Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Basit bir program ( bana göre zor)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sayısal loto içinde yapılmıştı bir ara, hani 18 rakam veriyosunuz bunu size olabilecek tüm ihtimalleri yazıyordu ekrana.

benim iistediğim şu tip birşey 1 ile 30 arası sayılardan 10 ar tane seçip yazıcak, olabilecek tüm birliktelikleri ( yani mesela 1-3-30-29-25-24- falan gibi 10 tane seçecek. olabilecek tüm hepsini yani. nasıl diyim anladınız siz.

yapabilecek birileri varmı böyle birşey?[signature][hline]Deli333
Mesaj tarihi:
aklıma gelmio nasıl yapacağım. bulunca yazıcam bişiler ..
yöntemi anlatan olursa öyle de yaparım : p[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Mesaj tarihi:
walla 10 tane loop yazmaya üşenicem, onu sen yazarsın.

10 tane rakamdan 3 sayı secme olayını yazıyım ben sana, sen onu 30 rakamdan 10 sayı secmeye cevirirsin..
said:

for(int x=1; x<9; x++)
{
for(int y=x+1; y<10; y++)
{
for(int z=y+1; z<11; z++)
{
//output x y z
}
}
}

outputu kullandıgın dile göre yazarsın artık..

[Bu mesaj Ceday tarafından 10 Ağustos 2005 19:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
@Ceday: senide gördüğün gibi bu kötü bir yöntem
10000 sayıda 100 tane seçeceğin zaman batarsın[signature][hline]Home Page
Yitirdiği yola kavuşan,ve o zamana dek boşuna dolaştığını anlayan biri gibi yürüyorduk ıssız vadide.
Mesaj tarihi:
bunun baska bir yolu yok ki..

Javada filan runtimeda reflectionla btyecode üreten libraryler var, anca onla yaparsın bi tek..

ama bunların dısında algoritma olarak baska bir yolu yok gibi gözüküyor..
Mesaj tarihi:
lol zaten 10000 den 100 tane secmeye kalkıp yazdırıyım desen
ömrünün sonuna kadar yazamaz o makine o kadar sayıyı..

en iyi ihtimal 100^100 yapıo o..

200 sıfırı var walla. sıfırları anca yazar :p
Mesaj tarihi:
beyler böyle benim için siz yazın demekte istemiyorum ama, kendimde programlama dili bilmiyorum. Boş müsait olanınız varsa anlayan, yazabilirmi.

edit : evet evet buldum. eğer ( tahminimizce 1 ay içinde 10 numarayı tutturacağız) tutturursak size pay gönderirim :D heha

[Bu mesaj Spastik_Serce tarafından 10 Ağustos 2005 20:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
@Ceday:
çok ayıp, bak orada kitabı verdim.(eMule'den bul indir) İçinde bir sürü yöntem uzun uzun anlatılıp değerlendiriliyor. Yani çok yöntem var.
Xor permutations, Gray code permutations....[signature][hline]Home Page
Yitirdiği yola kavuşan,ve o zamana dek boşuna dolaştığını anlayan biri gibi yürüyorduk ıssız vadide.

[Bu mesaj Maleboge tarafından 10 Ağustos 2005 20:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
o kitabı okumadım ama biliyorum :)

implementation olarak "daha kolay" ı olcagını zannetmiyorum.
bu basit bir soru. ordaki algortimalar muhtemelen daha komplex sorular içindir..

al oku demesi de kolay :)
biliyosanız yazın işte..
Mesaj tarihi:
buna benzer bi kod yazdığımı hatırlıyorum hemide burda yine donanım/yazılımda benzer bi soru sorulmuştu. arayıp bulayım diycem de başlığı neydi ki =[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*

[Bu mesaj Rahan tarafından 11 Ağustos 2005 11:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
o at yarışı ile ilgiliydi sanırsam rahan. biraz alakası olması lazım olayın ama yine ben açmıştım : ))[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Mesaj tarihi:
kafayıda pek yormadım ama bunun algoritmasi 30! mi oluyodu.. ya gostermislerdi ortaokuldami ne kumelerde ihtimaller falan diye. ilkokulda olabilir. basit bi algoritmasi olmali ya. yaparsin kendin.[signature][hline]çok efendi ve mütevaziyimdir
  • Yeni Oluştur...