Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Collision detection oyunda nasıl yararınıza kulanırsınız ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Collision detection objelerin birbirinin icinden gecememesi demekti bu yüzden areneda kullanılan taktiklerden biridir bir kişiyi köşelere sürerek sıkıştırabilirsiniz
Ama size burda çok yararlı bir taktik sunucam
Kalkanlarla bilinen bir gerçek yalnızca önden çalışmaları fakat bunları verdiğin korumanın yani arın zırhınıza nasıl eklendiği hala bilinmiyor kimse bu konuda emin deil fakat herkesin emin olduğu bunların önden çalıştığı arkadan deil (yan koruma ise hic belli deil )
bir bilinen başka bir gerçek ise bir karakterin koşarken aldığı darbelerin kritik darbe olaçağı karşınızda bir warior veya ranger varken yapabileceğiniz en son ve en kötü hareket arkanızı dönüp koşarak kacmaktır kendinizi çok zayıf bırakırsınız ama bunun yerine yan yürüyerek q ve e düğmelerini kullanırsanız dikkat edersinizki ciritical vuruş yemezsiniz
Sonucda 5 değişik bölgeden damage yersiniz
head kafa
chest gövde
arms kollar
legs bacaklar
feet ayaklar
ve bunların herbirine değişik zırh giyebilirsiniz
kafalık en özel olanıdır burda çünki +attribute burada kullanırsınız

ben size damage alma oranlarını yazayım

Head: 12.5%
Chest: 37.5%
Arms: 12.5%
Legs: 25%
Feet: 12.5%

bu şekilde kafalığa göre gövdeye darbe alma şansınız 3 mislidir
ve ayaklara 2 mislidir sonucda diğer bölgelere göre 1/8 dir bu oran fakat bazı skiller bu oranı değiştirir mesela bir fire storm
genelde kafaya vurur yanan taşlar gökten yere doğru geldiği için bu yüzden siz armour secimlerinizde bunları göz önüne bulundurarak değişik secimler yaparak savunma oranlarınızı artırırsınız

deneyimli oyuncular kendi taktiklerini geliştirmişler ve zırhlarını buna göre ayarlamışlardır onlar zayıf ve kuvetli yanlarını bilirler ve savaş alanına herkesden 1 adım önde çıkarlar
mesela bir savascı yan yan yuruyerek rakibinin cevresinde donerek arkadan kalkanının korumadıgı bölgeden vurur bu rakıbıne gore ona daha cok krıtik vurus vurma sansı verecektir rakibinizin cevresinde bu şekilde bir daire cizebilirsiniz .

bu uzaktan atak yapan sınıflar içinde gecerlidir rakibinize direk attack yapacagınız yerde yanlardan carprazşardan veya arkadan dolasarak saldırabilirsiniz
eger size saldırılıyorsa buna görede o tarafa dogru savunma için dönmeli tum korumayı shieldınıza bırakmalısınız her iki konumdada dikkat etmeniz gereken tuş kullanmanız gereken X tusudur bilmiyenler için krekterin ani 180 derece dönmesine yarayan tuştur tabiiki cevreyide kullanabilirsiniz yukarıdan yapılan attaklar daha etklilidir mesela bir agac arkanıza vererek kendinizi koruyabilirsiniz
Bu arada wow da bu sekilde Collision detection olmadıgını bilmenizi isterim bu acıdan bile bence bu oyun wow dan cok ustundur ki bu tartısmaya hic girmek istemedim bir tarafda oyun boyunca kasıyorsunuz ve para ödüyorsunuz diğer tarafda eglenerek bedava oyunuyorsunuz

sonucda krakteriniz x olursa

+++
+X+ bu sekilde daha cok darbe ye acık olacak
+++

=== bu sekilde ise === duvar oldugunu kabul edersek
+X+
+++

daha avantajlı konumda dovusecek
burada ise rakibiniz 0 la donerek dovusme sekli
=++
=X+
=+0

+++
=X0
==+

++0
+X+
===

+0+
+X+
===

burada ise mesela x tusunu kullanma taktıgı
her iki tarafınızdada rakip var

+0+
+X+
+0+
x tusuyla her iki yonede devamlı basarak donebilir hem darbeleri kalkanla savusturabilir hemde her 2 tarafada hasar verebilirsiniz
dediğim gibi bulunduğunuz araziye cok dikkat edin ve yarırınıza kullanmaya calısın bu çok önemli çok iyi bir arkadas edinin ve onlan anlasın rakibe dalarken değişik acılardan dalın ne kadar cabuk indirdiginize sasıracaksınız onu mumkunse capraz atese almaya çalısın kendi taktiklerinizi kullanın . oynadıgınız oyunu iyi ögrenin zayıf yanlarını ve bunu kendiniz için kullanın bilgilerinizide herkesle paylaşın Türk oyuncular olarak gercekten GW da çok ezik bir kitleyiz Knight online da şunu söyleyeyim bir çok Amerikalı Türk çe kelime öğrenmeye başlamıştı Türk oyuncukar o kadar başarılı idi forumları görmenizi isterdim .
Bu arada oyunda sectiğiniz karakterin büyüklüğünün kücüklüğünün damage almanız la bir alakası yoktur .

[Bu mesaj pot tarafından 05 Ağustos 2005 20:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
unuttuğum mesela rakibinizden yukarda duruyorsanız kafasına daha cok vurmus olacaksınız aşagıda duruyorsanız ise ayaklarına bu aynen sizinde aynı şekilde damage almanıza sebeb olacaktır bulundugunuz bölgeyi ve rakibinizin zayıf noktasına zırhının en dusuk oldugu bolume gore yapın
Mesaj tarihi:
armor bilgilerine ek
Ar Damage %
--------------
0 283%
5 260%
20 200%
30 168%
40 141%
50 119%
60 100%
70 84%
75 77%
80 71%
85 64%
100 50%
110 42%
120 35%

gözüktüğü gibi 10 ar bile çok fark yaratıyor savunma açısından Monk,
Mesmer ve Elementalistlerin armor sınırları 60 ama minor bounslari var diğer tipda damge lar için Necromancers sınırı 70 ranger için ise 75 warriors içinse 85 bunun üstüne shieldla max 16 defense daha alıyorsunuz ve 101 ulaşabiliyorsunuz skillerle bunu 200 e hatta daha üstüne bile çıkarabiliyorsunuz araştımalarımda en üst arı bulamadım .

enerjiden
Oyunda bir çok skill enerji kullanıyor
Elementalists, Necromancers, Mesmers ve Monks 30 energy 4 enerji okuyla oyuna başlıyor arrows of energy regeneration diyebiliniyor
her ok saniyede 3 enerji geri kazanımını sergiliyor
Rangerler 25 energy ile başlıyor 3 arrows of energy regeneration a sahip oluyorlar. Warriors 20 ile başlıyor and 2 oka sahip oluyor .
savascı olmıyan sınıflardaki extra oklar giydikleri zirhlardan geliyor eğer zırh giyilmezse her sınıfın enerji yenileme oranı aynı oluyor .
Adrenaline
Adrenaline ise savascıların skillerini direk olarak etkiliyor genelde dusmana vurdukca doluyor ve kullanılan skillerle bu oran skille göre azalıp artıyor bu konu çok detaylı olduğundan sonra açıklayacam
enchantments, hexes and conditions
Bu bölüm bence çok önemli
Enchantments lar uzun dönemli yardımcı büyüler oluyor genelde sizi iyileştiriyor veya koruyor ama başka amaclarada hizmet edebiliyorlar .
Hex ler genelde düşmanlarınız tarafından üzerinize konuyor size zarar verici veya başka türlü bir kötü şekilde etki ediyor
conditionslar ise kısa bir şekilde bahsetmek gerekirse sağlığınızın düşmesine yarıyor burda örnek bir listesi var

health azalmalarında condition
Bleeding - 3 ok. bleedinge yol açan skiller genellikle uzun süreli oluyor .
Burning - 7 ok. Burning bleeding çok daha fazla acı veriyor ama daha kısa sürüyor
Diseased - 4 ok. orta süreli ama yakındaki foe (rakip yaratık)lara , yayılma etkisi gösteriyor
Poison - 4 ok. Poison en uzun süreli .fakat bataklıklarda ki oran daha az etkili oluyor .

health azalmalarından olmıyan conditionlar

Blind - 90%physical attacklarınız başarısız oluyor ve uzun mesafeli atakları tamamen etkiliyor
Crippled - çok fazla yavaş ve zor hareket ediyorsunuz
Dazed -her spell cast etmeniz fiziksel aldığınız damgedan etkileniyor ve ilaveten spell yapma zamanınız 100% artıyor
Deep Wound- maimum sağlığınız 20% düşüyor tüm hayat alma büyülerinizde 20% düsüyor .
Exhaustion- exhaustion=max energy i belli oranda dusurur.. her "skill causes exhaustion" yazan skill kullandıınızda max energy katlanarak duser.. 1 kere exhaust olduunuzda , exhaust halindeyken 2. yi yaparsanız dusuk max energy baz alınarak , tekrar dusus olucaktır.. surekli devam ederseniz ornegin gale kullanarak : max energy i 0 a yaklastırırsınız... exhaustion ne kadar az olursa o kadar ii..
Weakness - verdiğiniz damage 66.6%. oranında düşüyor buradaki handikap bu oranı arena net çıplak vucut üzerinde yapmış yani birde foe nun üzerinde zırh olduğu düşünülürse inanılmaz derecede yararsız atacklar yapıp zarar veremiyorsunuz son derece sinir edici durumlardan biri daha buda

[Bu mesaj pot tarafından 09 Ağustos 2005 03:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
walla bişi annamadım ama annacaıımıda hic sanmıom ben elemantalistim nelere dikkat etmem lzm hangi tür büyülere yogunlasmam lzm bilmiorum sence hangi tür büyülere yagunlasaım we sence ikinci professionum ne olsun.ne olursa daa cok rahat ederim YARDIM.
Mesaj tarihi:
Benim e/m chrim var çok mennunum ama binde pişmanım çünki element actım monk skilleri kullanıyorum w/monk Warior actım monk skilleri kullanıyorum
Monk acanlara soruyorum yalnız monk skillerini kullanıyorlarmıs 2 . profa bakmıyorlarmıs bile neyse ben fire gidiyorum ama oyunun sonunda air a donucem kesin kez stroge a çok var defense seviyorsan earth de alabilirsin ateşin yanına ama
şu aralar e/mesmer le birileri birşey yapmaya çalışıyor bu oynaması en zor chrlardan birini kendine güveniyorsan denemeni tavsiye ederim
En güzeli monk acıp bir yerlere çekilmek zaten herkes peşinde oluyor oyun boyunca . hic bir zaman grup bulmakta zorlanmazsın
Mesaj tarihi:
Evt bunu ciddi şekilde kontrol ettim şöyle diyeyim ebayde profesyonel olarak gold satan 4 kişiyle konuştum daha doğrusu 2sinden gold aldım biraz chat yaptim
Şu an oyundaki en iyi chr monk / mesmer deniyor bunu profesyoneller diyor
Profesyonelin tanımı bir işi iyi yapmak deil o işten para kazanmaktır
Mesaj tarihi:
Harbiden ben Mo/E açtım E skillerine elimi bile sürmüyorum Skill pointleride Heal e verdinmi aranan adam oluyosun bir grubun vaz geçilmezi:d
Tabi Damage yerlerde oluyo ama ihtiyacta duymuyosun pek[signature][hline]Lord Khell Mo/E (TRC)
Mesaj tarihi:
Mo/Me lerin spiritspammer takımlarda energy drainer/healer olarak , ench kullanmadan kullanılması onları bu duruma getirdi..
onun haricinda Mo/N offering blood(e) ile daha ideal[signature][hline]live free , die well..
Nijensta Valdre @ gw

[Bu mesaj noregret tarafından 10 Ağustos 2005 12:37 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj noregret tarafından 10 Ağustos 2005 12:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Ewt ama monk açarsan gruplarda kosede durup heal wermekten baska bişey yapıomusun(oynadıgım butun rp oyunlkarda monk priest ler sadece heal basıo buff yapıo)
ben heyecan kavga dovus istiyorum
Mesaj tarihi:
sevgili pot,
ben oyuna yeni başlayacağım ve en zor kısım hangi karakteri yaratacağım. Ben e/mo düşündüm elementalis e earth büyüleri alıcam. sağlam bi büyücü yaratacağım. Ama damage i az olur gibime geliyor. bende arkadaş gibi arkada durup sadece heal lamayı sevmiyorum. Karakterim icabı,kolay kazanmaktansa iyi dövüşüp yenilmeyi yeğlerim. Bana nasıl bi karakter önerirsin. alacağım skilleride yazabilirsen sevinirim.

[Bu mesaj hunty tarafından 10 Ağustos 2005 15:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Benim e/me karakterim var. Öncelikle şunu belirtmek gerek bu karakter pve'de pek olmasa da pvp'de oldukça güçlü. Kolay öldürebilen bunun yanısıra kolay ölen bir karakter. Güzel bir grup ile grubunda rakibine belki de en çok hasar veren karakter olur. İkinci karakterim ise mo/me oldu. Bu karakter hem pve'de hem pvp'de aranan bir karakter. Pve'de solo yapabilirsiniz çok rahat. Pvp'de kolay ölmezsiniz, takımınız kolay yenilmez. Fakat mo/me kolay bir karakter değil, çabuk düşünmeli ve boş durmamalısınız. Zaten mesmer büyüleri düz dmg verme üzerine değil çok stratejik büyüler. Yeri geldiğinde interrupt edip büyük hasarlar veriyorsunuz, yeri geldiğinde enerji çalıyorsunuz. Hex breaker, shatter hex gibi büyülerle kendinizi savunurken rakibe hasar veriyorsunuz. Çok zengin karakterler olarak görüyorum mo/me'leri. Çok fazla seçenekleri var. Bir grupta bir çok görevde yer alabilirler. Healer, protector, anticaster hatta spiker bile olabilirsiniz.[signature][hline]bir kaz dünyaya bedel
Mesaj tarihi:
Oyun çok zevkli hele iyi bir guildiniz varsa daha zevki mesela şunu söyliyeyim Çok özel bölgele var farming için ve siz gidinceye kadar zaten death penalty la çok zayıd düşüyorsunuz ve gördüğüm her dakka oyun biraz daha zorlaşıyor mutlaka haritada bir yerlere bir şeyler daha ekliyorlar
Neyse bir çok krakter denedim hepsinede istemiye istemiye monk koydum monksuz olmuyor bir baktım en iyi savascıma bile silah olarak 125k ya smithing wand almışım obur elimde de smıthıng kalkan gidiyorum
Aslında savascı olarak eğer bern oyuncuyum diyorsanız zevk almak istiyorum diyorsanız W/E cok iyi elementin burada earth defansını tavsiye ediyorum hakkaten tank oluyorsunuz Neyse element chrda acdım ama baktım gene monk skillerine donmusum
Sorun surda monkun verdiği ilahi damage ı kimse veremiyor bir yerde mesela yıldırım iyi damage verirken bir yerde earth veriyor bir başka yerde ateş silahlarınızı bunlarla upgrade edebiliyorsunuz ama bir anda harita sayesinde o kadaar hızlı bölge değistiriyorsunuzki hangi silahhı alacagınızı sasırıyorsunuz ben attribute ayarlamaya değinmek bile istemiyorum işkence çünki AMa bir tek damage veren silah var holy ilahsal güc kutsanmış güc oyunda zaten siz iyi bir chr oldugunuz karsınızdaki herkes kötü oldugu için smithing ve holly herkese inanılmaz oranda sabit zarar veriyor ve bunu yan smithing skilleri ile guclendiriyorsunuz hele bir smithing elite skilli var dillere destan
Shield of Judgement Elite Skill
8-20 saniye için size saldıran herkez size carpip düşüyor ve 5-50 damage acı cekiyor bu bir örnek yani durdugunuz yerde zaten olumsuzsunuz nedenmi cunki doğal bir heal kaynagısınız o kadar da guclu silahlar verilmişki ben daha oyunda 2. skilini 1 slottan fazla kullanan monk gömedim genelde zaten çoğu 2. skill kulanmıyor mesela shiled hands le hemen hemen damage almıyorsunuz başınızda size vurduklarında 0 0 0 0 0 goruyorsunuz NEyse bana bakmayın ben mass destruction yani toplu katliam seviyorum oyle daldımmı 10-15 kısı almalıyım yoksa gitmisim 3 kisi ile savasmısım bana gore deil eee tabii bu yuzdende beni monk acıyor ve level 20 ye kasıp bir kac elite actıgım elementımı bir sure rafa kaldırıyorum yasasın yeni monkum . Savaşcımmı ? o ilk göz ağrım ondan nasıl vazgecerim bu oyunda hakkaten wariorun yeri bir bambaşka
benim chrlarım
e/mesmer
W/Monk
monk/mesmer (sanırım oyundaki en guclu chr her nedar rakibi necro olsada)
tum bunları pve icin yazdım
Mesaj tarihi:
Dedim ya her yöreye göre skill secmen gerek mesela pvpde air pvp ye giderken atesden air a dönücen bu baya bi azap inan bana zaten ben elementte bir baktım tamamen monk skill kullanıyorum yani monka bulasırsan bırakamıyorsun acınca anlıyacan
Mesaj tarihi:
ben monk/mesmer basladim oyuna...Smiter/Healer yada Healer/Mana leecher olarak bayagi iş yapiyor.Ancak prot. falan araya girince azap oluyor.

Suanda favori charlarim N/Me Me/N N/W seklinde.

N/Me ile blood asilip klasik 5 dom. spell kullaniyorum. Sup Blood/Vigor

Me/N ile 6 dom. 1 blood kullaniyorum.Sup Vigor/Dom/Insp.

N/W ile daha cok axe i tercih ediyorum.Sebebine gelinde Deep Wound ve Cripple cok işimi görüyor.En basiti 2 fighter arkamda beni kesmeye calisirken ben monka daliyorum...Monk akilli oldugunu zannederek kendini sürekli healliyor...Ancak oyundan düsüyor...Sonra manasinin bitmesine yakin deep wound+Cripple veriyorum...blood spelleri arka arkaya koyudugumda panik yapiyor...kacmaya calisiyor ama nafile...Blood speller hizli regen oldugu icin bir kac sn. de öldürebiliyorum.Ayrica Necro armorlardan bir tanesi 75 ar. verebiliyor...ancak holydamage a penalty aliyor.Smiter geldimi fellik fellik kaciyorum anlayacaginiz :)

Ancak Me/N ile elimden kurtulan fazla class olmadi henuz.Emphaty+Backfire combosu rakibimi alt etmeye yariyor...Hele hele W/Mo lar cocuk oyuncagi oluyor...Strip ench.+Emphaty+Mana burn+Vamp. Touch derken ölüyor zaten :)

Oyunda önce 1vs1 1vs2 de nasil hayatta kalirim diye karakterinizi sekillendirin derim ben.Direk öldürmeye programlarsaniz kendinizi ilk ölen olabilirsiniz.Sahsim adina Earth Magic'e taparim.Wardlari olsun knockdownlari olsun güzel bir class...Egerki kullanmayi bilirsen cok zor inersin asagi.
Mesaj tarihi:
Oyunda en çok aranan karakter heralde tartışmasız monk. Fakat bunun sebebi smiter olmaları değil healer olmaları. Kaliteli healer ise gerçekten çok az. Healer skillerine yönelmeni tavsiye ederim. Arenaya çıkıp takım oyununun önemini görünce dediğimi daha iyi anlayacaksın.[signature][hline]bir kaz dünyaya bedel
  • Yeni Oluştur...