Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wireless networkte ip alamamak

Mosquito

Öne çıkan mesajlar

Bugün usr9106 modem elime ulaştı.masaüstü bilgisayarını ethernet ile bağladım.notebook için usr'ın usb wireless aletini kullanıorum.

şimdi ben bu laptop ile nete giremiyorum.onun haricinde herşey normal.

- Eğer otomatik ip al dersem 169 ile başlayan 255.255.0.0 subnet atıyor.böyle olursa hiç bir şekilde ne modeme ping atabiliorum nede başka bişi hiç bağlantı olmuyor yani.

-192.168.1.x gibi bir ip ve 255.255.255.0 değerlerini verdiğimde dosya paylaşımı yapabiliorum masaüstü ile modeme ping atabiliorum.net hariç bir sorun yok.
DNS değerini modemin ipsi olarak veriorum.

-pppoe ve pppoa denedim.gerçi aradaki farkı bilmiorum ama işe yaramadı.hiç bir security olayı açık deil modemde wep/wpa/mac filtering kapalı hepsi.

edit: masaüstü bilgisayarının ipsi 192.168.1.2 modem ipsi 192.168.1.1 subnetmask 255.255.255.0

edit2:dhcp serverının ağa bağlanmak isteyen bilg.lere otomatik ip atmasından başka bi görevi var mı?
[Bu mesaj Mosquito tarafından 12 Ağustos 2005 22:48 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Mosquito tarafından 12 Ağustos 2005 22:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi birşey daha fark ettim.sorun dns server ayarı ile ilgili sanırım.
mesala masaüstündeki internet ile www.yahoo.com'un ip adresini öğrenip direk laptoptaki makineden ping atarsam.ping sonucu alabiliyorum.ama ping www.yahoo.com dediğimde ana bilg. bulunamadı diyor.

nasıl halledebilirim bunu şimdi ben?
Sosyal ağlarda paylaş

ag baglantilarim sagtus ozellikler yap
orada Kablosuz Ağ Baglantısına Sag Tus Ozellikler yap
oradan Internet Iletişim Kurallarına Çift tıkla. Orada Aşağıdaki DNS Sunucularini Kullan secenegini Isaretle ve oraya 193.192.100.100 ve 193.192.100.101(NetOne) dns adreslerini gir herseye tamam diyerek cik. eger sorunun sadece dns ise bu cozer...[signature][hline]classified
Sosyal ağlarda paylaş

ozaman sorun Sadece dns te olabilir bunu baska bir yolu ykki. soyle yapalim birde denemek icin notebook u kablo ile baglamayi denedinmi?
gerci bir degisiklik olmamali ama dedigin gibi ip ye ping atior ve domain e atamiyorsan tek sorun DNS olmali dnsleri manual olarak girdin Kablosuz Ag a degil mi ?[signature][hline]classified
Sosyal ağlarda paylaş

usb aletinde ve modemin ayarlarında bir sorun yok anladığım kadarıyla masaüstü bilgisayarı ile wireless kullanarak hiç bir ayar gerektirmeden direk ip alıp girebiliorum nete.

winxp home var notebookta onunla alakalı bir sorun heralde.format atıcam sonra xp pro. kurarım heralde.

[Bu mesaj Mosquito tarafından 13 Ağustos 2005 00:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...