Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Husky'ler ile ilgili yaptigim arastirma ve sonuclari...


tAKA

Öne çıkan mesajlar

HUSKY



Evet, husky almak için araştırmaya başladım ve edindiğim bilgileri sizinle paylaşmak isterim.

Kökeni
Sibirya kökenli bir köpektir.

Tanımı:
Orta büyüklükte, dayanıklı, canlı, hoş görünüşlü, hareketli bir köpektir. Erkekler 53-60 cm, dişiler 51-56 cm yükseklikte; ağırlıkları erkeklerde 20.5-27 kg, dişilerde ise 16-22.5 kg’dır. -50, -60 derecedeki soğuğa dayanabilirler. Kurt grisinden gümüş griye, beyaz desenli açık kum renginden siyaha kadar her renk olabilirler.

Kişiliği:
İnsanlara uyumlu ve duyguludur. İyi bir arkadaş olmakla birlikte, son derece inatçıdır ve kolay canı sıkılır.

Özelliği:
Hafif olduğu için hızlı koşabilir ve bu özelliği nedeniyle kızak yarışlarında kullanılır. Özellikle Kanada'da ve ABD'nin kuzeyinde popülerdir.



Genel Özellikler:

* Ürkek, duygusal ve onurlu bir türdür.
* Yapacağı en fazla gürültü uluması olur, oda her zaman rahatsız edecek seviyede değildir ve nadiren olur.
* Husky'ler kesinlikle sadece soğuk hava hayvanları değillerdir.
Her türlü iklime ayak uydurabilecek deri ve tüye sahiptirler, -50 Dereceye kadar dayanabilirler.
* Çok enerjik bir türdür, günün her anı birşeyle uğraşmayı severler, evin içerisinde dolaşabilecekleri alan olması gerekmektedir.
* Yetişkinlik dönemlerinde dahi rahatlıkla eğitilebilirler, sizin sabrınıza bağlı tabiki bu.



Onları diğer köpeklerden ayıran ana unsurlar:

* Tüyleri özeldir, astımı olanlara ve tüye karşı alerjisi olanlara dokunmaz.
* Tüyleri koku salgılamalarınıda engeller.
* Diğer köpekler gibi havlamazlar, rahatsız edecek hiçbir özellikleri yoktur, aksine cana yakın bir türdür.
* Görünümlerinin aksine saldırgan içgüdülere sahip değillerdir, hiçbir canlıya saldırma gibi bir özellikleri yoktur.

(?) Tüy dökme problemi aşırı değildir, senede 2 kez tüy dökerler, tüylerin dökülmesini engellemek amaçlı vitamin ve köpük takviyesi yapılabilir, tüyler düzenli olarak fırçalanabilir, sonuç sağlayacaktır.



Siberian Husky'nin Resmi Standartları

Genel Görünüm:
Siberian Husky orta büyüklüktedir. Hızlı, çevik, özgür ve zariftir. Tüm iklimlere uyum sağlayan sağlam kürklü vücudu, dik kulakları ve bol tüylü sırtına doğru kıvrılan kuruğu kuzeyin mirasını sergiler.
Karakteristik yürüyüşü hiç bir köpekte yoktur, düzgün ve zahmet çekmeden yürür. Kendine özgü en büyük yeteneği algısıdır. Söz konusu özgürlüğü olduğunda üzeri yükle dolu olsa dahi ölçülü bir hızla, saatlerce uzun mesafeler aşabilir. Sabit bir yere bağlı kaldığında kurtuluş için durmadan bağına asılıp ölümüne bile neden olabilir.
Vücut orantısı ve şekli güç dengesini, hızını ve dayanıklılığını yansıtır. Siberian Husky ırkının erkekleri kaslıdır ama kaba değildir. Dişileri ise daha kadınsı görünümlüdür ama asla bir zayıflık söz konusu değildir erkeklerle eşit güce sahiptir.

Boyut, Orantı, Detaylar:
Boy- Erkeklerde (omuzdan yere) 52.5-57.5cm, Dişilerde 50-55cm'dir.
Kilo-Erkeklerde 20.5-27 kg. Dişilerde 16-22.5 kg'dır.
Kilo ile boyları orantılıdır. Bu sözünü ettiğimiz rakamlar, askari veya azami olması gerekenlerdir. Bunların altında veya üstünde olması tercih edilmemiştir. Aşırı kemikli yapı ya da kilo kusur olarak kabul edilmiştir.
Profilden bakıldığında. vücudun omuz ile kalçanın en uç noktası arasındaki uzunluğu, vücudun yerden omuzların tepesine kadar olan yüksekliğinden daha fazla olmalıdır. 57.5cm'den uzun erkekler ve 55cm'den uzun dişiler diskalifiye edilmişlerdir.

Kafa:
Sert ama dostça bir ifadeye sahiptir. Meraklı, yaramaz bakışları vardır. Gözleri badem şeklinde ve ölçülü şekilde aralıklıdır. Alaycı bir bakışa sahiptir. Mağrur, öne doğru dik bir başı vardır.
Göz rengi ya açık kahve ya mavidir. İki gözü farklı olanlarda vardır. Gözlerin birbirine yakın olması ve eğri olması hata sayılır.

Kulaklar:
Normal büyüklüktedir (vücuda oranla) Üçgen şeklinde, birbirine yakın ve kafanın üst kısmında yer alır (yanlara kaymaz). Kalın kürkle kaplı arkada hafif yay şeklinde ve diktir. Kulak uçları hafif yuvarlaktır ve tam tepeye bakar sipsivri uçlu kulak hatadır. Kafaya oranla fazla iri kulaklar, birbirinden ayrık kulaklar, dik durmayan kırık kulaklar hatadır.
Kafası:
Vücutla orantılı orta büyüklükte, Kafanın tepesi hafifçe yuvarlaktır ve gözlerin en geniş noktasından incelir. Biçimsiz, ağır, büyük kafalar hata sayılır.

Stop (gözler arasındaki girinti):
Stop oldukça belirgindir Burun köprüsü ise burun ucundan stop'a doğru dümdüzdür

Ağız-Burun Bölgesi:
Orta uzunluktadır. Yni burun ucu ile stop arasındaki uzunluk, stop ile kafatasının arkası arasındaki uzunluk ile aynıdır. Yüz orta genişlikte buruna doğru sivrileşir. Burun ucu sivri ve karedir. Küt ve kaba bir ağız-burun bölgesi, kısa yada çok uzun bir ağız-burun bölgesi hata sayılır.
Burun ucu Gri-Haki ya da siyah Huskylerde Tamamen si
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
gayet güzel bir araştırma olmuş, gerçekten huskyler hakkında iyi bilgiler veriyor. ansiklopedi veya bir kaynaktan alıntı yaptıysanız, kaynaklarıda yazsanız iyi olurdu :)
(izninizle, araştırmayı "dostlarımızı tanıyalım" adlı konuyada eklemek istiyorum)[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
anladım. ben dostlarımızı tanıyalım adlı konu başlığına ekledim bilgileri. bilgilerin büyük bir kısmı doğru. kaynakları daha sonra hatırlayıp, özel mesaj ile iletirsen ekleyelim. daha sonra birileri çıkıp; "buradaki kişiler hiçbirşey bilmiyorlar, tecrübesizliklerinden veya başka birşeyden kaynaklanıyor olabilir. kaynakların doğru olduğunun kanıtlanması gerekli değilmi? yetkililere duyurulur.." tarzı şeyler yazıyorlar.
tekrar teşekkür ederiz.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 aya kadar bi husky edinecegimden dolayı çok işime yaradı bunlar teşekkür ederim.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben o zaman arastiriyim biraz kaynaklari bulurum tekrar ö.m den yollarim sana, sağol tekrar :)
Cintonick yardimci olabildigime sevindim[signature][hline]34'life.
fun, music, events = life

[Bu mesaj tAKA tarafından 16 Ağustos 2005 02:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende baya bi araştırdım bu konuyu. evimiz bahçeli olmasına ramen hangi sitede okusam her yerde bi inatçı lafi geçiyor.

birde husky turlerini merak ediyorum.maskelisi albinosu fln gibi turleri var galiba. albinolar için kırmızı gözlü olanları var diye duymuştum. sadece duydum yani. tam olarak turleri hakkında resimli olaraktan bilgi verebilecek olan varmı. yada link?[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
ut per vias aeris - vaga fertur avis...
Quidquit Venus imperat - labor est suavis,
quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de husky besleyen biri olarak diyeyim ki; 1.hakikaten büyükçene bi bahçeniz yoksa almayın, hayvana yazık olur, depresyona falan girme ihtimali çook yüksek,hele eve falan düşünüyosanız lütfen yapmayın öyle birşey. o kadar hareketli hayvanlar ki, koşmak onlar için vazgeçilmez bir şey. 2.çok güçlüler söyleyeyim, daha yavruyken (dişleri kaşınıyoken özellikle) pantalonununzdan gömleğinizden falan bi kaparsa yazık olur giysilere ;) 3.orta zekalı hayvanlar bunlar, ilk maddede dediğim gibi eğer kapalı biryerde beslerseniz heryere tuvaletlerini yaparlar, ayrıca onlardan höst!bürrrs! gibi tepkilere karşılık vermelerini beklemeyin. diğer köpeklerden (zeki olanlardan diyeyim, kurt,kangal gibi) daha zor bir eğitim gerektirir.[signature][hline]
Tekel rakısı bu be!
Tam kırkbeş derece.
İki tek attın mı
Doksan oldun demektir,
Yani dik açı,
Biz akşamları dostlarım
Böyle dönüyoruz işte köşeyi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evde bakılabilir
bakılamaz degil
ama evde bakılacaksa düzenli olarak hep yürüyüse cıkılması gerekli.
ve huskyler aslında cok zeki hayvanlar diger kopeklerdende zekiler, soz dinlememeleri zeki olmadiklarini gostermez bunun sebebi inatlaridir ve ozgurluge bagliliklaridir yani laf dinlemek anlamak istemezler, benim gorusum
[signature][hline]34'life.
fun, music, events = life

[Bu mesaj tAKA tarafından 19 Ağustos 2005 03:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende köpeğimi burda tanıtmı$tım alali 2 ay fln oldu sanırım ve ben terasta besliyorum aldiğim gunden beri hav lama sesini duymadim o kadar akilliki 3 aylik olmasina rağmen otur , kalk , getir gibi komutlari öğretebildim ve de benim neden rahatsiz olup olmucami çok daha iyi algiliyor gercekden ba$ka köpeklerle kıyaslanamaz vede alinicak bir evcil hayvan varsa Husky Tek gecerim , Tüy sorunum oldu ama kisa sürdü :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...