Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Donnie Darko (spoiler (spoilerı kaldıysa bu filmin))

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

ya lat tarafı bi film ya rahatsız adamlar niye bööle bişey yapmak istemişler :D hayır merak edioyurm, ama "uuraştıım şey bi filmden başka bişey deil naapıyorum ben yaa" diyorum bi yandan da...[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true
Sosyal ağlarda paylaş

Bir şey sormak istiyorum. Her şey nasıl başlıyor? Uçak motoru (annesinin ve kardeşinin olduğu uçağın) oraya nasıl düşüyor. Yani belli bir zamandayken daha olmamış bir olayın etkisi burda nasıl oluyor. Başka bir şey herkezin bir kopyası oluyor ve başka bir evrene gidiliyor diyorsunuz burda donnie niye kopyalanmıyor ve bu 2 evren arasındaki zaman farkları nedir?[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Sosyal ağlarda paylaş

Filmdeki ana sorunun başlamasının sebebi zaten "zaman" kavramıyla "kader" kavramının birbiriyle çakışması. Her şey uçak motorunun Donnie'nin odasına düşmesiyle başlıyor ancak bu uçak motorunun Donnie'nin odasına düşmüş olması için, tangent universe'un 28 gün bilmem kaç saat sonrasında o uçağın motorunun kopup karadelikten girmesi gerekmektedir. Donnie'nin film kahramanı olarak ilahi görevi ise uçak motorunun gerçekten de 28 gün bilmemkaç saat sonra o karadelikten geçmesini sağlamak ve zamanla kaderin birbiriyle çakışmasını engelleyerek evrenin bütünlüğünü korumak. Tabii olay bundan ibaret değil. İşin içine Tanrı giriyor philosophy of time travel kitabındaki öğeler giriyor vs. vs. en basit hali böyle.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Bu topigin linkini bana ozel mesajdan yollayan Bonecrusherin ve tekrar tartismayi uplayan arkadasin ne diyim boole belalarini bulsunlar

sabah sabah filmi izledim tekrar agladim

bi kac repligi unutmusum ama utandim kendimden, ve karar verdim ilk dovmem omzumda Frank olacak[signature][hline]Cras amet qui numquam amavit quique amavit cras amet
Sosyal ağlarda paylaş

belki. ama belki de şu manipulated living olayı olabilir. Donnie'ye onu söylettiriyo Cunningham... Böylece Donnie inanca sahip oluyo. Çünkü Donnie başta çok inanmıyo. E evreni de toparlamak için inanması gerekio...[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true

[Bu mesaj Mr_Hand tarafından 02 Ağustos 2005 12:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya beyler ben size derdimi anlatamadım:)
Benim tartışmanın başından beri Tanrı Tanrı dediğim varlık müslümanlık hristiyanlık ve musevilik babındaki Tanrı değil. Benim bahsettiğim tanrı ayrı bir platformda. "Yaradan" olarak adlandıracağımız tanrı benim dediğim yani, cennetteki okulda öğretilen tanrı'yı düşünmekten çok, evreni ve kurallarını yaratan tanrı gelsin aklınıza, benim dediğim tanrı kavramı çok daha farklı dinden...[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

alalaaaaaaaaaa
tamam kardeşim ben farklı bişey demiorum ki :P

hatta diyorum ki, Tanrı orada bizzat Frank'in ölü hali. Öyle düşünüyorum çünkü direkt emirleri Donnie'ye bir tek o veriyo. Hatta uyan dio ve uyandırıyo...[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true
Sosyal ağlarda paylaş

Ya benim anlamamadğım nokta, Frank'ın işlevi Donnie'yi yönlendirmek, yeni kişilerle iletrişime geçmesini sağlamak falan da o bronz heykele balta, ya da okulun su vanasını kırma falan gibi olaylar ne işe yarıyor.
Bir de uçak motorunun düşmesi neye bağlı sadece Donnie'nin istemesine mi ?[signature][hline]Why are you so weak ? Because your hate is weak! / Uchiha Itachi.
Sosyal ağlarda paylaş

Frank donnie ye bu olayları yaptırıyorki napılıp ne edilip aynı senaryo kurulsn ucak motoru tekrar donnienin kafasına düşsün :D benim garipsediğim normalde "time travel" li filmlerde ilk bir sey yapılıy sonra gelecek bozulur dha sonra gelecekten bisiler gelir. Bunda direk gelecekten bisiler geliyore worm hole un açılması için hem metal hem su gerek metalde diniz ucagın motoru suda yagmur fakat öyle bir olay yaşanmadiki daha olsun. Yani filmin başında böyle olaylar olmuş annesi uçağa binmiş falan böyle bir chapterin de olması gerek.[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Sosyal ağlarda paylaş

baya once izlemistim 30dakikadir cd leri ariyorum kim bilir nerde ya

bende bi halt anlamamistim filmden ama hakkaten filmin yapimcisi bu kadar ayrinti dusunmusmudur merake etmemek icten bile degil.[signature][hline]
With each kill I grow wiser... with every added wisdom I grow stronger -Artemis Entreri
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi donnie öldükten sonra mad world çalarken insanları gösteriyor ya. Kimisi huzurlu uyuyor kimisi garip bir biçimde sanki bir kabustan uyanmışlar gibi kalkıyorlar. Bu insanlar hatırlayıp hatırlamayanlarmı? "Çoğu hatırlamaz. Hatırlıyorum diyenlerde yalan söylerler" Ayrıca frankide gösteriyor. Frankin o karakterinin yani tavşan çizimleri yapan kişinin nasıl bir ilgisi var?[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Sosyal ağlarda paylaş

o mad world ne deli bi şarkıdır ya...
çok pis oldum ayrıca şu yorumları okudum.
az önce ilk izledim filmi bi daha izlicem şimdi bazı bölümleri.
öeh dedim.[signature][hline]sahte yüzlerden kaçıp sevgini ararken ...
çok uzaklardan onun sesini duyarken....
sana huzur veren gelir mi seslenirsen?
sen de benim kadar yalnız ve ümitsizsen.....
ağla ağla ağla...
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
  • 2 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...