Hotdog Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 ADSL 256 kbps 3 GB limitli kullanıyom, IP adresim Internal (192.168.0.1gibi ), ama External olmasını istiyorum (81.215.98.216 gibi ).Bunu nasıl halletcem ? Firewall veya NPA Proxy ye bak diyorlar bir de firewalları nerden denetlerim[signature][hline]Grandmaster Sosisçi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 modemin virtual server ayarından istediğin portları yönlendirerek ipni kullanabilirsin yoksa senin ipyi externale geçirebilirmisin ethernette bilmiyorum[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastiee Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 modemin routerliysa eger, bridge olarak kullanabilirsen (dun usr9105 i karistirirken gordum oyle bi ayar, fazla bakmadim gerci, emin diilim tam o muydu), yapabilirsin ama tavsiye etmem, bu sekilde network arkasinda olman, attacklarla senin bilgisayarinin degil adsl modeminin karsilasacagini gosterir, risk altinda olmazsin (modeminin admin paneli WLAN'a acik degilse tabii ki ehe) eger msn'de dosya, webcam falan gibisinden seyler icin istiyorsan, modeminin ayarlarindan UPNP 'yi ac. eger sunucu acacaksan sabit portu olan mesela, modeminden network ayarlarindan forward ac iste, web server icin external tcp port 80 'i internalde kendi ip'nde port 80 'e falan bir de dosya paylasim programlari icin falan ayarlar var iste, ne bileyim, 9105 'de, eger bir program su port araligindan disari baglandiysa, su port araligini su ipye yonlendir, disari baglanmadiysa oyle bir program, yonlendirme falan yapma diyebiliyorsun, mesela emule 'a bagli olmadigin zamanlarda, bosu bosuna forwarding acik kalmiyo, tehlike olusturmuyo falan yani iyi bir sey, ciddi bi sebebin yoksa yapma bridging falan :)[signature][hline]wastiee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastiee Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 ha ayrica, sey yapma sansin da var (bu da external ipyi almasini saglamaz bilgisayarinin ama oyunlar icin falan ise yarar) DMZ host diye bir ayar var usr9105 'de, adi boyle mi gecer standart bi isim midir bilmiyorum. Iste, hic bir bilgisayara ait olmayan paketleri router, DMZ host olarak belirttigin ipye yonlendiriyor, o ipye kendi bilgisayarini yazarsan, disardan gelen tum paketler snein bilgisayarina varir. ama yani sonucta, kendi bilgisayarini direkt internette gostermek istiyorsan, tek yolu bridge olayini acmak, modemin yapabiliyorsa. usb modemler direkt oyle calisiyor zaten, ama ethernetlilerde nasildir falan bilmiyorum, sadece dun karistirirken gordum gibi hatirliyorum (ha burda bridge dedigim sey, WLAN/ADSL ayarlarinda baglantidaki bridge, encapsulation falan seyleri degil)[signature][hline]wastiee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastiee Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 biraz karistirdim modemi de yapamadim o olayi, gordugum bridge farkli bisiyin ayariymis sanirim[signature][hline]wastiee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prophecy Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 sozettigim DMZ standart bir ayar evet. eger butun isteklerin yonlendirilmesini istiyorsaniz bunu kullanmalisiniz (kullaniyorum) gercekten guvenlik olarak kotu birsey ege kendi kullanidign bilgisayara yapicaksan yapmani tavsiye etmem bu konuyu. eger modeminin markasini soylersen daha cok yardimci olabiliriz belki...[signature][hline]classified Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hotdog Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 çok teşekkür ederim arkadaşlar[signature][hline]Grandmaster Sosisçi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hotdog Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 bu arada modem markası econ[signature][hline]Grandmaster Sosisçi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prophecy Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 daha once hic duymadigim bir marka... setup bolumune girdigindeki sayfanin sol ust tarafinda conexant yaziyormu?chipseti conexant felansa ona gore yardimci olalim aksi taktirde modemi hic gormedim duymadim..[signature][hline]classified Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tanoren Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 belli bir amaç için mi adresinin gözükmesini istiyorsun? öyleyse sadece bazı portları açman yeterli. hatta buna bile gerek kalmaz, mesela www.ipadresimne.com gibi sitelere girdiğin zaman sana gerçek 80.100.*** şeklinde adresini söyler. yani internette senin adresin gözüküyor. sanırım internette senin IPni şans eseri yazan birinin senin bilg. girebilmesini istemezsin?![signature][hline]bakın bu linki koyuyorum buraya Anime listem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar