Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Jazz?

kitana

Öne çıkan mesajlar

herb ellis , barney kessel , kenny burrell, grant green , george benson , joe pass, larry carlton de ekliyelim listeye bu üstadlarında cümleleri çok güzeldir.
ayriyetten fusion a inersek wooten-chambers-howe üçlüsünün bir albümü vardır çok lezizdir. birde allan holdsworth var ama o uzaylı[signature][hline][i]smile at me and I will stay, start to cry and I'll go away, just please dont leave me guessing.[i]

Sosyal ağlarda paylaş

said:
jazzyjam, 15 Ağustos 2005 13:53 tarihinde demiş ki:
bir yerde şöyle birşey duymuştum.
Sinatra nefes alabilirken de şarkı söyleyebiliyormuş. doğru mu bu fikri olan?

böle bi teknik evet var. aslen avusturalya yerlilerinin çaldığı dijiridu da kullanılır. ağzına nefes doldurup, o nefesi verirken burnundan nefes almak gibi zor bir skill gerektirir. tabi öle uzun süren bişi diildir, hızlıca burnundan ciğerlerine nefes dolduruken, 1 bilemedin 2 sanie süren bir notayı kesmeme olayıdır.

frank sinatra yapıomu bilmiyorum ama evet böle bişi mümkün
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi hakikaten çoook geniş bir yelpazesi olan bir tür diyeyim ama bana biri jazz dedi mi aklıma önce iki isim gelir; dizzy gillespie ve charlie parker. pek çok jazz müzisyenini etkilemiş, onların kendi yollarını çizmelerine yardımcı olmuş iki isim. örneğin davis'in new york'a gidene kadar yaptıklarına bakın, genelde birbirine benzetebileceğiniz türden eserler hep. fakat sonra dizzy'den aldıklarını öyle bir kurguyla oturtuyor ki kafasında, her notadan farklı bir tat vermeye başlıyor. thelenius monk, adam piyanoyla diğerlerini öyle iyi takip ediyor ki (charlie'yi bile) yanında kim olursa olsun mükemmel bir birliktelik yaratıyor.[signature][hline]
Tekel rakısı bu be!
Tam kırkbeş derece.
İki tek attın mı
Doksan oldun demektir,
Yani dik açı,
Biz akşamları dostlarım
Böyle dönüyoruz işte köşeyi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...