Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Xp'den Xp'ye Network sorunu.

Mavi

Öne çıkan mesajlar

Bütün network ile ilgili başlıkları okudum uygulamaları yaptım ama yok nafile.

Şimdi sorun şöyle.

Bundan 15 gün önce aynı kablolar ile arkadasım ile kurdugumuz networku bugun aynı kablolar aynı modem ile kuramıyorum.

Ondada xp bendede xp var.

Küçük ev veya iş yeri ağı kur dıyoruz olmuyor.

Ana makine benim ama onun makinesini göremiyorum bile hiç bir şekilde.

Ne yapabilirim ?[signature][hline]
Hö ?

Sosyal ağlarda paylaş

Network insana kafayı yedirtir.. Çıldırttırır.. Bi gün çalışır, bi gün çalışmaz.. Hub'ı alıp camdan dışarı fırlatasın gelir..

Amaa çalışırsa tadından yenmez o ayrı.. Gerçekten network problemlerinde sorunu bulmak çok zor.. Kolay gelsin..[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Straight up gangsta wrong pati to fuck with -PWA
Sosyal ağlarda paylaş

sadece kablo ile mi ağ kurmaya çalışıyosun yoksa arada switch veya hub varmı?
static ip vermeye dene
ağ bağlantılarını aç yerel ağ bağlantısı üzerine sağ tıkla açılan menüden özellikleri seç.
Karşına Yerel Ağ Bağlantısı Özellikleri adında bir pencere gelicek. Burdan İnternet Erişim Kuralları(TCP/IP) i seçip özellikler butonuna tıkla.
Açılan pencereden Aşşağıdaki Ip adresini kullan ı seç ve istediğin ip yi ver ( ÖR : 1. bilgisyara 192.168.0.1 - 2.bilgisyara 192.168.0.2 )
sonra alt satıra geçtiğinde ağ maskesi otomatik olarak 255.255.255.0 olucaktır olmuyosa sen bu şek
lde yaz onu .

Varsayılan ağ geçidine hangi ip yi verdiysen aynısı yazıyosun mesela 1. bilgisyara 192.168.0.1 verdiysen aynısı varsayılasn ağ geçidine YAZ.
DNS i otomatik alsın.

Bu şekilde bilgisyarlar birbirini görecektir ama bunları yağmadan kabloların çalışır olduğunu test edin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...