Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İTÜ Uçak Mühendisliği

Siamon

Öne çıkan mesajlar

Gerçi daha lise1 i bitirdim ama, uçaklara ilgim yüzünden ilerde uçaklarla ilgili bir meslek edinmeye karar verdim... Pilotluk çok monoton geldi, ok haftada 30 saat havadasınız ama bi yerden sonra sıkar gibime gelio... bende uçak mühendisi olmaya karar verdim. Bu mesleğin alanları nelerdir? Yurtdışında nası iş bulabilirim kolaymıdır zormudur? bölümü kazanınca bitirmek zormu? yurtdışında iyi bi iş sayesinde ne kadar yıllık para kazanabilirim?[signature][hline]Siamonun Resimleri

Sosyal ağlarda paylaş

itu bilmiyorum ama anadolu uni veya odtu havacılık muhendisliğini bitirirsen açıkta kalmazsın. tai yada hava meydanları direk kapıyormuş seni. tabi başka özel şirketlerde var sanırım iş bulabileceğin. zaten turkiyede 2 unide var bu bölüm. lisede benimde acayip uçaklara ilgim vardı. arkdaşla ankara akıncı hava üssüne gidip dürbünle uçaklari izlerdik. bi kere c-141 gelmişti nası heyecanlanmıştık anlatamam. ben giremedim bu bölümnlere cok istiyordum olmadı. umarım sen girersin.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
ut per vias aeris - vaga fertur avis...
Quidquit Venus imperat - labor est suavis,
quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu lise şuna girsem buna girsem muhabbeti hikaye hocam:
itü=geyikinsan+inek insanların toplaştığı yer.
yarışı çalışmaz oturur diğer bir yarısıda(gwenelde azınlık)(genelde elektronik fakültesi) inekler çalışır sabah akşam.
itü yurtlarında downloadınız 10mb civarlarında gezer (evet mb/sn) bu yüzden odanızdan çıkmak istemezsiniz.

birde aile faktörü var bir yerde bi şekidle torpil bulamadıktan sonra uçak mühendisi olsan uçak fabrikasında çalışamazsın çünkü türkiyedeki tek uçak fabrikası tai ve itü her sene mezun veriyor bilmem anlatabildim mi =)

anca makine müh master yaparsın(bit anıdık öyle yapıo) ondan sonra bişey yaparsın.
ayrıca uçak müh olacağına gel makineye aynı şey sadece o daha spesifik biz her işe elimizi atıyoruz valla =) ayrıca itüde kız yoktur baştan söyliyeyim kız arıyosanız gelmeyin :D ama kızsanız gelin tabi :D

itü makine müh. 1 sınıf öğrencisiyim bu arada =)[signature][hline]Demon Of The Fall...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Darestan, 04 Haziran 2005 22:39 tarihinde demiş ki:

birde aile faktörü var bir yerde bi şekidle torpil bulamadıktan sonra uçak mühendisi olsan uçak fabrikasında çalışamazsın çünkü türkiyedeki tek uçak fabrikası tai ve itü her sene mezun veriyor bilmem anlatabildim mi =)

İlk kötü haberi veriyim sana Tai mümkğn mertebe Odtü den adam alıyor bunun Tai nin Ankara da olması büyük etken.

İki Tai sadece uçak mühendisi almıyor bilgisayar mühendisi elektronik mühendisi , makina mühendisinden de adam alıyor adamların eğitimi onları fazla ilgilendirmiyor adamların o zamana kadar yaptıkları proje ve kendilerini nasıl geliştirdikleri onları ilgilendiriyor kısacası uçak simülasyonu üzerine çalışmış kendini geliştirmiş jeoloji mühendisi hiç bir halt bilmeyen uçak mühendisini ezer.

Üçüncüsü uçak mühendisleri yüzde 90 ı devletten iş bekliyor.

Söylemeyi unuttum Tai uçak mühendisinden çok diğer saydığım mühendislerden adam alıyor.

Tai general çocuklarını pek itimat etmez.Aselsanla karıştırmamak lazım.[signature][hline]Msn ¦ Mail ¦ Icq
Just keep on trying, keep on flying, I will be the light.

[Bu mesaj screamer tarafından 06 Haziran 2005 00:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

itu ucak ikinci sınıf ogrencisiyim ilk sene gayet kolaydı ama bu senenin masallahı vardı ki bundan sonra daha da zorlasıcaktır.
hem bolumumden hemde okulumdan fazlasıyla memnunum ayrıca onumuzdeki yıllarda is olanaklarıda gittikce artma egiliminde. airbus taiyle ortaklık kuruyo hatta bazı A380 parcaları turkiyede tai'de uretilicekmis.
bolum zor akside beklenemez okulda kız yok diyenlere kesinlikle katılmıyorum, yok ole bisiy,yetenekli olana var:p bazı bolumlerde kız sayısı daha fazla hatta.

[Bu mesaj silvery tarafından 06 Haziran 2005 19:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Darestan, 04 Haziran 2005 22:39 tarihinde demiş ki:

ayrıca uçak müh olacağına gel makineye aynı şey sadece o daha spesifik biz her işe elimizi atıyoruz valla =) ayrıca itüde kız yoktur baştan söyliyeyim kız arıyosanız gelmeyin :D ama kızsanız gelin tabi :D

itü makine müh. 1 sınıf öğrencisiyim bu arada =)

4 senem geçti orada sen birde bana sor, her şeye el atıyoruz diye adamlarda bize el atıyorlar.

[Bu mesaj Gallant tarafından 11 Haziran 2005 00:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

alt komsu ıtu ucak mezunu gecen sene mezun oldu 4 yere basvurdu bunların hepsınden olumlu yanıt geldı brini seçti ve işe başladı.İşe girmek cok sorun olmuyor.

itu bence guzel bır okul aslında ınsanın ıstegıne baglı.sosyal ortam guzel kızlar , cıkıp dolaşma tarzı şeyler arayanlar için değil.Ama dersleri kazık calısırım yaparım dıyosan gel.Ben deniz teknoloji müh. deyim.Şimdilik 1. sınıf ayagına bır sey yok ama 2. ve 3. sınıfların halı pek ıyı degıl :)[signature][hline]Savaşacak gücün yoksa,silahını düşmanına ;
Yönetebilecek kudretin yoksa,beynini sana boyun eğdirene ;
Uğrunda ölebilecek bir amacın yoksa,aşkını nefretine sat...
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
bn mesela odtu havacılık II. sınıftayım ve hiç bi derdim yok, iş bulma muhabbeti yalan sen adam gibi bir şeyler üretmek istiyorsan bi de merakın varsa çalışırsın mit'e bile gidersin gidecek ve gitmiş bir sürü adam tanıyorum dogrudur TAI odtuden alır, valla itüyü bilmem de aerospace diye bir olay var dünya üzerinde çoğu ünide artık böyle geçiyor ve odtu havacılıgın eşdegerlik belgesi var yani herhangi bir ülkeye gittiginde senin lisansını biz tanımayız diye bir şey olmaz
ilk sene tüm mühendisikler ortak ders alır 2 ve 3 de teori 4de de deli gibi seçmeli ders ve proje
ilgisi olan herkesi bekleriz, gelecegin işi gosleri biraz goren anlar zaten..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...