediniz weis ler benim başlangıcım oluyor.ama onlarlasa sınırlı kalma gibi bir düşüncem yok.
Türk yazarlar hakkında bir fikrim yok çünkü pek geliştiğimizi zannetmiyorum.Yineden bilip bilmeden konuşmak olmaz
Ama ben destek olurum herzaman...[signature][hline][b][u][i]Dark Elf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Weis'i falan kötülediğimizi kim söyledi, biz sadece weis adından prim yapmaya çalışanlara karşıyız. Kendi yeteneğinden şüphe duyup başkasının adının ardına gizlenenlere.

Ben de destek vereceğim ama siteye, en azından hala bir potansiyel var.

[Bu mesaj Loras tarafından 23 Ağustos 2005 18:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

weis belki çok eğlendirici bir yazar olabilir ama ana karakterlerinin kişiliği yok. bunu anlayan anlaı zaten. Moorcock okumanızı oneririm kişilik görün ordan.:)[signature][hline]yokedemeyeceğin şeyi kontrol edemezsin... (Muad'Dib)
[/b]evrenin dayandığı tek gerçek vardır: nedensellik... (Merovingian)[/b]
[/b]çizim galerim[/b]
bomba yerden gelirse terör, havadan gelirse medeniyet olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fantastik Edebiyat eski sakin haline dönmedikçe çökecek zaten. Ne zaman yazarlar "ne yazsak kazanır" zihniyetinden "güzel yazarsak kazanır" zihniyetine dönecek o zaman fantastik edebiyat düzelecek. Bu arada Fantasturk ilk defa neden kapanmıştı hafızamı tazele. Başka gruplarla sürtüşme yaşadığı için olmasın? Sanki yazarlardan bir kaçı o sebepten dağılmıştı diye hatırlıyorum.[signature][hline]Because you anger, your heart is in chaos, Because your heart is in chaos, your blade is dulled, You are to weak to defeat me!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...