Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Clio RS

Greeny

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
çok kırsal gördüm reno dan azla araç yoktu toros sw özellikle artı benim değinmek istediğin nokta bu değil

hatırlarsın eskidende yazmıştı 1 2 sene önce atmasyon muhabbetleriyle ilgili hafif öyöndeydi :)[signature][hline]
Mesaj tarihi:
dela tasarımın nesi rezalet ya? uzak doğu arabası gibi özenti ya da karaktersiz bi tasarımı yok ki aracın?!? gayet dinamik bi görüntüsü var.[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true
Mesaj tarihi:
Fransızlar genelde araba yapmayı bilmez. Ailemde de zamanında çok kullanıldı/kullandım, şu an da bir 306 kullanıcısıyım, çevrem den de dinliyorum. Yok kardeşim, bu heriflerin kıvıramadıkları bir şeyler var. Bunun kalıplarla ilgilisi yok, Tofaş Şahin bile Renault Broadwayden daha az sıkıntı çektirmişti (sene 1990-91). Araçlar sağlamlık açısından tatmin edici değil, Renaultlar genelde sürüş keyfini geçtim, sürüş zorluğu çıkartır, Peugeotlar çürük çarık, çok hızlı eskiyorlar ve servis masrafları araba yaşlandıkça çılgınca artıyor, ne Alman malları kadar gösterişsiz fakat işlevseller ne de tam tersi geçerli. Bugüne kadar "Şunu kullanırım" dediğim bir tek Renault bile olmadı ve açıkçası arabamı çok sevmeme rağmen bir daha Peugeot kullanmayı da düşünmüyorum, bende bıraktığı intiba budur. Kardeşim de bir gaflet ve dalaletle kendine 307 aldırmıştı, araba daha ilk 1000 kmde sürüyle sorun çıkarttı, yok yol bilgisayarı bozuldu, farlar söndü, silecek kilitlendi, cart curt, servise götürünce de garanti kapsamı dışına çıkartmak için atmadıkları takla kalmadı. Belki ben anlamıyorum arabadan, belki bana öyle denk geldi ama Renault Toros dışında işlevsel Fransız... ııııhh... (Toros da zaten arazi aracı)

Bu arada bu mal(Clio RS) TC sınırlarını aşıp geldi mi, yoksa benim bu gece Bağdat Caddesi'nin Göztepe mevkiinden geçerken gördüğüm alet modiflenmiş bir Clio muydu?[signature][hline]Rampaların ustası, Liv Tyler'ın hastasıyım.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Mesaj tarihi:
O zaman gece+ hız + uyku = hayal gücü diyerek açıklıyorum.[signature][hline]Rampaların ustası, Liv Tyler'ın hastasıyım.
Mesaj tarihi:
said:
Mr_Hand, 22 Ağustos 2005 15:35 tarihinde demiş ki:
dela tasarımın nesi rezalet ya? uzak doğu arabası gibi özenti ya da karaktersiz bi tasarımı yok ki aracın?!? gayet dinamik bi görüntüsü var.

acayip ya ne bileyim, benim araba anlayisim zaten sedandir. spor arabada da ferrari stilidir f355 tadinda, 406 coupe tadinda. hatchbackleri zaten sevmem, clioyu hic sevmem. spastik spastik.[signature][hline]agostos 2005
Mesaj tarihi:
Kusura bakmayin ama reno ve tofas yillardir turk milletini soymustur.Tofas dedigin firma 2001 2002 senesine kadar DOGAN uretti ya dogan.Carptigin zaman icinden cikmayi birak parcalara ayrilacagin bir arabayi uretip sattilar.
Reno nedirki ? tum dunya capinda uretimi durdurulmus ama hala Turkiye icin urettirdigi broadwaylerini onlari bunlari Turk milletine KAKALADILAR.Simdi ne oldu ? simdi kalos lar lacettiler ragbette allaha sukurki chevi mantikli bir is yaparak su TOFAS denyolugundan kurtardi.[signature][hline]Yemek yemek icin yasamamali,hayatta kalmak icin yemelidir.
Mesaj tarihi:
aramis ne demek istiosun açık konuş :P

Renault'un yaptığı bi yamyamlık yok ki. Türkiyede otomobil işi zaten o şekilde başladı. Ford'un eskiyen motorlarını aldılar, anadol yaptılar. Düşük gelirli insanlar tabii ki broadway alıcak. Renault da alan olursa satar. Bi de Chevy falan deil o lacetti dediin araç (biliosundur gerçi) direk uzakdoğudan kopma kalitesiz Daewoo. Teknolojileri ucuzladığı için artık düşük fiyata satılabilir hale geldi o tür araçlar. Renault Tofaş falan kimseyi düdüklemedi yani..[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true
Mesaj tarihi:
said:
Aramis, 23 Ağustos 2005 10:29 tarihinde demiş ki:
Kusura bakmayin ama reno ve tofas yillardir turk milletini soymustur.Tofas dedigin firma 2001 2002 senesine kadar DOGAN uretti ya dogan.Carptigin zaman icinden cikmayi birak parcalara ayrilacagin bir arabayi uretip sattilar.
Reno nedirki ? tum dunya capinda uretimi durdurulmus ama hala Turkiye icin urettirdigi broadwaylerini onlari bunlari Turk milletine KAKALADILAR.Simdi ne oldu ? simdi kalos lar lacettiler ragbette allaha sukurki chevi mantikli bir is yaparak su TOFAS denyolugundan kurtardi.

Be süper kişilik bu turk halkı akılsız olduğundanmı okadar sokakta görüyoruz bu arabaları.

Araba alınırken fiyatına yakıtına yedek parçasına servisine bakılır.

Bu yukarıdaki kriterlere uyan hangi marka var.

Nekadar iş okadar köfte.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
hic alakasi yok beyler dediginizle adam hakli.

tofas ozellikle tofas adina konusuyorum.

yillarca eski model arabalari kazikladi bize. hic alakasi yok oyle ucuz parca falan filan. yeni model getirselerdi onlarin parcalari ucuz olurdu.

sirf kar ettikleri icin para harcamak istemedikleri icin boyle oldu.

neyse fiat batiyor gorucekler gunlerini akillari baslarina gelir umarim.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Mesaj tarihi:
said:
onlyreal, 23 Ağustos 2005 12:16 tarihinde demiş ki:
hic alakasi yok beyler dediginizle adam hakli.

tofas ozellikle tofas adina konusuyorum.

yillarca eski model arabalari kazikladi bize. hic alakasi yok oyle ucuz parca falan filan. yeni model getirselerdi onlarin parcalari ucuz olurdu.

sirf kar ettikleri icin para harcamak istemedikleri icin boyle oldu.

neyse fiat batiyor gorucekler gunlerini akillari baslarina gelir umarim.

Okadar saçma şeyler yazmışsınki diyecek bişey yok
Sanki milletin başına silah dayayıp zorla sattılar.

Tabi herşey bukadar basit yeni getirselerdi falan filan.

Ne kadar çocuksu ve basit düşünceleriniz var.
Aşın kendinizi.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
Kavga etmeyin bakeem..

TOFAŞ ve Renault milleti soydu evet, ama bu farklı yönlerden olan bir soygun. Zamanında eski şahinlerin falan stepnesi için bile para alıyorlarmış ve korumacılık olduğundan fiyatlarla istedikleri gibi oynuyorlarmış bu bir.

Şu anda da TCde araba sektörüne girmek isterseniz yapamazsınız. Kanunlar öyle konmuş ki sadece iki büyük ailenin holdingi araç üretebiliyor, onun dışındakilere araç yapmak yasak. Bugün tek araba bile yapsanız sıfırdan trafiğe çıkartamıyorsunuz, benim arkadaşlarım oturup Caterham tipi bir araba topladılar ve noldu? Yasak size kardeşim oturun aşağı, arabaya da plaka mlaka yok dendi, şimdi bir atölyede çürüyor araba, arada bir bahçede tura çıkartıyorlar.

Ayrıca kalitesiz malı ucuzdan sürüp, az bir yatırımla biraz daha iyisini sürmek varken kılını kıpırdatmamak da milleti soymaktır. Aksini iddia edenler muhtemelen iktisat okumamış ve yakın tarihte Türkiye'de yapılanları bilmiyorlar. Bugün en çok kullanılan servis aracı olan ve en yakın rakibinin yarı fiyatına satılan Peugeot J9 denen araç Fransa'da at taşımak için tasarlanmış ve dünyanın hiçbir yerinde kullanılmayan bir araç. Ha ne oluyor, ithal arabaya çılgınca vergi konulup fiyatı yükseltiliyor, öbürü de o kadar ucuz olunca herkes ucuzunu alıp kullanıyor ve bunu yapmaya itiliyor. Amcamlar da "Zaten bize mecburlar" diye üretip üretip satıyorlar, eski teknolojiyi eski tekniklerle ucuza yapıp yapıp.

Chevrolet konusu da yalan. Bugün TC'ye gelen Chevroletlerin hepsi "Kore" Chevroleti... O da Daewoo... Hatırlar mısınız bilmem, Chevrolet Daewoo'yu satın alıp fabrikasını tıkır tıkır çalıştırmaya başladı. Yoksa o arabaların Amerikan arabalarıyla alakası yok, zaten bakarsanız hepsi Uzakdoğu tipli.

TOFAŞ'ın mirasını da sanırım Hyundai devralıyor Accent denen araçla, peynir tenekesinden araba yapıp satıyor herifler...[signature][hline]Rampaların ustası, Liv Tyler'ın hastasıyım.
Mesaj tarihi:
said:
Cafein, 23 Ağustos 2005 16:59 tarihinde demiş ki:

Şu anda da TCde araba sektörüne girmek isterseniz yapamazsınız. Kanunlar öyle konmuş ki sadece iki büyük ailenin holdingi araç üretebiliyor, onun dışındakilere araç yapmak yasak. Bugün tek araba bile yapsanız sıfırdan trafiğe çıkartamıyorsunuz, benim arkadaşlarım oturup Caterham tipi bir araba topladılar ve noldu? Yasak size kardeşim oturun aşağı, arabaya da plaka mlaka yok dendi, şimdi bir atölyede çürüyor araba, arada bir bahçede tura çıkartıyorlar.

bütün hayallerim suya düştü O.o
yurt dışında yaşamak da farz oldu hehe :P[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true
Mesaj tarihi:
said:
Ragnar, 22 Ağustos 2005 11:01 tarihinde demiş ki:
kırsal kesimde reno dan başka araba yok bunun sebebi ne ? neden bukadar çok satıyo bu adamlar peki.

1-yedek parçası çok ve ucuz
2-türkiyede bolca var
3-çıkan 2-3 dandik model haricinde iyi arabadır

kötü arabalar
optima--concorde kasası brodway motoru
manager--concorde kasası fairway motoru
flash--figaro(reno 25) ufağı kamyon motoru

iyi arabadır reno bide hep devlet kuruluşları (ordu,maliye zart zurt) aldığı için bi güven var
  • Yeni Oluştur...