fab Mesaj tarihi: Eylül 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2003 Size biraz pixel art nedir? ve nasıl yaparım? Sorularına cevap olucak bir yazı hazırladım. Bir çok pixel'in yanyana ve üstüste gelerek oluşturdukları bir tür resim diyebiliriz. Tek başlarına bizlere birşey ifade etmeselerde birlikte farklı renk tonları ile birleştiklerinde günümüzün popüler tekniği olan pixel art'ı oluşturmaktadırlar. Açılarda tek düzelik olsada bunu değiştirmeniz mümkün olmuyor. Son derece sabır ve uğraş isteyen bir tür. Aslında bende ilk başladığımda sadece düz kare bir pixel ile çok uğraştıracağını düşünüp daha çok ufak denemelerle başlamıştım. Ama zamanla işin asıl püf noktasının çeşitli açılarda ve şekillerde bulunabilen pixel art brushlarında olduğunu anlamış oldum. Tabii bazı brush setlerinin çok popüler olması bundan dolayı herkesin aynı şekilde işler çıkarmasına neden oluyor. Size tavsiyem kendi brush setlerinizi kendiniz hazırlamınız. Mesela sizi diğerlerinden ayırabilecek bir insan figürü olabilir. Bir çok şeyi daha doğrusu en çok kullanmayı düşündüğünüz nesneleri hazırlamanız hem hız hemde çalışmalarınızda size özel bir tad katıcaktır. Başlamadan önce size hemen brushları indirebileceğiniz adresleri veriyim.Set 1Set 2 Öncelikle hazır brushlarımızı seçip basit bir ev oluşturuyoruz. Zaten brush setler sayesinde çok rahat oluşturabiliyoruz. Fakat transparan olarak çalışmanız gerekiyor. Tabiiki daha rahat ve net çalışmak için ayrıca bir layer oluşturup bunu background olarak kullanabilirsiniz. Şimdide oluşturduğumuz evimizin duvarlarına, kapısına ve penceresini renklendirmemiz gerekiyor. Bunun içinde öncelikle Magic Wand ile tek tek bölgelerimizi seçip renklendirmemiz gerekiyor. Evet evimizi rahatca boyadık ve en azından elle tututabilir bir şekle getirdik. Tabii siz istediğiniz herhangi bir renge boyayıp daha yaratıcı renkler yakalayabilirsiniz. Ev şekli içinde aynı şey geçerli. Son olarakta isteğinize bağlı olarak yaptığınız çalışmanın etrafına çevre düzenlemesi de uygulayabilirsiniz. Yada birkaç insacık da ekleyebilirsiniz. Ben karayolunu tercih ettim :) Aşağıdaki listede ilham alabileceğiniz adresleri verdim. Hadi bakalım herkese bol yaratıcı ve güzel çalışmalar.http://gwash.straterole.net/http://www.studio800600.com/http://www.lmdk.comhttp://www.neokulture.comhttp://www.pixelzentrum.de/http://www.mrwong.de/http://www.eboy.de/[hline]5[Bu mesaj Zed tarafından 09 September 2003 01:44 tarihinde değiştirilmiştir][Bu mesaj Oky tarafından 09 September 2003 01:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2003 sağol kardiş. çok severim ben de pixel art'ı[hline]Görsel tasarım bölümü istiyodum artık var!. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMedia Mesaj tarihi: Eylül 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2003 ehhe çok kasiyo bazen sinir oluyo insan yamuk yumuk evler güzel olmuş ama tebrikler[hline]BedaXa.Com IpAdresimNe.Com Matrix Code System Komiter Gosudarstvennoi Bezopasnosti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Eylül 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2003 ay ne tatlı, ev bilgisayarım gelsin, hemen deniycem ben de :) eline sağlık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 13, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2003 ağlama kendin brush hazırla. anti aliase'ı kaldırıp line ile de yapabilirsin hatta.[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sphere Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 fab ben bunu anlamadım.yapamadım bi türlü[signature][hline]Caglarus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 anlamadığın kısımın tam olarak neresi olduğunu yazarsan daha kolay yardımcı oluruz :)[signature][hline]SBGG! - Headshot Studios Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sphere Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Brush yerını anlayamadım.Siz öyle dümdüz nasıl çiziyorsunuz?Flash da birşey vardı yamuk çizsemde düzeltiyordu.Photoshopda varmı böyle birşey ? Tamam. Bakın olmuşmu ?Paint den düz olarak çizdim boyamayı da photoshop da yaptım ?[signature][hline]Caglarus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arc Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 ya neyse madem bu mesele hortladı, ben de 1-2 şey sorayım. 1. şimdi brush olayını indirdim tamam, ama bazı yerlerde kendi çizgilerimi kullanmam gerekiyor değişken açılarda, line tool mu kullanıcam? line tool kullanırsam genelde çizgi "blur"lanmış gibi gözüküyor nedendir naapmam lazım? 2. çatı olayını yapamıyorum nedense, kutu şeklinde olunca bina sorun yok ama üçgen şeklinde çatı yapamıyorum kolay yolu var mı?[signature][hline]bu paticik beni çok güldürüyo ya Msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sphere Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Bu set1 ve set2 yi actigimda birşey olmuyor.Gozat cıkıyor. [Bu mesaj Sphere tarafından 07 Temmuz 2005 22:19 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 brush değil, pen kullan. anti-aliasingi kapat. sorunun çözülecektir. silgi için de anti-aliasingi kapamayı unutma.[signature][hline]oasis.gen.tr Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arc Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 bak bu topicdeki ilk mesajta "set1" "set2" diye brushlara linkler var , onları indirip photoshop'dan kullanıcan çok pratik oluyor.[signature][hline]bu paticik beni çok güldürüyo ya Msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
octopus Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 photoshopta orda kalem varya kalemi seçtikten sonra yukardan değerini ayarlıosun hani bi kerem kalemin üstüne basılı tutarak "brush tool" yerine "pencil tool" seçiosun, sonra yukarıya hani değerini ayarladığın yere geliosun orda küçük sağa doğru bi ok var ona basıosun load brush gibi birşey olması lazım onu seçiosun ordan dosyaları buluosun. Daha sonra brushların yüklenmiş oluyo. sonra yukarıdan gene basılı tutarak yüklenen brushları buluosun ve çiziosun.[signature][hline]Selmion, 06 Temmuz 2005 16:37 tarihinde demiş ki: arkadaşlar ben bi hata yaptım ve böhühü kötü film dl ettim... Karsinizda Pipican Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sphere Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 OHH YAAA. TAM ANLADIGIM DILDEN ANLATTIN ALLAH RAĞZI OLSUN .SU GÖRSEL SANATLARDAKI BANA TEK YARDIM EDEN ADAMSIN COK SAGOL.büyük oldu pardon simdi uzun uzun yazdım kucultmuyeyim.[signature][hline]Caglarus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sphere Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Dümdüz nasıl cizebilirim ?[signature][hline]Caglarus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arc Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 brushlardan 2 tanesinde siyah kare şeklinde olanlar var, onlar düz çizgi, dene göreceksin, yatay ve dikey. benim soruma tam cevap gelmedi yalnız beklemedeyim.[signature][hline]bu paticik beni çok güldürüyo ya Msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sphere Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Bu pencereler yamuk.Evi yamuk cizicem.Ama sadece 2 düz çizgi var başka yokmu ?Diger yönler için ?[signature][hline]Caglarus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 dümdüz çizmek için 1 pixellik (en üstteki) brushu seçeceksin. sonra shifte baıp sağa sola bi yöne götüreceksin işte. böyleydi sanırsam. büyütünce zaten kaçırmıyorsun düz çizgide.[signature][hline]oasis.gen.tr Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
octopus Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 abi zaten 4 yon var. orda 2 tanesi yukari sag ve yukari sol ( asagi sag , asagi sol da olur :P ) dierlerini yani asagi yukari veya saga sola cizmek icin tek tek yada kare tutarak yapabilirsin hani bi tane en solda ustte bi tool var onu incecik cekerek yapabilirsin yada aynen brushlarından secerek orda 1 yazan bi tane var tek pixel koyuo onu kullanarakta yapabilirsin :)[signature][hline]Selmion, 06 Temmuz 2005 16:37 tarihinde demiş ki: arkadaşlar ben bi hata yaptım ve böhühü kötü film dl ettim... Karsinizda Pipican Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
octopus Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 said: sanerixx, 07 Temmuz 2005 22:16 tarihinde demiş ki: ya neyse madem bu mesele hortladı, ben de 1-2 şey sorayım. 1. şimdi brush olayını indirdim tamam, ama bazı yerlerde kendi çizgilerimi kullanmam gerekiyor değişken açılarda, line tool mu kullanıcam? line tool kullanırsam genelde çizgi "blur"lanmış gibi gözüküyor nedendir naapmam lazım? 2. çatı olayını yapamıyorum nedense, kutu şeklinde olunca bina sorun yok ama üçgen şeklinde çatı yapamıyorum kolay yolu var mı? 1. sorunun cevabı dier cevabımda gizli sanırım :P. 2.çatı yaparkende önce orayı düz bi yermiş gibi yap sonra orta bi nokta bulup dene, ben öle yapmıştım renklerle oyniinca zaten şekil kazanıo.[signature][hline]Selmion, 06 Temmuz 2005 16:37 tarihinde demiş ki: arkadaşlar ben bi hata yaptım ve böhühü kötü film dl ettim...Karsinizda Pipican[Bu mesaj octopus tarafından 07 Temmuz 2005 22:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arc Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2005 sağolasın da insanın gözünü yoruyor bu pixel art, yine de lego ile oynamak kadar zevkli bişi :)[signature][hline]bu paticik beni çok güldürüyo ya Msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 duz cizgi cekemiyorum shift yaptigimda ya yatay ya dikey yapiyo capraz cizmenin bir yolu yokmu? eeeh caydim bile =p[signature][hline]Even a stopped clock tells the right time twice a day. Penthesilea ftw... [Bu mesaj Disappear tarafından 08 Temmuz 2005 03:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 shifte basılı tutarken tıklamican, tıkladıktan sonra basılı tutacaksın[signature][hline]SBGG! - Headshot Studios Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sphere Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Olmuyor adam gibi çizgi cizilmiyor.Boyama yapamıyorum.offfffffff[signature][hline]Caglarus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 1200 zoom yapıp 2 nokta koyup bi çaprazxa geçiceksin * lar nokta(kare) -ler boşluk olsun ** --** ----** gibi[signature][hline][/b]Msn adresim Artık bende bloggerım okuyun okutturun bende gaza gelip yazayım karakedi demiş ki: uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik. BabacumMostors, 28 Haziran 2005 15:02 tarihinde demiş ki: monitörün kulağı vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar