Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arsenik elementi hakkında bilgisi olan varsa ..

Bleeding

Öne çıkan mesajlar

Arsenik elementi hakkında bilgisi olan biri varsa biraz bilgi verebilirmi , neden zehirlidir ( yani mesela yesek neden zehirleniriz , tıkarmı napar ? ) , zehiri ne kadar güçlüdür , nasıl elde edilir ..
İsmi çok hoşuma giderdi biraz aradım ama pek bi şey bulamadım bilgisi olan varsa ve aydınlatırsa sevinirim. Merak ediyorum yani[signature][hline]Lost in a dream
Nothing is what it seems
Searching my head
For the words that you said
Tears filled my eyes
As we said our last goodbyes
The sad scene replays
Of you walking away
Sosyal ağlarda paylaş

arsenik atom no:33
sınıf ametal
yoğunluk 5.72g/cm³

arsenik biri sarı öbürü gri kristaller halinde iki ayrı biçimde bulunan bir elementtir.Bu element doğada gümüş ve antimon yataklarına yakın yerlerde serbest olarak ya da çeşitli bileşikler halinde bulunur.En yaygın bileşikleri kırmızı zırnık ve sarı zırnık gibi arsenik sülfürleri ve arsenik oksitleridir.hemen hemen tüm bileşikleri zehirlidir.

akut arsenik zehirlenmesi:

genellikle arsenik ve bileşiklerinin ağızdan alınmasıyla veya solunmasıyla ortaya çıkan bir durumdur.belirtilerinin ardından bir kaç saat içinde dolaşım ve kalp yetmezliği sonucu ölüm meydana gelir.Arsin gazi(arsenik hidrur) zehirlenmesinde alyuvar parçalanması ve böbrekte yıkımlar oluşur.

kronik arsenik zehirlenmesi:

küçük dozların uzun vadede vucutta birikmesiyle oluşur.zehirlenme tümor gelişimi gosterebilen deride bazı kabarcıkların çıkmasına hastanın felç geçirmesine bilinç bulanıklığına neden olur.kısaca sinir sisteminin yapısını ve kanın yapısını bozar

kaynak:dönem ödevim:D[signature][hline]And darkness will cover the light
wrdlln

Sosyal ağlarda paylaş

Benim bildiğim arsenik zehirlenmesinden ölen insanların belli bir süre sonunda cesetlerindeki kafa derilerinde ve saç diplerinde bu arsenik kalıntıları bulunurmuş. Hatta bir çok Osmanlı padişahının cesedinde yapilan araştırmaların sonucu bu acı gerçeği göstermiştir.[signature][hline]Every Living Creature Dies Alone
-Ben kendim-
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...