mentalman Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Floridanın bulutlu ve yağışlı olması nedeniyle dünyaya dönüş rotası değiştirilen uzay mekiği saat 15:12de Californiaya indi.ABD Uzay ve Havacılık Dairesi NASAnın, yaklaşık iki buçuk yıl aradan sonra uzaya gönderdiği Discovery uzay mekiği bugün TSİ 15:12de dünyaya döndü. Atmosferden çıkışı sırasında ısı yalıtımı için kullanılan alt bölümündeki seramik parçalarında hasar meydana gelen ve uzayda tamir edilen uzay mekiğinin bu tamirat sonrası dünyaya dönüşü sırasında sorun yaşayıp yaşamayacağı merak ediliyordu.26 temmuzda uzaya fırlatılan Discovery, Californiadaki Edwards Hava Üssüne indi. Mekikte, mürettebatın lideri Eileen Collins, pilot James Kelly, uçuş mühendisi Stephen Robinson, Japon astronot Soichi Noguchi ile NASA’nın astronotları Andrew Thomas, Wendy Lawrence ve Charles Carmada bulunuyordu. Discoverynin yolculuğu, kalkışı sırasında yakıt tankından parçaların kopması sonucu kötü başlamıştı. Bu nedenle, uzay mekiğinin Uluslararası Uzay İstasyonuna ulaşmasının ardından, Dıscovery mürettebatı, uzay yürüyüşü yaparak arızayı tamir etmişti. 2003te Columbia uzay mekiği, dünyaya inişi sırasında parçalanmış, 7 kişilik mürettebattan kurtulan olmamıştı. Mekik, kötü hava koşulları nedeniyle Floridadaki Kennedy Uzay Merkezi yerine Californiadaki Edwards Hava Üssüne yönlendirilmişti. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, Floridadaki Kennedy UzayMerkezinde havanın bulutlu olması yüzünden dün TSİ 11.46da inmesi planlanan Discoverynin dönüşünü 90 dakika ertelemişti. Kötü hava koşullarında düzelme olmaması üzerine iniş bugüne kalmıştı. Discoverynin salı günkü fırlatılışında, tırmanışının ilk iki dakikası sırasında gövdesindeki yakıt tankından iki parçanın koptuğu tespit edilmişti. İnişten yaklaşık bir saat önce başlayan atmosfere giriş safhası, Columbia uzay mekiğinin 2,5 yıl önce iniş sırasında parçalanarak 7 astronotun ölümüne neden olmasından ötürü NASA için gergin bir bekleyiş oldu. NASA, bu dramın tekrarlanmasını önlemek için Discoverynin 13 günlük görevinin büyük bölümünü, yakıt tankından kopan parçaların gövdeye zarar verip vermediğini anlamak ve dönüşü güvenceye alacak onarımlara ayırmıştı. NASA, Şubat 2003te Columbia mekiğinin uzaydan dönüş yolunda atmosferde parçalanması ve 7 astronotun hayatını kaybetmesinden bu yana uzaya mekik göndermemişti.[signature][hline]Lineage Geyikleri... -çinli: you sex ? -ben: what ? -diger çinli sanırım arkadaşına söyledi: she sex -ben: what the fuck are you talking about ? -çinli: sex HAHAH sex sex HAHAH [Bu mesaj mentalman tarafından 10 Ağustos 2005 13:19 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zagg Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2005 Zeki mürende bizi görecekmi :)[signature][hline]Odysseia! Ben bir mülteciyim burada aslında sınır yok, kazanmak kaybetmek yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2005 eheh abd ne zaman uluslararasi kamuoyu nezdinde imaj tazelemek istese uzaya mekik yollar zaten . cesitli arizalar uydurup senaryoya heyecan da katarlar . uzay teknolojimiz henuz cok geri . simdilik heyecan verici bir seyler yok orada . ben sadece yildiz nebula resimlerine bakiyorum manzara olarak guzeller .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Ded,g,nde dogru ama adamlar gercekten cok buyuk sansa ve sabırla tamir edip indi en azından ..büyük bi kaza olsalardi ülkeleri umrumda degil ama üzülürdüm ..[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar