MartinLGore Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Bugün çok konu açtım mazur görün.. Merak ettiğim şeyleri soruyom.. Şimdi bizim milletimiz de teknoloji karşıtlığı var.. Bu rededilmez bi gerçek.. Mesela annem 29. kanala bile giderken 9'a basar sonra ileri ileri yaparak 29 a ulaşır.. Bu sadece annemde değil çoğu kişide böyle.. Mesela ibrahim müteferika matbaa'yı getirmiş.. Millet şeytan icadı demiş.. Ama öyle bi milletiz ki teknolojiyi de çok çabuk benimsiyoruz.. Mobil pazarda Dünya sıralamasındayız. Dünya' da mobil pazar zarar ederken bi bizde artıyor.. Alaylı insanlar biz de çok iyi yerlere gelebiliyor ama yurtdışında öyle değil.. Ama yine de bizde bir teknoloji karşıtlığı, benimseyememe, kabullenememw, ya da ismi herneyse böyle bişi var.. Acaba bu müslümanlıktan mı kaynaklanıyor, Türk'lükten mi? Yoksa teknolojiyi kendimizin değil yabancıların geliştirmesinden mi? Bu konuda ne söyliceksiniz?[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Müslümanlıktan olabilir. Bizde o devirde yaşsaydık öyle düşünürdük gibime geliyor. Ama zamanla azaldık yok denile bilicek kadar az. YEni jenerasyon çok farklı tabi oda başka bi konu direk içine düşüyorlar.[signature][hline] "Unutulmuş Muydum Alışıyormuydun Yokluğuma Beklenmiyormuydum Kalbinimi Yordum Bunca İş Güç Arasında..." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 islamiyet'in uygulamasındaki yanlışlıktan bence (yanlış anlamayın islamiyette bi terslik yok, şu an önemli yerlerdeki kişilerin uygulama hataları). bütün dinler değişmiş bir kez, islamiyet değişmemiş bize anlatılana göre. kur'an ı kerim zaten değiştirilemez, lakin o zamanlardan gelen söylentiler de aynı şekilde bugun karşımıza çıkıyor saçmalık burada. yani burada da direkt etkileyen birşey yok aslında.... taa ki bunu kullanmayı beceren zeki biri çıkana kadar.. o zeki biri insanları kullanmak için bu uygulama hatalarından (açıklarından) yararlanıyor ve insanlar geriye gidiyor yani böle pek anlatamadım ama işte ilkokullarda anlatılan en basit padişah sormuş bisiklete şeytan oyuncağı demiş kadı muhabbeti[signature][hline]bi gün üşenmicem valla şu yonca, 86930 hödölerine gircem merakımı gidercem noluyo ne var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Evet zaten yeni jenerasyondan çok umutluyum teknoloji konsuunda.. 9 yaşında çocuk bilgisayrına format atıp xp kuruyor. basit gibi gelecek belki ama bu çok büyük bi olay. ben çok şaşırıyorum yeni jenerasoyna.. bugün bilgisayrna format atan yarın nler yapmaz? :)[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** [Bu mesaj MartinLGore tarafından 25 Ağustos 2005 05:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 doruk doğru söylemiş konunun türk'lükle islam'la falan ilgisi yok. tamamen yanlış eğitim-yönetim ve sosyolojik etkileri..[signature][hline]Atam izindeyiz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Evet o olaya bende şaşırıyorum. 10 yaşında çocuk format atıyor server kuruyor her acafede böyle çocukalr mevcut güzel mi kötümü orasını bilmiyorum tabi. Çünkü bu tiplerinhespniin dersleri kötü :)[signature][hline] "Unutulmuş Muydum Alışıyormuydun Yokluğuma Beklenmiyormuydum Kalbinimi Yordum Bunca İş Güç Arasında..." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 said: -007-, 25 Ağustos 2005 05:31 tarihinde demiş ki: doruk doğru söylemiş konunun türk'lükle islam'la falan ilgisi yok. tamamen yanlış eğitim-yönetim ve sosyolojik etkileri.. ama yanlış eğitimde müslümn bir ülke olan türkiyede gerçekleşmiş... yani iş yine atalarımıza çıkıyor.[signature][hline] "Unutulmuş Muydum Alışıyormuydun Yokluğuma Beklenmiyormuydum Kalbinimi Yordum Bunca İş Güç Arasında..." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Ah be şu insanlar i doğru yerlere kanalize olsalar.. Çocuklarla muhabbet etmeyi çok severim.. İçlerinde öyle cevherler var ki.. Eğitim sistemimiz doğrı düzgün olsa da şu cocuklar doğru şeylere yönelse.. acıyorum.. içim gidiyo...[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 evet abi eğitim sistemini tartışrısak çıkamayız işin içinden. Adam bilgisayar kurdu ama tarihten coğrafydan kimyadan geçemiyor okl hayatı bitiyor. yanlış bence bunlar. herkezin iteiğine göre olmalı seçmeli yani.[signature][hline] "Unutulmuş Muydum Alışıyormuydun Yokluğuma Beklenmiyormuydum Kalbinimi Yordum Bunca İş Güç Arasında..." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 çok zor iş o eğitim sistemi. devrim olması gerekir. hele şu 10 yıl içerisinde çok umutsuzum böyle bir olaydan.[signature][hline]bi gün üşenmicem valla şu yonca, 86930 hödölerine gircem merakımı gidercem noluyo ne var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 bu arada konu büyük bir genelleme şekline dönüşmesin. burada bahsi geçen sadece bir kuşaktır. evet büyük bir kısmımızın baba olmasa da analarında vardır bu teknoloji karşıtlığı. ana olmasa bile onlardan bir önceki nesil televizyon kullanma problemini yaşamıştır.. eski nesiller yeni neslin teknolojisine ayak uyduramaz ve bundan şikayetçi olur.. matbaanın kötülenmesi ise bununla ilgili değildir, çünkü burada bizzat kullanım yoktur. olay dini yönetimle alakalıdır; dikkat edin dinle değil. kuşak uyumsuzluğu ise dinden bağımsız doğal bir şeydir; ancak bu kuşakların teknoloji uyumsuzluğu Türklerin son yıllarında geçirdiği hızlı teknolojik yükselişten kaynaklanıyor diye düşünüyorum.[signature][hline]Atam izindeyiz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 ayrıca ben de 11 yaşında format atmıştım. şimdi mat. ort yükseltmeyi geçemessem çoook kötü bi hayatım olcak iyi bi okula geçiş yapçam ama tüm arkadaşlarımdan olcam ve istemediğim bi bölümde okucam üstüne üstlük yabancı dil bölümü hiç bi amacım olmıcak hayatta ing. öğretmeni fln olamam ben yani..[signature][hline]bi gün üşenmicem valla şu yonca, 86930 hödölerine gircem merakımı gidercem noluyo ne var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 eğitim muhabbetini bırak bir de zaten kafası kötü işlere çalışan milletimin internetten aldığı gazla daha daha kötü yerlere gelmesi beni endişelendiriyo. örnek mi istiyosunuz? ŞAHİN K.[signature][hline]Atam izindeyiz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 neyse konuyu çok yaymadan bu olayın kuşaklar arasındaki uyumsuzluğun doğal bir etkisi olduğunu varsayalım derim. bu olaya tabii ki etki eden başka faktörler de vardır, mesela yanlış yönetimler dolayısıyla bozuk eğitim, yeniliği reddetme vs.. sizden isteğim doğal kuşak uyumsuzluğuyla osmanlı'daki gericiliği birbirine karıştırmamanız[signature][hline]Atam izindeyiz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Ya ne format atması.. Bizim eve ilk PC gelmişti sene 95 ti sanrım..Belgeler varya son dökümanları gösterio.. Doğal olarak ilk geldğinde orası boştu.. Ben kurcaladım, orası doldu.. Babam beni çok kötü azarlamıştı bilgisayarı bozdun diye.. Oraya bi sürü döküman yerleşmiş ya çalıştırdığın. E ben de bilmiyom tabii nerden nasıl oraya geldiler diye, açıklyamadım.. Şimdi o documents bölümünü dolduran kendisi.. garip bişi..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 büyükler yapar öyle :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 onu bırak abi daha geçen yıl yaşanan bi olay yeni adsl eldi sinyali bekliyoruz. 5 gün beklemişim halbuki 2. günde gelmiş. eee bağlanıyorum en fazla 10 saniye internet çalışıyor sonra gidiyor deli oldum 14 günüm bilgisayarı 35 kere formatlayarak boşa gitti en son servise götürdüm dayanamayıp msn virüsü olduğunu buldular virüs olduğunu tahmin etmiştim gerçi... ama düzeltemediler!!! aaah ah ne içine girdim registry nin hexlerle editledim kimseye sormadan windows messengerı sonra ne gayretlerle silebilip msn yükledim bunu yaparken olmayan internetle antivirüs yükledim.... ama şimdi bilgisayarıma herangi bi virüs girsin.. temizleyemeyeceğim virüs yok yani..[signature][hline]bi gün üşenmicem valla şu yonca, 86930 hödölerine gircem merakımı gidercem noluyo ne var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 bilgisayarı pek bi seviyorum da diğer teknolojik aletlere kılım biraz. hala siemens c45 kullanıyorum değiştirmeye de zerre isteğim yok.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Instigator Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 bence ne dinden ne ırktan kaynaklanıyor. biraz kafa yapısı..[signature][hline]I'm the pain you tasted, fell intoxicated. I'm the trouble starter, fuckin' Instigator! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 cafe olayında bişi duymuştum sandalyeye oturunca ayağı yere basmayan çocuk pvp yapıyormuş :) buraya kadar anormal değilde kestigi herifle tartışırken sus lan bebe de diyormuş hehe tabi konu ile alakası yok son kısmın tatlı niyetine sundum :) ama 7-8 yaşlarında int sitesi kuran çocuklar var ki ileride neler neler olur düşünmesi bile krokunç. teknolojinin ülkemizde gelişip dışarı yayıldıgı alanlarda olsada genelde diğer ülkeleri takip eder halde olmamızın sebebi çok.. bir tanesini örnek vereyim: dış ülkelerde ( özellikle avrupada) firmalar universiteler içinde tekno kentler kuruyorlar ve her türlü imkanı sağlayıp son sistem laboratuvarları yapıyorlar, unilerin öğrencileri, asistanları,profları vs çalışmalar yapıyor, birşey icat ettiklerinde o icadı sponsor şirket sahipleniyor, ama akademik ve bilimsel çalışma yapanlarada tam destek veriyorlar. böylece hem o kişiler kendi çalışmalarını rahat finanse edip kendilerini geliştiriyorlar hemde teknolojik açıdan gelişim rahat ilerliyor.[signature][hline]G3NK zitem illede zitem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Bence işin içinde "gösteriş" varsa teknoloji çabuk yayılıyor. Kullanılan teknoloji asıl amacından sapıyor. (bilgisayar için deil bu tabi ama yine de bi yere kadar o da sayılabilir.) Davranış bilimlerinde "kültürel gecikme" tabir edilen bi olgu var. Mesela otomobil olayı. Gelişmiş ülkelerde insanlar otomobil alma meraklısı değiller. Otomobili gereksiz blmuyorlar ama onsuz yaşamayı biliyorlar. Örneğin işe giderken 1 kişi 1 arabayla gitmiyor. İş arkadaşlarından 1-2 kişi daha alıp öyle gidiyor (carpool olayı). Bizde ise ben de dahil her genç, "arabam olsun aman aman" diye fellik fellik dolanıyor ortada. (Aslında haksız bir istek de değil toplu taşıma rezalet-işkence Türkiye'de. Bu konu uzar gider neyse..) Ya da insanlar cep telefonunu örneğin normal kullanımın çok dışına çıkartıyor. Alıyor nokia bilmemkaç10'u 700 milyon verip, elinde dolaştırıyor. Özelliklerini kullanmaktan çok bi statü simgesi olarak kullanıyor. Başlarda büyük çoğunluk bu tür cihazların teknolojilerini doğru düzgün kullanamıyordu bile bizde. Şimdi yavaş yavaş öğrenilmeye başlasa da, yine de aldığı telefonu sadece mesaj ve konuşmaya kullananlar var. Ayrıca öğrenci olup P900 gibi telefonlar alan kişiler var. O alet mesela telefon değil daha çok cep bilgisayarı, palmtop gibi bişey. Öğrencide ne işi olacak ki?[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar