Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Japonca öğrenmek istiyorum.

Zopik

Öne çıkan mesajlar

ben de arapça öğprenmek istiyorum ileri düzeyde bilen var mı? Almancadan sonra onu öğrencem de nasıl...[signature][hline]Msn
Nebula Pagan Forumlarında Denmiş Ki:
BİR LAF VARDIR .. EVET BİR LAF VARDIR ... AMA UNUTTUM ŞİMDİ
[Bu mesaj KucukHusamettin tarafından Faili-meçhul bir tarihte değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 03 Ağustos 2005 02:45 tarihinde demiş ki:
yabancı ısımler ıcın ayrı geleneksel dılelrı cın ayrı alfabeler var (hıragana katakana) bıde kanjı var işte

farkında degılsınız ama bızde zaten ıkı farklı alfabe kullanıyoruz

ABCÇDEF...
abcçdef...

hıc bu ıkı alfabeyı ogrenırken zorluk cektınızmı eheh japonalrın harflerı bızımkılerdende az sayıları ıse arap rakmalrını kullanıyorlar bızım gıbı yanı 123456789 formatı onalrdada gecerlı

onlar alfabe değil farkettiysen bir boy küçüğü oluyor minik şekilde değiştirilmişi hiragana,katakana ve kanji apayrı birbirlerinden farklı şekilde kullanılan alfabeler[signature][hline]shinsetsu desu..
Nystal - Undead Priest - Haumarush - Sabbatum guild
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mandoo, 03 Ağustos 2005 00:08 tarihinde demiş ki:
japonca batı dillerine göre zor...bizim dil ile japonca aynı dil grubunda...sondan eklemeli vs.

ural-altay dil grubunda türkçeyle aynı şekilde sondan bağlamalı bir dil ancak stilleri çok farklı[signature][hline]shinsetsu desu..
Nystal - Undead Priest - Haumarush - Sabbatum guild
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Apache, 22 Ağustos 2005 20:20 tarihinde demiş ki:
japonca ileri seviye biliyorum.Ankaradaysan öğrenmek istediğin takdirde seni hızlı bir şekilde öğretebilecek yerlerle tanıstırabılırım ayrıca merak ettıgın soruları sorabılırsın.
Maalesef apache. Ankara ile hiç alakam yok. Olsa süper olurdu.[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Fikir Yurdu
Sosyal ağlarda paylaş

bütün konuyu okumadım ama ankarayla ilişkin yokmuş, deme ki ist.da olma ihtimalin yüksek ;) taksim'de japon kültür'e gitmeni öneririm. ablam oraya giderek öğrenmişti mesela. ha bu arada gözünü korkutmak gibi olmasın ama, çok zor be yavv :)[signature][hline]
Tekel rakısı bu be!
Tam kırkbeş derece.
İki tek attın mı
Doksan oldun demektir,
Yani dik açı,
Biz akşamları dostlarım
Böyle dönüyoruz işte köşeyi
Sosyal ağlarda paylaş

Valla öğreten düzgün öğrendikten sonra öğrenmenin mantığı bir. Anlamasanda ezberleyeceksin. Bir gün bir şekilde ampüllerin yanar dank eder haa dersin kendini aşarsın : ) Özellikle sayısalda bu böyledir.

Maalesef şu anda Mersin'de kısa zaman sonra da okul nedeni ile Çanakkale'de olacağım. Okulun kurs fln açmasını umuyorum ama yapacaklarına pek ümidim yok.[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Fikir Yurdu - Siyasi Ağırlıklı Fikir ve Düşünce Forumu | Beyaz Sayfa - Uyuşturucu Karşıtı Site
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Apache, 22 Ağustos 2005 21:42 tarihinde demiş ki:
said:
Penthesilea, 22 Ağustos 2005 21:40 tarihinde demiş ki:
Fakat bildigim kadariyla Japonca'da harf degil hece sistemi var, yani adamlar hece ezberliyorlar, bu da haliyle feci zor hale getiriyor dili.

öyle,her hece ve karakterin ayrı bir yazılımı var ve onlarda kendi içlerinde ayrılıyor.

ben böle demisim, Japonca duayenimiz de dogrulamis : P[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Penthesilea, Night Elf Huntress

In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?
Sosyal ağlarda paylaş

japoncada duayen sadece yao ming dir çinli olmasına rağmen gözlerden dolayı japonca da konuşablr aslında o çince konuşur sen japonca zannedersin hede hödö[signature][hline]Anakartına çay döken tek müstakbel Bilgisayar Mühendisi : SOLKİRANS
------------------------------------------
FM'ye geçiyorum part-time astronot olcam sabah 6'da takçam fanusu gitçem öğlen 1'de evdeyim oh mis...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...