elvyn Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Makinemi ilk aldıgımda hatırlıyorum da nasıl kursagımda kalmıştı, çıldırmıştım sokene kadar. ama simdi bu basic bilgilerle çıldırşınızı bir parça olsun dizginlemeyi planlamaktayım.Fotoğraf çekicez ee, bu neden karanlık çıktı ? Çünkü shutter speed i miz cok dusuk. Shutter Speed lensin ne kadar sure ısık alacagını belirler. Sayı yukseldikce lensin ısık almak icin acık kalma suresi kısalır. Dusuk shutter speedler de el titremesiyle bile fotografı bulanıklastırır. Neyse biz zaten ısıgın yeterli oldugu bir ortam sectik, sadece shutter speedi iyi ayarlayamadık. O yuzden biraz kısıyoruz eee, bu sefer de cok aydınlık oldu !?! Peki biz fotografın nasıl olacagını gormek icin bin tane fotograf mı cekicez, hayır. LCD ekranın sag altındaki brightness barı kullanarak fotografımızın brightness durumunun nasıl olacagını gorebiliriz. Evet, shutter speedi yavas yavas arttırarak brightness barda bir tutarlılık elde ettik ve fotografımızı çektik.Macro yapıcaz İğrenç esprilere sebebiyet vermemesini istedigim yukarıdaki baslıgı attıktan sonra maceramıza devam ediyoruz. Minik bir objeyi cekmeye calıstık, ama basarısız olduk ve fotograf bulanık cıktı. Burada macro mod yardımımıza koşuyor. Macro mod makinanızın izin verdigi olcude yakın plan cekim yapmanızı saglıyor (benimkisi max 10 cm). Hemen macro modu actık ne de guzel di mi. Hava karanlıkmış gibi çekicez: Yukarıdaki fotograf sabah saat 11:13 de cektim. Ama ne yaptım da sabah saat 5:30 havası verdim. Oncelikle olması gerekenden daha dusuk bir shutter speed ve aparture ayarlıyoruz, abartmayın ama. Daha sonra makinemizin ISO secenekleri menusunden ISOyu dusuruyoruz (Benim makinem 64 e kadar inebiliyor, o yuzden 64 yaptım. daha dusugu olsaydı onu da secerdim, pişman degilim) ve yukarıdaki fotografı elde edebiliyoruz. edemiyorsanız da cok sorun etmeyin onemli birşey degil zaten.[Bu mesaj elvyn tarafından 09 Ağustos 2005 12:24 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 kimsenin mi isine yaramadı tutorial, ühü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacbetH Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Makinenin markasını da söylersen :), güzel olmuş eline sağlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Fujifilm Finepix s5500 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Makinamız yokki işimize yarasın )= ama yinede güzel olmuş hehe eline sağlık.[signature][hline]msn/mail|mail|icq Main*** elvyn, 28 Temmuz 2005 01:51 tarihinde demiş ki: mesela aslansın ama davranış falan olarak yengeçsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 alttaki resim benim çekmeye çalıştığım şekillerde bişey. Sen onu tutoriala koyacağına görsel sanatlara koyaydın bende vaş aylavyu mesajı atardım :([signature][hline]These open doors... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Richk Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Bende full manual var eminönünden "bişey işhanından" almıştım 80 milyona 2. el. Pazometre falan benim olayım yani ,bide güzel bi vidalı teleobjektif bulsam allah diycem =) Dijital falan delikanlıyı bozar. Çekince şöyle bi şlak sesini duyumak bide parmakla kurmak kadar keyiflisi var mı?? [Bu mesaj Richk tarafından 10 Ağustos 2005 00:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 niye parmaklıyosun lan makinayı, hem ben agzımla yapıyorum o sesi.[signature][hline]biz sultani için şoyle boyle deseler şoyle boyle oluruz, severiz çünkü keratayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 said: Ferrero, 09 Ağustos 2005 18:18 tarihinde demiş ki: alttaki resim benim çekmeye çalıştığım şekillerde bişey. iste tutorialımız hayat kurtarıyor, artık çekebilirsin işte.[signature][hline]biz sultani için şoyle boyle deseler şoyle boyle oluruz, severiz çünkü keratayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2005 bu arada bir hata var fotograf cekicez in ilk kısmında. "Dusuk shutter speedler de el titremesiyle bile fotografı bulanıklastırır" demişim, halbuki yuksek olacak o. mesela 100 400 den yuksek bir shutter speeddir. shutter speed yukseldikce lense daha fazla ışık girdigi için çekim hassaslaşır, en ufak oyanamalara tepki verir.[signature][hline]biz sultani için şoyle boyle deseler şoyle boyle oluruz, severiz çünkü keratayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar