Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Medeniyetler Çatışması ve Tarihe Etkileri

Cafein

Öne çıkan mesajlar

Bir kaç zamandır, orijinal metninden Medeniyetler Çatışması (Clash of Civilizations and The Remaking of the World Order, Samuel P. Huntington) tezini okumaktayım. Yazar bence bazen haklı bazen haksız noktalara değinerek oldukça uzun ve detaylı bir tez hazırlamış.

Tarihsever patiler olarak soruyorum, acaba kaçınız bu tezi okudu ve/veya bu tez hakkında neler biliyor? Sizin bu konuda düşünceleriniz nelerdir? Eteğimizdeki taşları dökelim bakalım ortaya, düzgün bir tartışma çıkartabilecek miyiz görelim.

Saygılarımla,[signature][hline]Paticik.com'a yarayacaksa, bu bölüm bir reklama ayrılmıştır... Herhalde yapsam yapsam Nescafe reklamı yaparım, süper bir şey ben günde 25 fincan içiyorum.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Huntington özünde , batı düşüyor doğu yükseliyor demekle gizliden gizliye yeni hedef doğu olmalı fikrini aşılıyor bana kalırsa .

Böylece batının yenmekte pek de zorlanmayacağı bir düşman karşısında birleştirilmesini isteyen bir insan .

Tabi 2 cümle oldukça yüzeysel kalıyor koskoca bi kitabı anlatmak için :) ...

Ama kısaca şu var ki Medeniyetler Çatışması denilen kavram hayatlarımıza sokulmaya çalışılıyor bence gerek hollywood olsun gerek çeşitli kitaplar olsun sürekli doğu - batı çarpışmasını işlemeye başladılar .

Durdurulması gereken bir olaydır bana kalırsa medeniyetler çatışması .[signature][hline]MaXi...
Sosyal ağlarda paylaş

kitabı okudum ve kitabın içerisindeki bir kaç cümle aslında maxi'ye hak vermeme sebep oluyo bunrda adam açık açık medenietler çatışmasını ben size yutturucam diyo soğuk savaş döneminin anlatılmasında özellikle buna vurgu yapıyo.batı kitapta kendi hükmüdarlığını sürdüre bilmek için dier medeniyetleri dikkate almalı diyo hunlington amca ve yeni dünya düzenini medeniyetler çatışması olarak açıklıyo yani bir oyun yaratılıyo ve kurallarıda işte bu kitapta oyunun her yönü burada tanımlanıyo önümüzdeki 50-60 yılın tarihi yazıldı gibi bu sürece işte bu medeniyet olgusu yön verecek yalnız kitabı tam okursanız yazar bazen kendi ile çelişiyo buda oyunun bazı noktalrında hala eksiklik var nalamına geliyo iyi okunursa olaylar farklı tarzda gerçekleşe bilir
Sosyal ağlarda paylaş

şunu bılır sunu soylerım

turkıye ne doguya ne batıya ayıttır dunyanın dogu ve batı olarak ıkıye bolunmeye calısıldıgı su koskoca tarıhte eskıden doguya aittik kokumuz dogu ama şu ankı cızgımızle ne doguya nede batıya aıt olamayız olmamalıyız[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...