Bleeding Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 Arsenik elementi hakkında bilgisi olan biri varsa biraz bilgi verebilirmi , neden zehirlidir ( yani mesela yesek neden zehirleniriz , tıkarmı napar ? ) , zehiri ne kadar güçlüdür , nasıl elde edilir .. İsmi çok hoşuma giderdi biraz aradım ama pek bi şey bulamadım bilgisi olan varsa ve aydınlatırsa sevinirim. Merak ediyorum yani[signature][hline]Lost in a dream Nothing is what it seems Searching my head For the words that you said Tears filled my eyes As we said our last goodbyes The sad scene replays Of you walking away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wordellion Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 arsenik atom no:33 sınıf ametal yoğunluk 5.72g/cm³ arsenik biri sarı öbürü gri kristaller halinde iki ayrı biçimde bulunan bir elementtir.Bu element doğada gümüş ve antimon yataklarına yakın yerlerde serbest olarak ya da çeşitli bileşikler halinde bulunur.En yaygın bileşikleri kırmızı zırnık ve sarı zırnık gibi arsenik sülfürleri ve arsenik oksitleridir.hemen hemen tüm bileşikleri zehirlidir. akut arsenik zehirlenmesi: genellikle arsenik ve bileşiklerinin ağızdan alınmasıyla veya solunmasıyla ortaya çıkan bir durumdur.belirtilerinin ardından bir kaç saat içinde dolaşım ve kalp yetmezliği sonucu ölüm meydana gelir.Arsin gazi(arsenik hidrur) zehirlenmesinde alyuvar parçalanması ve böbrekte yıkımlar oluşur. kronik arsenik zehirlenmesi: küçük dozların uzun vadede vucutta birikmesiyle oluşur.zehirlenme tümor gelişimi gosterebilen deride bazı kabarcıkların çıkmasına hastanın felç geçirmesine bilinç bulanıklığına neden olur.kısaca sinir sisteminin yapısını ve kanın yapısını bozar kaynak:dönem ödevim:D[signature][hline]And darkness will cover the light wrdlln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 çok teşekkür ederim :)[signature][hline]Lost in a dream Nothing is what it seems Searching my head For the words that you said Tears filled my eyes As we said our last goodbyes The sad scene replays Of you walking away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 wordellion öyle dönem ödewi mi olur[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendoa.k. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divertissement Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 Benim bildiğim arsenik zehirlenmesinden ölen insanların belli bir süre sonunda cesetlerindeki kafa derilerinde ve saç diplerinde bu arsenik kalıntıları bulunurmuş. Hatta bir çok Osmanlı padişahının cesedinde yapilan araştırmaların sonucu bu acı gerçeği göstermiştir.[signature][hline]Every Living Creature Dies Alone -Ben kendim- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wordellion Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2005 said: Sly-One, 23 Ağustos 2005 14:03 tarihinde demiş ki: wordellion öyle dönem ödewi mi olur :D inorganik kirleticilerdi konu bende ne kadar zehirli madde varsa yazdım:D isteyen varsa siyanur civa fln bulunur:P[signature][hline]And darkness will cover the light wrdlln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar