Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

On yılda Programlama Öğrenin

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
kafa dagıtmak için güzel bir makale. hani şu her yerde görünen 10 günde php ögrenin, sonra 24 saatte javayı htim edin 1 ayda sufer bişiler olun kitaplarına itafen yazılmış.

said:
Araştırmacıların da (Hayes, Bloom) ortaya koyduğu üzere, satranç oynamaktan beste yapmaya, resimden piyanoya, yüzmeden tenise ya da nöropiskoloji ve topoloji alanlarında araştırma yapmaya kadar bir çok alanda uzman olmak, on yıl civarında bir zaman alıyor ve bunun bir kısayolu var gibi gözükmüyor. Daha 4 yaşında müzik dahisi olduğu anlaşılan Mozart bile, ancak 13 sene sonra dünya çapında ses getirecek bestelerini yapmaya başlamış. Diğer bir tarzda, Beatles, 1964'te sahnelere, ardarda hit olan şarkıları ve Ed Sullivan'ın programında çıkmalarıyla gelmiş gibi gözükseler de, aslında 1957'den beri Liverpool ve Hamburg'da küçük klüplerde çalıyorlardı. Başlangıçta kitleleri çabuk cezbetmelerine rağmen ilk kayda değer başarılarını 1967'de Sgt. Peppers ile yakaladılar. Samuel Johnson'a göre bu süreç on yıldan da fazla sürmekte: "Herhangi bir alanda kusursuzluğun, bir ömürboyu o iş için çalışmaktan daha hafif bir bedeli yoktur." Chaucer de, bir sanatı öğrenmenin çok uzun sürdüğünden, ama hayatın çok kısa olduğundan yakınır..

devamı için http://ileriseviye.org/arasayfa.php?inode=programmingtenyears.html[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Web Site(ler)mizin Tarihçesi
Never argue with an idiot, they'll drag you down to their level and beat you with experience!
Mesaj tarihi:
Joel on Software
İyi yazılım On Yıl Alır, Buna Alışın
http://turkish.joelonsoftware.com/Articles/GoodSoftwareTakesTen.html[signature][hline]Home Page
Yitirdiği yola kavuşan,ve o zamana dek boşuna dolaştığını anlayan biri gibi yürüyorduk ıssız vadide.
Mesaj tarihi:
Benim gibi ideali programcılık(Türkiye'de bilgisayar mühendisliği) olan insanların mutlaka okuması gereken bi' yazı olmuş. Benim kanaatim de en iyi öğrenme şeklinin tecrübe etmek olduğu üzerineydi, şimdi bu kanaatim daha da güçlendi bu yazıyı saklayacağım mutlaka işe yarayacağına inanıyorum.
Paylaştığın için sağol karakedi...
Bi' de yazdığı için Peter Norvig'e teşekkür ediyoruz...[signature][hline][Bob Marley]
Egoist Ben!!!(Ünlemlere de bak)
Gazeteci-Bir "rastaman" olmam için ne yapmam gerek?
Bob Marley-Yeniden doğmalısın...

[Bu mesaj Cd- tarafından 07 Ağustos 2005 23:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
okumadım ama kendimi bilerek yazıcam ki dandik bilgisayap programlama dersini( turbo c++) 3.demi ne verdim bu sene içinde bu tarz şeylerde sanırım diil 10 yıl bir ömür yetmez bana[signature][hline]Mendoza, 03 Şubat 2005 03:58 tarihinde demiş ki:
Hayatimda bu kadar "hastalikli" bir film gormedim...

kanberdim bi zamanlar
Mesaj tarihi:
Zaten yalan onlar 1 haftada öğrenin falan olayları..
Bir kere programlama bilmeden, algoritma bilmeden, php öğrenmeniz imkanısz...
Yani sayfa mayfa yaparsınız ama birisinin yaptığı 2 sn de açılır birisinin yaptığı 30 sn de..
Ve iyi bir programcı olmak için bence en az 5 yılınızı vermeniz gerekiyor yoğun bir şekilde bu mesleğe..
Yoksa 2 ayda da php öğrenirsin ama o boş gezen phpcilerden olursun, veyahut yaptığın sayfa hiçbirşeye benzemez..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Clementine Soundtrack | arşiv**********
Mesaj tarihi:
said:
MartinLGore, 08 Ağustos 2005 22:37 tarihinde demiş ki:
Zaten yalan onlar 1 haftada öğrenin falan olayları..
Bir kere programlama bilmeden, algoritma bilmeden, php öğrenmeniz imkanısz...
Yani sayfa mayfa yaparsınız ama birisinin yaptığı 2 sn de açılır birisinin yaptığı 30 sn de..

php kötü bir scripting dilidir. Biraz nümerik hesaplamalarla uğaşırsanız zaten bu iş için olmadığını anlarsınız. Bu yüzden neredeyse temel array işlemlerini bile fonksiyonları vardır. Peki neden bu kadar popülerdir ? Temel ihtiyaçları ii belirmiş ve onlara odaklanmıştır. php ile kolayca web sitesi yapabilirsiniz.

Gerisinine katılıyorum....[signature][hline]Home Page
Yitirdiği yola kavuşan,ve o zamana dek boşuna dolaştığını anlayan biri gibi yürüyorduk ıssız vadide.
  • Yeni Oluştur...