BlaCk Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 uzun suredır gıtar caldıgını soyleyen ve heavy metal dınleyen bı arkadasımla tartısırken bana Death metalin gitar konusunda calarken bı sıkıntı yasanmayacagını ıddıa ettı yanı Cok kolay diyor melodic death calmak falan. Ornegın Dark Tranquillity, In Flames, Opeth gibi gruplar hıc bısey asıl zor satrianidir, vai'dir, malmsteendir falan diyor. Yani bende yeni gitar calmaya baslayan bı ınsan olarak Death yada Melo-Deathin kolay oldugu kısmında anlasamadık. Nedir yani Heavy zor Death kolaymı? Heavy karsılastırmasından sonra o vai,malmsteen gibi isimleri saydı yanı farklı olarak ornek bazında. Oylede dusunulebılır. EDIT: arkadasın tam olarak demek istedigi: genel olarak blues, rock, hard rock, heavy metal sololarini atmak death sololarini atmaktan zordur benim soyledigim bu benim Türler arası zordur-kolaydır tartısması yapmak sacma gıbı gelsede, gitar konusunda boyle bır sonuc cıkarılabılrmı dıye sormak ıstıyorum Kendisi uzun uzun diretince acıp danısayım demek istedim patilere.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. [Bu mesaj BlaCk tarafından 08 Ağustos 2005 13:15 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Predator Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Abi heavy metal mi satriani , vai falan ? Onlar progressiveci adamlar ya progressive zor olur tabi. Valla genelleme olarak çok yanlış ztn hangi gruptan bahsediyoruz ? Death e gelelim adı üstünde "Death" adlı grubun parçaları kolay derse orda cıngar çıkar işte . oldukça teknik ve zor parçaları var adamların mesela hakimler gitarlarına her eline gitar alana çalamaz. Hele Opeth kolay diyosa ne diyim ben :) [Bu mesaj Predator tarafından 08 Ağustos 2005 12:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 vai, satriani heavy metal yapmiyolar ki? akabinde in flames calmak da zordur da tabii bi vai solosu kadar zor olamaz. en azindan anlasilir seyler caliyolar.[signature][hline]TOiO Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Hocam yanlıs anlasılmıs Heavy ile Death i karsılastırdık sorakı asamadada kendisi ornek verdı bak bu ısımler zordur ımkansızdır bu adamların attıgı soloyu baska kımse atamaz diye. Yoksa bende bılıyorum heavy metalin ne oldugunu.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 solo atmak zor. da death metal kolay len diyen bi adama hade len demek lazım.[signature][hline]Fülfül Muharrem sizleri pek severdi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
circirbocugu Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Arkadasın kopruden atlasın?[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 tartıştığın adam salakmış ne diyelim:) bir de bu zor bu kolay diye türler arasında karşılaştırma yapamazsın heavy metal misal, iron maiden da heavy metal gitar çalmayı bilmeyen partici hairbandler de heavy metal e neyi karşılaştıracan o zaman? ki güzel olması için çalması zor olması gerekmiyor, hatta ben pek malmsteen sevmem adamın çaldığını anlamıyorum çünkü. yani salak bir arkadaşın var:)[signature][hline]Borbag=kaleidoscopic karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki: uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik. For those About to ROCK.. We SALUTE you bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Yok salak degıldır ama boyle bı tartısma sacma oldugunu dusundugum halde sormak ıstedım ben. Ha kendisi tam olarak diyorki: genel olarak blues, rock, hard rock, heavy metal sololarini atmak death sololarini atmaktan zordur benim soyledigim bu benim[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. [Bu mesaj BlaCk tarafından 08 Ağustos 2005 13:08 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 bilemiyorum , ikisi de zor. ama biri daha zor diye bişey yok bence.[signature][hline]Fülfül Muharrem sizleri pek severdi... [Bu mesaj HymnOfSnuk tarafından 08 Ağustos 2005 13:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Tam olarak soylemek ıstedıgı oymuş yani degistirmemi istedi benden bılmıyorum[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jester Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 ya kardeşim böyle tarzları karşılaştırmayın bi keresinde elemanın teki "In Flames o kadar da fanı olunacak grup değil çok daha iyi gruplar biliyorum" demişti, ben dellenmiş biçimde kimmiş onlar dedim adam Iron Maiden, Judas Priest diye saymaya bi başladı, he peki oldu canım diyip Hindistana doğru yürümeye başladım ben.[signature][hline]So weak, so hollow-minded the primat flock responds the jester race submits Live In Flames.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Bidaha yazim Arkadaşın dedigi şuymuş tam olarak degistirmemi soyledi: genel olarak blues, rock, hard rock, heavy metal sololarini atmak death sololarini atmaktan zordur soyledigim bu benim[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 said: HymnOfSnuk, 08 Ağustos 2005 13:08 tarihinde demiş ki: bilemiyorum , ikisi de zor. ama biri daha zor diye bişey yok bence. [signature][hline]Fülfül Muharrem sizleri pek severdi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jester Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 said: BlaCk, 08 Ağustos 2005 13:13 tarihinde demiş ki: Bidaha yazim Arkadaşın dedigi şuymuş tam olarak degistirmemi soyledi: genel olarak blues, rock, hard rock, heavy metal sololarini atmak death sololarini atmaktan zordur soyledigim bu benim haa olay soloya geldiği zaman orda dursun, sen ona bi December Flower, The Hive, The New World kombosu çekiver.[signature][hline]So weak, so hollow-minded the primat flock responds the jester race submits Live In Flames.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Ona su ana kadar in flamesden falan sarkı yolladım yanı hatırladıklarım Dialogue With The Stars Oftw Jotun Ama december flower, the hive, zombie inc falan bunlarıda yollıyıcam.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Predator Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Tamam işte üstte benim ve bi arkadaşın daha belirttiği kimi kimi alıyoruz kıstas olarak ? Death sololarını atmak çoğu rock heavy metal solosunu atmaktan zordur , aynı zamanda bazı heavy metal ve rock şarkılarının sololarını atmak death sololarını atmaktan zordur. kısaca bu çok saçma bi tartışma bi yere varamaz kimse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadButcher Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Hepsi yalan müzikte önemli olan zoru kolayı değil önemli olan vokaliyle, enstrümanlarıyla doğru dürüst armoni oturtmak. Bu noktada enstrümanı çalmanın kolaylığı zorluğunu tartışmak değil yazan adamın yaratıcılığını tartışmak gerek. Bütün müzik alemini bir teknik hadisesine indirgeyen zihniyeti kınıyorum fena halde. Sorunun saçma olmasına gelince müzik dinleyici için vardır çalan her ne kadar egosunu tatmin etmek için kendine böyle sorular sorsada dinleyicisi olmayan müzik yarım kalmıştır.[signature][hline]"Story of SadButcher" - SadButcher Playlist! horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki: ...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Bende zaten daha ılk mesajımda bunun sacmalıgını belırtmıstım ama kendısı cıdden ısrar ettı. Bende patiye danıstım Ha kendisi Van Halen' falan diyor mesela...[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ryan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 böyle bi genelleme yapamazsın çok saçma. bu arada steve vai alcatrazz ve whitesnake zamanında bal gibi heavy metal / hard rock yapmıştır, malmsteenin de zaten bu konularda çığır açtığını bilmeyen yoktur. ama bunlar istisnai adamlar tabiki bu adamların soloları zor. ama sadece bunları baz alarak aa heavy metal koydu işte baksana amma zor demek yanlış. o zaman children of bodom sololarıda zor napıcaz ? ikiside ayrı zor ondan böyle bi tartışmaya girilmez..[signature][hline][i]smile at me and I will stay, start to cry and I'll go away, just please dont leave me guessing.[i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 ben de Alexi Laiho derim , diyince ne olacaksa. :) her insan aynı olmadığı gibi , her insanın da yaratıcılığı da farklıdır(ne de güzeldir bu).demek istediğim , "şu daha zor , bu daha komplike" den ziyade , soloların ve soloyu yazan farklı kişilerin bizde bıraktıkları farklı zevkler daha önemlidir.daha zor maha zor filan hikaye. "death metal dinlenmez , böğürtü" gibi bişeyler der mi arkadaşın ?[signature][hline]Fülfül Muharrem sizleri pek severdi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Evet benım bunu patiye danısmamdakı amac zaten bendek baska bır kac kısının daha boyle bı tartısmanın sacmalıgın vurgulamasıydı. Istedıgım oldu arkadas su anda onlıne degıl kendısıne okutucam yazılanları. Zira benım soyledıklerıme fazla aldırmadıgı ıcın acmıstım bu topici.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 said: HymnOfSnuk, 08 Ağustos 2005 13:35 tarihinde demiş ki: "death metal dinlenmez , böğürtü" gibi bişeyler der mi arkadaşın ? Brutal/Scream vocali begenmıyor dınleyemıyor haz almıyor. Onun dısında gercekten begendıgı bı kac sarkı var yanı Opeth'den olsun In Flames'den olsun D.T'den olsun. ama o heavy,hard rock solo ıle death solo kıyaslama dusuncesı ıcerısındeydi hala en son. Satriani nin , malmsteenin attıgı kımmı soloları kendılerınden baska atanlar yoktur dıyordu mesela.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Predator Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 lol nasıl kendilerinden başka atan adam yokmuş. biraz fazla uçmuş arkadaş :) en basitinden şu üstteki Ryan denen dallama bile atıyo o soloları :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 said: Jester, 08 Ağustos 2005 13:10 tarihinde demiş ki: ya kardeşim böyle tarzları karşılaştırmayın bi keresinde elemanın teki "In Flames o kadar da fanı olunacak grup değil çok daha iyi gruplar biliyorum" demişti, ben dellenmiş biçimde kimmiş onlar dedim adam Iron Maiden, Judas Priest diye saymaya bi başladı, he peki oldu canım diyip Hindistana doğru yürümeye başladım ben. E adam doğru demi$ ama :) Iron Maiden ve Judas 70lerden beri new age of british heavy metal sürümünü britanya dışınada yayarak büyük sükse yapmıştır bugün hiç bir metal gurubunun Iron Maiden'ın headlinerI olacağInI sanmam.Metallica bile saygIsIndan Iron Maiden'ın olduğu festivalde ismini onun aşağısına yazabilir.In Flames $u an metal aleminin en hIzLI yayILan ve fenomen olma yolunda giden gurubu olmakla beraber Soundtrack to your escape'den önce sadece avrupayI sallamı$ bi guruptur..Müzik fan kitlesi oluşturmanın şartlarından biride Amerika ve Britanya'da tutmaktır çünkü pazar orda dönüyor.İsveç iyi guruplar çıkarabilir ama çevre ülkeleriyle nüfusu bi new york+Los Angeles eder.Bu da fan sayısını etkiler.Ama In FLames 10 küsür yıldır piyasada;Judas'la Maiden 30 yıl.[signature][hline]D'akmor J.Matthew I'm only happy when it rains Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Predator Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Doğru demiş diye bişey yok. Zevk renk olayı. Açıkcası ben in flamesi daha çok severek dinlerim iron maidena göre. (judas priestta güzel gruptur tabi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar