Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eğitimin Geleceği...

mardox

Öne çıkan mesajlar

sorun nerde biliyo musun... akp'nin desteklenmemesini anliyorum. diger partilerin onlarin aciklarini kollamalarini da anliyorum, fakat o kadar aceleciler ki dogru duzgun suclanacak bi nokta olmadan, ufacik bi noktadan kiyamet kopariyorlar. sonra adam gibi bi nokta geldiginde haliyle bunu savusturmak adamlar icin cok kolay oluyo. duzgun nedenlerle dogru zamanda dogru hareket edilseydi bugun bu durumlara gelinmezdi zaten. bir bakan, ormanlarin arsalastirildigi donemde, af ciktiginda "efendim sizin de arsa sahibi oldugunuz soyleniyor, nasil olur?" sorusuna "babalar gibi olur" diye bir cevap veriyor ve muhalefet bunu gormezden geliyorsa; kusura bakmayin aptal bi kuran kursu hede hodosunden konusmaya kimsenin yuzu olamaz...

egitim konusunda yaptiklari degisikliklerden ben de sikayetciyim. yapilan aciklamalar icler acisi. ozellikle YOK'un kararlarina karsilik "bu boyle gitmez" gibi sacma, kiskirtici ve yanlis bir aciklama yapilmasi beni aglatiyordu nerdeyse. yaptiklari degisiklik sonunda bu gibi olaylarin olacagi zaten belli... kacak kurslara ceza indirimi yapildiginda protesto edenlere "siz musluman degil misiniz" diye bi soru sorulur mu? bu ne sacmaliktir... adi ustunde "KACAK KURS" bunun cezalandirilmasi lazim, dini butunlukle en ufak bi alakasi yok bunun. e bu kadar acik bi seyi protesto etmek varken, dogru sekilde duzenlenmis belgelerin oldugu bir durumu ciban haline getirmek kimsenin isine yaramaz. sadece sovmenlik yapilir, iki gun sonra unutulur gecilir. zaten ortada "gercekten sorun olacak" bi nokta varsa neden yazarlar bunun uzerine sonuna kadar gitmiyo? yani iki gun sonra gundemi niye degistiriyorlar? yapilan yanlislarin duzeltilene kadar uzerine niye gitmiyo bu yazarlar?[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

E. Çölaşan bahsettiğin bütün konularda ilgili bakanlıkları sorguladı ve aldığı cevapları da yazdı... Farzet ki bunlar yalan olsun, sence Çölaşan ceza almaz mıydı... Sadece bunlar ne ki? Adam her hükümetin oyunlarını hem yazıları hem kitaplarıyla açığa çıkardı. Bunlar düzmece olsa şu anda ya hapis yatıyor ya da kitapevi açmış onu işletiyor olurdu :) Ayrıca yalan haber paranoyan nedir anlamıyorum, adam her yazısında şu bakanlıkları aradım ya da şu belgeleri aldım olan olay doğrudur diye de başından belirtir.
Neyse muhabbeti uzatmayalaım. İster sevin ister sevmeyin ama hükümetin yalanlarını açığa çıkaran gazetecilere saygı gosterin, diğer kendine gazeteci diyen yağcı takımından bi sürü var. Ayrıca bu olayı kişiselleştirmeyelim burdaki Çölaşan, H. Çetinkaya, B. Çoşkun ...vs da olabilirdi. İşini düzgün yapanlara saygı gösterin.

Edit:2. paragarafını okuyunca aynı kişiden mi bahsediyoruz diye bayağı düşündüm... Ben en azıdna bahsettiğin tabirde gündemi bulandıran değiştiren bir yazısını okumadım ya da bahsettiğin yanlış/ gündem değiştirici bi sotusunu da görmedim.

[signature][hline]

[Bu mesaj mardox tarafından 06 Ağustos 2005 20:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mardox, 05 Ağustos 2005 10:15 tarihinde demiş ki:

"Bakanlık Müfettişince hakkınızda düzenlenen raporda Bahşılı Merkez Kız Kuran Kursunda 'Hizbullah buralardan çıkıyor. Okuyup üflüyorsunuz. Çayı da üflediniz mi? Biçki dikiş kurslarına gitseniz ya...' şeklinde kursiyerleri rencide edici ifadeler kullandığınız.

Daha önce yapmış olduğunuz teftiş sırasında 'Kütüphanenizde Atatürk'le ilgili kitap mevcut mu? Gerçi olsa da okumazsınız ya' gibi öğrencileri RAHATSIZ EDİCİ ve ÜZÜCÜ İFADELER kullandığınız.

Kuran Kursunun denetiminde dersliğe bu kursta görevli olmayan bir öğretmenle girdiğiniz belirtilmektedir.

bu yazıyı yazanlardan kaçınız yazıyı adam gibi okudu merak ediyorum.avrupada latince eğitim veren, din öğretimi bulunan liseler bulunurken halkın kendi dinini öğrenmek için(ne kadar öğreniyor tartışılır) gittiği kuran kurslarındaki öğrencilere,hizbullah buradan çıkıyor,biçki dikiş okuyun,gibi şeyler söylemek öküzlüğün alasıdır.ayrıca yaptığı "espri"lerde amma komik,çayıda üflüyorlarmıymış...hayvan herif.
ayrıca emin çölaşan yine her zamanki gibi yapmış yapacağını,provokasyonu döşemiş.
adamı uzaklaştırma sebebleri atatürkle ilgili bir kitap olup olmadığını sorması değil,SİZ(eğer kitap) OLSADA OKUMAZSINIZ demesi,bu beni rencide ederdi,sizi de ederdi emin olun.o kursu bilmiyorum ama böyle yerler her yerde var,halk bunu İSTİYOR.eğer devlet bunu açmazsa gizli gizli hiç denetimsiz olarak yapacaklar. şimdi lütfen o zaman insanlar esrar kullanmak ta istiyor filan gibi gülünç şeyler söylemeyin,seçimlerde adamların aldığı oyu gördünüz,oy atan kesimin %90 'ı bu durumdan gayet memnunken-yani halk bu durumu istiyorken- bu kursları kapatan siyasi olarak intihar etmiş olur.Bu kursların yanlış olduğunu tabiiki düşünebilirsiniz,televizyonda bir magazin programında gördüğünüz ve hakkında enredeyse hiç bir şey bilmediğiniz bir mankenin "fahişelik" yaptığınıda düşünebilirsiniz,ama gidipte bunu o mankene derseniz suçlusunuzdur.eğer gidipte kuran kursunda kuran öğrenen öğrencilere çayı da üflüyormusunuz? biçki dikiş kursuna gidin,Atatürk kitabı olsada okumazsınız siz(oha!),yani siz hayvansınız diyemezsiniz.ben olsam görevinden alırdım müfettişi,ayrıca Emin Çölaşan'ı -umrunda olmadığını,bunu okumayacağını bildiğim halde- kınıyorum,resmen demogoji yardımıyla konuyu değiştirmiş,çocuklara nasıl olsa okumaz bunlar Atatürk ile ilgili bir kitabı diyebilen,biçki dikiş kursuna gidin gibi espriler yapan,yani hakaret eden bir müfettişi mağdur durumunda göstermiş.

NOT:Annem ve babam deist,ben ise ateistim(tanrı ya inanmıyorum),hayatım boyunca dindar bir ortamda bulunmadım,namaz dahi kılmadım ama insanların inançlarına,inanmasam,yanlış olduğunu düşünsem bile, saygı duydum. Kuran kurslarının yanlış oluğunu düşünüyorum.fakat burada yapılan uygulamanın az bile olduğu kanaatindeyim. tabii burada bence tartışılması gereken çocukları militan gibi yetiştiren kuran kursları olmalıydı,ordaki çocuklara hakaret eden -afedersiniz-hıyar değil.

NOT2:Müfettişin fikirlerine katılıyorum ama üstte manken örneğinde dediğim gibi bunlar öğrencilere söylenecek şeyler değil,kaldı ki bunlar bir müfettişin işi değil,müfettiş denetler,müfredatı kontrol eder,eğer orada açık bir provokasyon yoksa,profesyonel biri olduğu için o konuda raporunu verir,hiç bir durumda yorum yapamaz,hele öğrencileri ASLA aşağılayamaz, eğer 2x2 nin 4 ettiğini bilmiyorlarsa bile öğrenciler,herhangi bir okulda, bunu öğretmenlerle tartışır ve raporuna geçirir ama öğrencilere
-Çarpım tablosu varmı burda,olsada bişey anlamazsın sen
diyemez.

NOT3:Müfettişin fikirlerine katılmama rağmen,onun kadar sert bir şekilde,yani,-adamın laflarından anladığım kadarı ile(kesinlik yok)- asacaksın bunları mantığını kabul etmiyorum,aileleri eğitmenin önemine, yani Yetişkin Eğitimi programlarının desteklenmesinin gerektiğine,böyle olursa bu kanayan yaradan kurtulacağımıza inanıyorum.

NOT4:Yalvarırım hepsini okumadan cevap yazmayın![signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum."
-Oscar Wilde
Sosyal ağlarda paylaş

Yineliyorum. Özellikle üstteki mesajı okuyup gelin. Daha bir anlam kazanır. Önceden yazmışım ki

Ahhah çok ironik bir olay yaw!
[yanılıyorsam düzeltin]
TCK nın 263. maddesinin değiştirilmesiyle, "kanunlara aykırı eğitim kurumları" kisvesinden kurtuldu bu Kuran kursları ve sanırım valilik onayı ile falan açılma haklarına sahip oldular. Yani olay kanuna göre ters değil! (Nası ilginç di mi? Bundan sonrası daha da ilginç...)
Kaldı ki görevli kişi yukarıda yazılanları söylediyse gerçekten suçlu duruma düşmüş demektir.(özlük haklarını ihlale de giriyor galiba) Bu arkadaşın bu kuraldan haberi olmaması da kurtarmıyor onu (bu ise TCK 44 sanırım)
Nasıl! Tam komedi yumağı değil mi? Bu arkadaşın -söylemiş olduğunu kabul etsek dahi- o sözler yüzünden ceza almaması ve diğer tarafın (kuran kursu) suçlu olması lazım mantığa uygun gidersek... Ama yasalara göre değil pek!
Takiyye bu mudur?

Sonuç olarak yasalar ne diyorsa o! Şikayetiniz varsa seçimlerde kıçınızı kaldırıp oy atıcaksınız sevgili patiler. Gerisi beyhude... Mevcut yasalara göre açılan kurs kanuna uygunsa bir şey yapamazsınız. Adamın dedikleri kanuna uygun değilse ceza alır. Yasaların yaptırım gücünü göz ardı etmemek gerekir bu gibi durumlarda... Belge olayına gelince. Kimse belgesiz konuşamazki bu gibi konularda.Gazeteye yazıyor adam. Bir de siyaset yazıyor ve bir konuda [açıka] ithamda bulunuyor.Belgesi olmak zorunda yani. Ben yazdım işte TCK maddelerini, başına da yazıyım isterseniz "Belgelerle geldim ahahah!" diye... Çok önemli şeyler değil yani bunlar. Olması gereken şeyler.

Hepiniz septik olması dileğiyle.
[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog

[Bu mesaj dasaaa tarafından 06 Ağustos 2005 23:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Yazımda değinmediğim,unuttuğum, bir noktayı farkettim.
Bu adam ayrıca derse orada görevli olmayan biriyle,anladığım kadarıyla,izinsiz olarak, girmiş.yani hakaretlerin yanı sıra bu adam kural usülsüzlüğüde yapmış.[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum."
-Oscar Wilde
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dasaaa, 06 Ağustos 2005 23:20 tarihinde demiş ki:

Nasıl! Tam komedi yumağı değil mi? Bu arkadaşın -söylemiş olduğunu kabul etsek dahi- o sözler yüzünden ceza almaması ve diğer tarafın (kuran kursu) suçlu olması lazım mantığa uygun gidersek... Ama yasalara göre değil pek!
Takiyye bu mudur?

yazındaki bu kısım pek aydınlatıcı olmamış,rica edersem ne demek istediğini biraz daha açıklayabilir misin?[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum."
-Oscar Wilde
Sosyal ağlarda paylaş

alkış alkış gerçekten büyük alkış!
yazık be! Atatürk'ün bıraktığı gençlik bu mu?
Hani pati yazan yerin altında resim varya bu arkadaşların orlara takke ve şalvar da koyalım kendilerini yabancı hissetmesinler.

[Bu mesaj mardox tarafından 07 Ağustos 2005 20:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mardox, 07 Ağustos 2005 19:59 tarihinde demiş ki:
alkış alkış gerçekten büyük alkış!
Hani pati yazan yerin altında resim varya bu arkadaşların orlara takke ve şalvar da koyalım kendilerini yabancı hissetmesinler.

[Bu mesaj mardox tarafından 07 Ağustos 2005 20:01 tarihinde değiştirilmiştir]
sacmaliyosun. kimseye hakaret edemezsin...
senin dusundugun gibi dusunmeyen herkes senin dusmanin degildir bu bir.
ikincisi daha en basindan akp gibilerini desteklemedigimi soylemisim bu iki.
birilerine korukorune inanmadan bahsetmissin, senin bu yaptigin asil gozu kapali inanmaktir. olaylara genis acidan bakmani tavsiye ederim bu uc.
duygu somurusu ve hakaretle bi yerlere varamazsin, bu da dort.

soylenenlere duzgun sekilde dusunerek cevap verirsen, en azindan bizim yanlisimiz varsa kabul ederiz ya da dusunce tarzimizi degistiririz. fakat cevap vermeyip laf atmayi tercih edersen, sanirim asil ataya seslenmesi gereken bizler oluruz...[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

o kadar kör ve yaralısınız ki dediklerimi anlamktan çok kendinizi savunma peşindesiniz o yüzden size birşeyler anlatmaktan vazgeçtim... Eğer rahatsız oluyorsanız söyletmeyin. 4-5 mesajdır size anlatmaya çalıştığımı anlamak yerine gidip başka şeyler karıştırıp konu dağıtıyorsunuz.
-Bu ülkede kuran hocası kız öğrencisine iç çamaşırı hediye etti affedildi! Müftü bile o kadar abartmayın, önemli değil dedi :D
-Öcalan'ının doğum günlerine özel belediye aracı verildi!
-Genelkurmay başkanı terörle mücadeleyei "kısıtlanmış yetkilerle" devam ediyoruz gibi bir cümle sarfetti!
-Doğu'da mayın döşenmesini önlenmesi için yollar asfalt olması gerektiği bu işin uzmanlarınca anlatıldı ama başbakan hazretleri kendi tatil yaptığı yerin yollarını asfaltlamayı dah uygun gördü
vs. vs....
bu konular hepsi haber oldu ve son cümle de Pazar günkü şehitlerin cenaze töreninde bahsi geçti ve Çölaşan vb. sağlam gazeteciler bunları sürekli yazdı. Ama sizin okuduklarınız bunlara inanmak istemedi, okurlarını da kandırdı.. Peki bunlar su yüzüne çöıktıkça provokasyon demeye de devam edebiliyorlar mı hala?
-Sonuncu olarak o müfettişin o tarz alaylı bir tavır içinde olduğu kanıtlanmış değil! Adamın savunması beklenmeden direk yargılandı ve tayini çıkarıldı. Hiç düşünmüyor musunz? neden birden oldu bittiye geldi? Demek ki birileri yalan söyledi ve bu yüzden bu iş büyümeden savunması alınmdan hemen yargısız infaz sürüldü. Bunun despotluktan farkı var mı?
Kesin bu müfettiş bizim imam tayfasının iişine gelmiycek bişey söyledi. Bu yüzden de yalanlarla sürüldü! Ben size sorarım bunun neresi müslümanlık.
Merak etmeyin insanları dinleriyle ayırt etmem için önce benim inanan biri olmamam gerekirdi. Ama ben müslümanlığın işine gelmedi idiye insanların hayatını karartmak, başkalarına saygı göstermemek, bu inanmıyor diye ayırım yapmak ,iki yüzlülük hele ki yaşadığı toprağa zarar vermek olarak hiç görmüyorum... Belki de bu yüzden benim inancım onlardan farklı ama onlar da kendine müslüman diyor >.>
Umarım hala hakaret ettiğimi provoke ettiğimi düşünmezsiniz, eğer hala sizde değişen birşey yoksa üzgünüm ben sayfalarca yazsam birşey olmayacak demektir...
Ayrıca Çölaşan'ı bana biri vermedi al oku öğren diye, yıllardır gazetelerin çoğu köşe yazarını okudum. Yani bu gazeticeleri okuma isteği birden olmadı...Okudum adamlar(SAdece Cölaşan değil) iddialı şeyler yazıyordu, gerçekten de ilk başta şüpheyle baktım yalnız sonra adamlar ne yazdıysa çıktı, hala da çıkıyor. Ama hala hükümete kafa tutan bu yazarlar size "provokasyonu nasıl dayamış bea!" gibi geliyorsa daha yolunuz uzun hayırlı yolculuklar!![signature][hline]

[Bu mesaj mardox tarafından 09 Ağustos 2005 10:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

-aslında bunu özel mesaj olarak atıcaktım arkadaşa ama çok uzun dedi :D
LÜTFEN SONUNA KADAR OKUYUN.

o kadar kör ve yaralısınız ki dediklerimi anlamktan çok kendinizi savunma peşindesiniz o yüzden size birşeyler anlatmaktan vazgeçtim... Eğer rahatsız oluyorsanız söyletmeyin. 4-5 mesajdır size anlatmaya çalıştığımı anlamak yerine gidip başka şeyler karıştırıp konu dağıtıyorsunuz.
"alkış alkış gerçekten büyük alkış!
Hani pati yazan yerin altında resim varya bu arkadaşların orlara takke ve şalvar da koyalım kendilerini yabancı hissetmesinler."
--insan doğal olarak bir kendini savunma ihtiyacı hissediyor,üstün üstlük ATEİST olduğunu söylemesine rağmen yobaz muamelesi görüyorsa. (ateist:tanrı,allah..vb hiç bir yaratıcının varlığına inanmayan kişi)
dip not:postumda da söylediğim gibi annem babam yobaz insanlardıda beni öyle yetiştirip bende tepki olsun diye ateist OLMADIM.hayatımda bir kez namaz kılmadım annemle babamında kıldığını hatırlamıyorum.kurban da ailecek hiç kesmedik,babamda annemde deisttir(kutsal dinlere değil yaratıcı bir gücün varlığına inanırlar).

"-Bu ülkede kuran hocası kız öğrencisine iç çamaşırı hediye etti affedildi! Müftü bile o kadar abartmayın, önemli değil dedi
-Öcalan'ının doğum günlerine özel belediye aracı verildi!
-Genelkurmay başkanı terörle mücadeleyei "kısıtlanmış yetkilerle" devam ediyoruz gibi bir cümle sarfetti!
-Doğu'da mayın döşenmesini önlenmesi için yollar asfalt olması gerektiği bu işin uzmanlarınca anlatıldı ama başbakan hazretleri kendi tatil yaptığı yerin yollarını asfaltlamayı dah uygun gördü

vs. vs....
bu konular hepsi haber oldu ve son cümle de Pazar günkü şehitlerin cenaze töreninde bahsi geçti ve Çölaşan vb. sağlam gazeteciler bunları sürekli yazdı. Ama sizin okuduklarınız bunlara inanmak istemedi, okurlarını da kandırdı.. Peki bunlar su yüzüne çöıktıkça provokasyon demeye de devam edebiliyorlar mı hala?"

--benim yazdıklarımın bununla ne ilgisi var be adam? tamamiyle alakasız konular bunlar ben bunlara (yukarıdakilere) katılmaktansa bileğimi keserim.emin çölaşan provokatördür ama [b]doğru yazar.,yazdıklarında maalesef sürekli bir provokasyon sezmekteyim.belki de bu onun halkı bilinçlerdirmek için yaptığı birşeydir. ama halk bunu yer,ben yemem,sende yemezsin yada yememen lazım.(ki halkı bilinçlendirmek için bunu yapmak bence doğru,ama dediğim gibi,ben bunu yemem)
not:herif hakikaten çok güzel ve doğru yazıyor,ama bu doğruları anlatma tarzını sevmiyorum(bu notu alevlenme hemen diye yazdım)[/b]

-Sonuncu olarak o müfettişin o tarz alaylı bir tavır içinde olduğu kanıtlanmış değil! Adamın savunması beklenmeden direk yargılandı ve tayini çıkarıldı. Hiç düşünmüyor musunz? neden birden oldu bittiye geldi? Demek ki birileri yalan söyledi ve bu yüzden bu iş büyümeden savunması alınmdan hemen yargısız infaz sürüldü. Bunun despotluktan farkı var mı?
Kesin bu müfettiş bizim imam tayfasının iişine gelmiycek bişey söyledi.

--Bu konuda haklı olabilirsin tabii,ama bana kursa bir iki laf eden bir müfettişin böylesi ağır bir ceza ile cezalandırılabileceğini aklım almıyor/belkide almak istemiyor.zaten adam bu kadar zamanlık bir müfettişse bunları imamların yanında söylememesi gerektiğini öğrenmelidir.bence o lafları söylemiştir, ihtar ederlerdi yoksa hemen sürmezlerdi,zaten adamda bunları söylemişse imamın önünde,salaktır.ki zaten müfettiş tarafsızdır,yorum yapmamalıdır,mesleki etiğede aykırı eğer bunu imamların önünde dedi ise.

Bu yüzden de yalanlarla sürüldü! Ben size sorarım bunun neresi müslümanlık.
--eğer,dediğin gibi olaylar geliştiyse hakikaten müslümanlık değil,AMA,ikimizde olasılıkları konuşuyoruz belki adam dedi,belki demedi,kim bilir? AMA adam dediyse onları o zaman yapılan uygulama haklıdır,buna herhalde itirazın olmaz di mi?

Merak etmeyin insanları dinleriyle ayırt etmem için önce benim inanan biri olmamam gerekirdi.

--Bu ne demek şimdi,sen benim gibi inanmayanlara resmen hakaret ediyorsun.

Ama ben müslümanlığın işine gelmedi idiye insanların hayatını karartmak, başkalarına saygı göstermemek, bu inanmıyor diye ayırım yapmak ,iki yüzlülük hele ki yaşadığı toprağa zarar vermek olarak hiç görmüyorum... Belki de bu yüzden benim inancım onlardan farklı ama onlar da kendine müslüman diyor >.>
--Kendilerine müslüman demeleri onların müslüman oldukları anlamına gelmez,zavallı oldukları anlamına gelir,tabii öyle insanların.

Umarım hala hakaret ettiğimi provoke ettiğimi düşünmezsiniz, eğer hala sizde değişen birşey yoksa üzgünüm ben sayfalarca yazsam birşey olmayacak demektir...
Ayrıca Çölaşan'ı bana biri vermedi al oku öğren diye, yıllardır gazetelerin çoğu köşe yazarını okudum.
--orada yanlış söylemişim anlatmak istediğimi,bu yazıyı dikkatli okudunuzmu manasında yazmıştım onu ,anladığın/yanlış anlattığım manada değil.

Ama hala hükümete kafa tutan bu yazarlar size "provokasyonu nasıl dayamış bea!" gibi geliyorsa daha yolunuz uzun hayırlı
Sosyal ağlarda paylaş

mardox ve Drigeolf: Bu son dört beş mesaj dedikleri mesajlar içerisinde benim mesajlarım var mı bilmiyorum. Dolayısı ile hiç girmiyorum konuya... Varsa haberdar edin beni yazıyım cevabımı... =)

Quote kapalı diye alıntı yapamıyorum. Ama açıyım -biraz- demek istediğimi. Önceden hazırlanmış olan tekkeler ve zaiyeler kanunlarına göre (677sayılı kanun) kapatılmışlar ancak yeni hükümet ile yapılan çalışmalar sonucu bir "yasallık" kazanmışlardır. Ancak bu "yasallığın" ne kadar "yasal" olduğu tartışılır tabi. Hakeza 2596sayılı kanun ve benzerlerini "önemli değil ya" diyip normal gören yetkililer ve yandaşlarının bu ve bunun gibi kuralları esnetmesinin uygunluğuna inanmıyorum ben. Diğer yandan yasallık kanunlara göre belirlendiği için boynumuz kıldan ince... Yani bu kadar nolu sayılı kanun verdikten sonra kısaca diyeceğim şudur ki: Gönlüm isterki kapatılsın bu söz konusu yerler, ama kanun izin vermişse yapacak bir şey yok. Diğer yandan söz konusu müfettiş suçludur efendim bu durumda, eğer denilenler doğruysa. Doğru değilse mahkeme hakkı vardır tabi...
Daha açık yazmak isterdim ama hem pati yönetiminden, kurallarından korkarım, hem de diğer kullanıcıların tepkisini toplamaktan korkarım...[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...