Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

xp+98

eliptik

Öne çıkan mesajlar

her yolu denediysen niye soruyosun olmuyo demekki.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Sosyal ağlarda paylaş

cintonick verdiğin açıklayıcı cevap için sağol !!! bu aralar herkes ayri bi bilmiş herkes ayri bi uzman ya neyse ... efendice cevap verseniz öleceksiniz sanki yok ille hava atip caka satilacak (hele bide yeni gelen biri ise)... neyse ya sabır diyelim , cevaba geçelim
[hline]
xp + 98 için , öncellikle partition yapilmiş ( bölünmüş ) bir hard disk lazim , en az 2 ye bölünmüş olmasi lazim ki başimiz ağrimasin ilerde ayni drive'a 2 farkli işletim sistemi yükledik diye... ( varsayiml: C:'ye xp , D:'ya da 98 kurmak istediğin üzerine anlaticam )

öncelikle win 98 açılış disketi edinmen lazım ( zor biraz kaç kişide kaldi bilemem ama arkadaşlardan falan bulursun illaki ) ama dikkat et CDROM desteği olmak zorunda bu açiliş disketinin ...

biostan boot sırasını A: / CDrom / hdd Ye getir ,
açilişta ilk önce diskete bakacak , açiliş disketi ile açildiğinda önünde dos komut sistemi gelicek
cdrom'un olduğuı drive'a geç (e: olsun) ordan setup diyerek win98'i kur D: drive'ına pcyi kapa ....

sonra XP cdsini tak disketi çıkar ... XP'yi hiçbişi yokmuş gibi C: ye kur .. o otomatik olarak D: de win98 olduğunu anlar ve açılışta sana sorar hangisi ile açayim diye ...

NOT: çoklu işletim sistemi kuruluşlarında , işletim sistemi sırasi oncelikle eski sonra yeni şeklinde olmalidir ... eskiden yeniye doğru isteidğin kadar kurabilirsin ...

NOT 2 (ÖNEMLİ) : eğer hali hazırda XP var ise , D: ye 98 i kur anlattiğim gibi , açilişta direk 98 e girerse yeniden başlattiğinda panikleme , pc'yi kapa , cd-rom'a XP cdsini tak , XP'yi 0'dan kurar gibi devam et .. arada bi yerde sana C: de XP var diyecek ve 0 dan mı kurayim , ötekini mi tamir edeyim der , ötekini tamir et dersen hiç sorunsuz 5 dkda çift işletim sistemine sahip olursun.. tüm ayarlarin (desktoptaki iconlarin bile) aynı kalır :D

hadi kolay gelsin[signature][hline]*Anime listem için PM atın , görüşelim...
*The Voice of RELAXOLOGY
*RELAXOLOGY @ GARAJ.ORG
Sosyal ağlarda paylaş

tum windows varyasyonlari..

98 ustune xp kurman icin farkli iki part.olustuman sart yada birisini silip(format)digerinin yerine kuracaksin bundaki temel faktor 98 in boot.ini dosyasini desteklememesi yani sana xp den sonra ustune 98 kurayimmi die bir secenek cikmayacak windows bunu engelleyecektir ha cok ozel bir win 98 cd si bulursun boot ozellikli ve xpnin guncelleme kontrolunu devre disi birakabilen onu bilemem (p2p evreni sana bakar ,o konuda)[signature][hline]Forum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...