Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 said: Dobermanın sahibi bana not yollamış, senin aynından alacakmış. Senin gibi bir tane daha var mı? 14 senelik dostumun hatıralarını, sevgisini nasıl alır? Özür bile dilemedi köpeğim senden... Olay burda bitmiş zaten, o adamın köpekleri nasıl gördüğü gayet açık. Öyle bir adamın o köpeği bilerek saldırgan yetiştirmesine şaşmam açıkçası.[signature][hline]Beş Hececiler ''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tAKA Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 o köpek o adamıda parçalar elbet...[signature][hline]34'life. fun, music, events = life Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Albatros Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 Boğazlarım cinnetin son haddini yasatırım ortama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 Ya bana saçma geliyor zaten doberman pitbull falan, kişisel tercihtir saygı duymak lazım falan ama şehirde yetiştirilecek türler değil bunlar. Eh dobermanın suçu yok belki ama o hırsla elime ilk taşı alır kafasına geçirirdim dobermanın[signature][hline]Double, double, toil, and trouble Fire burn and caldron bubble Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 said: Nefr, 6 Ağustos 2005 03:32 tarihinde ve 16 Ağustos 2005 17:38 tarihinde demiş ki: Ben kuzu gibi akbaşımı bile ağızlıksız gezdirmem, gezdirilmesine de sıcak bakmam. Köpeğe güvenmek güvenmemek değil sorun; insanlara saygı bu. Korkanı var seveni var, hayvan ağızlıksızken saldırmaya hiç niyeti olmasa bile korkutabilir bilmeyen anlamayan insanları. Şişin saplanması gereken yer o hayvanı yetiştiren, büyüten, eğitimini veren, büyük ihtimalle agresif olmaya ve sağa sola saldırmaya teşvik eden öküzün veya onun anasının dalağıdır. Nefr'im generalim, adminim, güzel kardeşim benim :) Ne güzel demişsin, hoca özellikle Nefr'in dediği gibi cüsseli 4 ayaklı arkadaşlarımızı gezdirirken asla ama asla tasmanın ucundaki yuları bırakmamak gerek. Köpeğiniz istediğiniz kadar uysal olsun, beklenmeyen durumlarda ne yapacağını, nasıl tepki vereceğini bilemiyiz hiç bir zaman. O açıdan elimizden gelen önlemleri almamız gerekir. Ağızlık olmasa da TASMANIN ucu bırakılmamalı. Tam olarak kendi deneyimlerimden katılmadığım bir nokta var. Köpeğinizin saldırgan olma durumu ile verdiğiniz eğitim her ne kadar alakalı olsa da ... el bebek gül bebek yetişen bir köpek de bu konuda baş belası olabilir. Benim Dante ( German Shephard ) buna en güzel örnek. Adamı el bebek gül bebek yetiştirdik, eğitimlere verdik, her vakasından sonra karşımıza insan gibi oturtup neden yanlış iş yaptıgını anlattık, fakat kine yemediği nane kalmadı. Peki niye ? Köpeğin karakterinde yaşadığı olayların büyük etkisi oluyor. Dante saldırgan bir köpek değildi, tam tersi neşeli, arkadaş canlısı, oyunbaz bir hayvandı. Bir gün ben bunu tasmalı gezdirirken, kafasını her zamanki gibi çalıların arasına soktu ( koklayım burda ne var acaba merakı ). Fakat bu sefer çalıların arasında saklanan başka bir köpek çıktı. Dantenin kafasına dişleri geçirdi bu çalı iti. Dante refleksle geriye atlayınca ben de dengemi kaybettim ve koluma doladığım tasma ile beraber ikimizde yeri öptük. Fakat ben zavallının koluma takılı olan tasma yüzünden hareket olayını önlediğimden, Dante yere çakılı kaldı ve kalkamadı ( Eğitim tasması ile gezdiririm ben hep ) . Bu sokak iti çalıların içinden çıktı ve yerde kalkmaya çalışan benim güzel köpeğimi parça pinçik etti. Dante iki adet ameliyat geçirdi ki birisi oldukça kritikti, gözünü kurtardılar hayvanın. Bu olaydan sonra bu sakin ve oyuncu köpek bir canavar kesildi. Uçan kuştan, yürüyen insana düşman kesildi. Yani sadece verdiğiniz sevgi ve eğitim değil, hayvanın da yaşadıkları etkili oluyor davranışlarında.[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Yav ben şimdi farkettim, yanlış anlaşılmaya yol açmışım; ben oğlumu "serbest ve ağızlıksız gezidrmem" demek istemiştim. Yani tasması bağlıysa ağızlığı yoktur haliyle, ama tasmayı ağızlığı takmadan çözmem. Yanlış ifade etmişim, Arlo alıntı yapınca farkettim ehe. @Arloaax : nerelerdesin kardeşim sen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Tesadüf bugün bir veteriner ile iş yerinde , arkadaşın arkadaşı ziyaret olayı vesilesiyle, tanıştım. Bir iki sohbet sonrası dayanamadım sordum saldırgan köpek ve hayvanın karakter olayını.. şöyle bir cevap verdi kendilerinden ki çok mantıklı geldi bana zira common sense. 1) Köpeklerin karakterleri cinsleri ile oldukça alakalı. 2) Köpeklerin hayat tecrübesi tamamen saldırganlıkları ile ilgili. Hatta dedi ki, benim burada anlattığım olayda kendi köpeğim için, üstesinden gelinir mi diye sordum.. Bu tip tecrübe yaşamız bir köpek bunu unutmaz ve de asla unutturamassın dedi. Her zaman tetikte ve şüpheli yaklaşacaktır çevreye şeklinde özetledi. Yani köpeklerimize iyi sahip çıkmak durumdayız. Çocuklar yaşadıklarından etkilenip bunun izlerini taşıyorlar :) @Nefr : Walla bende bilmiyom hoca, daraldıkça geliyorum buralara sizleri görürüm diye, gerisi çalışmakla geçiyor hayatımın :)[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crane Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Woow.. Cok acayip bir yazi olmus ya, goz yaslarima engel olamadim acikcasi. Aslinda suc o kopekte degil o kopegi oyle sadistce yetistiren zihniyette. Hangi cagda yasiyoruz allah askina. Kopegini canavar olarak yetistirdiysen disarida tasma+agizlik ile dolastircaksin. Bende Kordon(Izmir)'da Linda(Disi Golden Retriever) ile dolasirken bazen sahipli dobermanlar havliyorlar ama nasil havlamak, resmen su tasmadan kurtulayim da hirpaliyim su kopegi der gibi. O anda sahibinin yuzundeki (afferin oglum dir gibi bir) igrenc gulumseme. Yani boyle insanlardan nefret ediyorum resmen! Bu kiz da umarim hakkini yasalar onunde aramistir. Sahip oldugunuz kopekler hicbir zaman sizin kopeginiz olmuyor, o sizin evladiniz, kardesiniz yani ailenizin bir bireyi oluyor! Bu sekilde bir olum de hicbir evcil hayvana yakismiyor![signature][hline]SeXeN6.Net [Internet Services] FILES.GEN.TR [New File Center] [Bu mesaj Crane tarafından 25 Ağustos 2005 02:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar