Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux, Laptop, Çözünürlük şeytan üçgeni...

Haplo

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bu öğretmen kampanyası bünyesinde alınan bir laptop geçti elime. Linux kurdum (Mandrake ve Ubuntu) fakat çözünürlükte problem yaşadım. Laptop'ın çözünürlüğü 1280x854 Linuxta bu çözünürlüğü ayarlayamadığımdan ya 800x600 yada 1024x768 oluyor ve ekranın sağında ve altında siyah boşluklar oluşuyor. Nasıl olurda bu çözünürlüğü ayarlayabilirim bire fikri olan var mı? Sorum yukardaki her iki Linux içinde geçerli. Aslında xconfigle falan biraz uğraşsam yapacağım belki ama şu an çok gözüm kesmedi :(...
Sosyal ağlarda paylaş

dosyanın adını unuttum boot ederken girilen parametlerin bulunduğu bi dosya var
lilo.conf olması lazım
autoexec.bat gibi bişey bu
uygun yere res=1234*567 gibi parametle ile sorun çözülüyordu komutları net bilen bi arkadaş daha çok yardımcı olacaktır
formdan düşmüşüm[signature][hline]Welcome to linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines are rebooting..
[/b]Msn adresim
Sosyal ağlarda paylaş

@mayfer sağolasın ingilizcem oldukça iyi okudum linki. Zaten dün akşam çok yorgundum yinede şansımı deneyeyim dedim bir bende şunu buldum.

Mode "1280x854"
#D: 79.815 MHz, H: 51.963 kHz, V: 60.003 Hz
DotClock 79.816
HTimings 1280 1296 1408 1536
VTimings 854 855 858 866
Flags "-HSync" "-VSync"
EndMod

Ubuntu konusunda da çok çok hoş ama KDE'ye alışmışız ne yapsan gnome bi ters geliyor... Alışmaya çalışıyoum.

Cevaplar için çok çok teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...