insight_13 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Millet asırlardır süre gelen bi konu...Görmediğim şeye inanmam!!!...Bu cümleyi genellikle ateistler falan kullanır Allah için..Sevgi aşk nefret samimiyet.....v.s...gibi şeyleri gördüklerini iddaa ederler..Bu konuyu cidden tartışmak istiyorum görüşleri alalım!!é!!é!!é!!é!!é[signature][hline]Yanlız Kalmaktan Sıkılıyosan Aynaya Bak ! ! !.....By Insight [13]...!
wraog Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Hava? Görmüyoruz.Ama hissedebiliyoruz. Lüzumsuz. Bu kadar. :)[signature][hline]" Bless all forms of intelligence. "
Sailor Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 saçma.. hava yok![signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum Mail/MSN:[email protected] , ICQ:6254196
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Bir muhabir duyduklarının %10 una gördüklerinin %50 sine söylediklerinini %80ine ve yazdıklarının %100 üne inanır ateism ile iligli çeşitli kaynaklardan bilgi alabilirsin ildenizism ile ilgili de sadece bendne bilgi alaiblirsin[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Kapattık dükkanı
insight_13 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 said: BabacumMostors, 23 Eylül 2004 00:17 tarihinde demiş ki: Bir muhabir duyduklarının %10 una gördüklerinin %50 sine söylediklerinini %80ine ve yazdıklarının %100 üne inanır ateism ile iligli çeşitli kaynaklardan bilgi alabilirsin ildenizism ile ilgili de sadece bendne bilgi alaiblirsin kaynak önerirmisin?[signature][hline]Yanlız Kalmaktan Sıkılıyosan Aynaya Bak ! ! !.....By Insight [13]...!
insight_13 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 ayrıca arqadaşlar ben bu görüşü savunmuyom..sadece tartışmak istedim o qadar...[signature][hline]Yanlız Kalmaktan Sıkılıyosan Aynaya Bak ! ! !.....By Insight [13]...!
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 ben inanırım herhangi bir zaman aşık olan herkes inanmak zorunda kalıyor [signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 23 Eylül 2004 00:22 tarihinde değiştirilmiştir]
wraog Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Misal (Allah korusun) bir insan doğuştan kör. O zaman o hiçbirşeye inanmayacak mı? Ehueh :p[signature][hline]" Bless all forms of intelligence. "
insight_13 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 said: wraog, 23 Eylül 2004 00:22 tarihinde demiş ki: Misal (Allah korusun) bir insan doğuştan kör. O zaman o hiçbirşeye inanmayacak mı? Ehueh :p heheeh :D:D:D[signature][hline]Yanlız Kalmaktan Sıkılıyosan Aynaya Bak ! ! !.....By Insight [13]...!
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ateist http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ateizm http://dunyadinleri.com/ateizm.html http://www.ateizm.org[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Kapattık dükkanı
insight_13 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 thanks babacum!!!é!é!é![signature][hline]Yanlız Kalmaktan Sıkılıyosan Aynaya Bak ! ! !.....By Insight [13]...!
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 ateistlerin illa da gormedigim seye inanmam mantigi olmasina gerek yoktur. yanlis anlamayin :)[signature][hline]Sade bir forum için imzalara hayır!
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 said: Jadelith, 23 Eylül 2004 00:27 tarihinde demiş ki: ateistlerin illa da gormedigim seye inanmam mantigi olmasina gerek yoktur. yanlis anlamayin :) ben seni hiç görmedim sen yoksun.. seni neter kodlamış[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Kapattık dükkanı
wraog Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Len Jadelith ne die Ateistleri savunuyon?Yohusam sende mi onnardansın? *İki işaret parmağını birleştirip haç işareti yapar Jad a karşı*[signature][hline]" Bless all forms of intelligence. "
cemad Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 bu tezde sadece görmediğim değil olay hissetmediğimdir aynı zamanda. samout/soyut olayı. o yüzden hava die atlamamak lazım :)
OutTrader Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2004 gördüğünüze inanıyorsanız yandınız siz, insanın 5 duyusuda çok kolay aldatılır, örneğin serap gördünüz az biraz fizik bilginiz var ama gördünüz yani yallah koşacakmısınız üstüne... cık cık :) yada ne biliyim rüyalarınızın hepsini görüyorsunuz inanıcakmısınız!(aslında söyle bir şey var insanin vucudu gördüğü rüyalara tepki verir bunu engellemek için vucud ruya sırasında bir çeşit felc durumuna geçer, bunun bozuldugu durumlarda vardır işte uyur gezer yada uykuda çok hareket fln)[signature][hline]Do you mind if i always love you?
insight_13 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 ilginç out....[signature][hline]Yanlız Kalmaktan Sıkılıyosan Aynaya Bak ! ! !.....By Insight [13]...!
Natural Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 saçmalamış bazı arkadaşlar...görmediğim şeye inanmam değil olay,diyalektik veya metafizik bakmakla ilgili olay.[signature][hline]ibiğim ben ibik
Batilc Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 said: OutTrader, 23 Eylül 2004 01:01 tarihinde demiş ki: yada ne biliyim rüyalarınızın hepsini görüyorsunuz inanıcakmısınız!(aslında söyle bir şey var insanin vucudu gördüğü rüyalara tepki verir bunu engellemek için vucud ruya sırasında bir çeşit felc durumuna geçer, bunun bozuldugu durumlarda vardır işte uyur gezer yada uykuda çok hareket fln) harbi hiç düşünmemiştim bunu. gercekten ilginç bi olay ve hosuma gitti, hemen araştırmalı:)[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts Yeniden Baslasak , Patates mi yesek? Delirtmeyin Beni
Llama Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 bos ıs bunlar[signature][hline]Ne sen Leylasın Ne de Ben Mecnun Ne Sen Yorgun Nede Ben Yorgun Kederlı Aksam İcmışız Hepsı Buu...
Sacros Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Metafizik ve din konularının temelinde insanın inancı yatar. Bu sistemler kendi içinde dogmatizme bağlı olduğu sürece gelişim gösteremezler, dinin getirdiği dogmatizm (bence) yanlıştır. Her insan inancını kendi yaşam koşullarına ve zeka düzeylerine göre yorumlar. Din sisteminin amacı da insanı 'doğru' olarak nitelenen ahlak ve toplum düzenini sevmeye, geliştirmeye yöneltmektir. Bu inanç sistemi her insan kendi bilinç düzeyini maksimum düzeye çıkarıp 'aşmışlıkta' yaşamaya başlayana kadar insanları güzele, doğruya yöneltecek bir sistemdir. Açıklayamadığımız bir çok kavramı her şeyin yaratıcısı olarak gördüğümüz Tanrımıza bağlamamız da doğaldır, sonuç olarak teorik bilimde her canlı kendi boyutunda olan biteni bilebilmektedir. Biz insanoğlu 3 boyutlu görebilen, hissedebilen, yaşayabilen varlıklarız. Tanımlayabildiğimiz boyutlar 1., 2. ve 3. boyutlar olarak sınırlı henüz. Kader sistemi de olması gereken bir şeyin olması değil, olacak olan bir şeyin olmasıdır. Her insan dünya üzerindeki seçimlerinde özgürdür fakat 'görünen köy kılavuz istemez' diye boşuna dememişler, her olgunun bir nedeni vardır örneğin havaya atılan bir cismin yere düşme nedeninin Yerçekimi olması gibi. (Daha derin baktığımızda nedeninin nedenine inerek kendimizi çıldırtabiliriz, değil mi? Yerçekimi neden ve nasıl var oldu? bunu açıklayan kavramlar neden ve nasıl var oldu... ufala ufala bir sonsuzluğa gider ama formel bir bilim olan matematikle ufkumuz göremediklerimize kadar genişler. Matematik insanı geliştiren bi bilimdir ve çevremizdeki her şeyi tanımlamamıza, açıklamamıza, kavramamıza yardım eder.) Bütün bu uzun ve saçma konuşmanın özünde anlatmaya çalıştığım şey günümüzde bilinen ve anlatılan inanç sistemlerinin sürüyü gütmeye yönelik yarar sağlama amacında sistemler olduğudur. Her insanın özünde, yaradılışında inancı vardır, kavram karmaşaları içinde inancımızdan uzaklaşırız sadece. Bu da benim 'bencem', yani şimdilik 'doğrumdur'. İyi anlatamamış olabilirim. [signature][hline]How to overcome destructive criticism? Just love a little more, that's all.
BlaCk Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 EHhuehuehu babacum yarmış yine ortalıgı :) Ateizm icin bilgi edinmeden yorum yapmak yanlış. Çok farklı yönlere gidebilir sırf bu nedenle konu[signature][hline] The Truth is out There
insight_13 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 gayet iidin rea..thanks.....:D:D:D:D:D[signature][hline]Yanlız Kalmaktan Sıkılıyosan Aynaya Bak ! ! !.....By Insight [13]...!
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 said: BabacumMostors, 23 Eylül 2004 00:24 tarihinde demiş ki: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ateist http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ateizm http://dunyadinleri.com/ateizm.html http://www.ateizm.org ekşi sözlüğü kaynak göstereceğime uludağ maden suyunu kaynak gösteririm daha iyi...[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery
wildpervert Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2004 http://www.uludaggazoz.com/[signature][hline]Boo
Öne çıkan mesajlar