Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

No Ram eyvah yandık sanırım

Malkavian

Öne çıkan mesajlar

ogrimamr felaket evimde 2gb ramlı amd 3200 overclocklu 256mb 6800 GT (overcloklu) sistem var ogrimmarda ilk girdiğimde yine bekliyorum biraz (1024*768) tüm grafikler full sorunsuz oynuyorum tabiiki ama ne olursa olsun ogrimmarda ve kalabalık raidlerde saçmalıyor oyun ki bence sistemle alakasız o, çünkü standart şartlarda az kişinin olduüğu bir yerde mulgore mesela, full grafikte 350mb ram yediğini biliyorum wowun, şu anda XR de wind riderın orda bekliyorum ve 501mb ram yemekte wow, ram+ekran kartı derim başka bişi demem kaldıki HL: lost bilmene gibi oyunlarla birlikte artık 1 gb ile az gelecek :D ben çizim yaptığım için aldım eheh[signature][hline]Gaiseric LvL-60 Hunter @ Burning Legioun EU
LvL 60 time -> 12 days 06 hours 38 minutes Play time
Sosyal ağlarda paylaş

Size cok sevdiğim ve bizzat keşfettiğim bi olayı anlatım ki benim çok işime yaradı. Wow un ve windowsun olduğu driverları kesinlikle NTFS ile formatlamayın. Öncelerden sanki ntfs kullandığım zaman daha fazla kasılıyo gibi gelirdi makinem. Partition Magic 8.0 adlı programla denemesini yaptıktan sonra emin oldum. Partition Magic dosyalarınızda bir bozulma,silinme olmadan dosya sistemini değiştirmeye yarıyo.Örneğin D drive ınız ntfs, bunu format atmadan fat32 yapabiliyosunuz...

Test: Wow kurulu olan D driverı NTFS iken, ogrimmara flight ile indikten sonra 6-8 dakika arası bi bekleme yaşadık.
Partition Magic kurup driverı FAT32 ye çevirdik.
Tekrar xr den yola çıktık sonucu merak ediyoruz..
Ogrimmara girdik henuz kasma yok..
Ve flight tan iniyoruuz.O da ne kasmıyo!! evet ufak takılmalar hariç kasış yok ki o takılmalarda kısa süre sonra geçiyor.

Uzun lafın kısası NTFS hayır FAT32 evet.

Bu arada sistem :
p4 3.0 Ghz, 512 Kingston Ram, Fx5200 ekran kartı, 7200 Rpm hdd.

[Bu mesaj nsfnd tarafından 07 Ağustos 2005 22:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

256: Şehir dışı rahat, battlegrounds ve 15 man raidler zorlar.
512: Şehir içi rahat, auction ve alterac valley zorlamaya başlar, 40-man raidlerde biraz yavaşlar.
1024: Rahat :-P

^Benim tecrübem.[signature][hline](US Warlock forumlarından alıntı)
*Horde comes and starts charging*
me: SEDUCE THE SHAMAN!!!
42 lock starts to /kiss and /hug the horde.
me: No, I MEAN USE SEDUCE WITH YOUR SUCCUBUS!!!
lock: Ok but i have to soul stone my pet in case she dies.

[Bu mesaj Hergonan tarafından 07 Ağustos 2005 22:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

256-kısmen rahat. Undecity biraz kassada rahatça gezebilirsiniz. Ama bazen en olmadık anda takılıp sizi 10 centaur tarafından katledilmeden bir saniye önce oyuna döndüreb ilir (5 kere oldu yaa) Orgrimmar'a adımımı attım bir kere. Inn'e ışınlanmak için taşa tıkladıktan 3 dakika sonra büyüyü yapmaya başladı. Eh ben su falan içmeye gittim döndüğümde Thnderbluff etrafınaydım :D Sırf onun yüzünden Eastern Kingdoms'a gitmek için Ratchet'ten Zeplinlere kadar yürümem gerekiyor her defasında. Ama iki gün sonra ram alacam oynayacam deli gibi :D 1 haftadır oynamıyorum sinirden :D[signature][hline]Wanted!!
Vash the Stampede Dead Or Alive
60 Billion $$
Sosyal ağlarda paylaş

Elimde 2 makine var
1. Barton 2500+
1024 Kingston @ 333
6600 GT

2. Semptron 2600
512 Kingston @ 400
9600 XT

1. Makinede grafikleri 1024*768 Full detail + 4xAA ile 800*600 Lowest Detail 0xAA arasında kalabalık olmayan mekanlar arasında hiçbir fark olmuo ikisindede yakın fps leri veriyor
Ama kalabalık mekanlarda örnegin Ogrimarda full detayda 25fps lowest detayda 20fps veriyo

2. makinede ise Full detay + 4xAA yaptıgım zaman sağlam kasıyor bu yüzden sinir olmamak için 800*600 orta detaya çekiyorum ozaman oynana bilir oluyor..

Fakat şu bir gerçekki Wow ram ram daha fazla ram diye bagırıyor sürekli :D

512 lik makine ile ogrimara kuşla geldigim zaman 20sn tıkanıyor makine
1024 ile 5-6sn tıkanma yaşıyorum..(1024 olmasına ragmen :( )

Açıkcası wow ekran kartı çok isteyen bir oyun degil..
Fason bi 9550 ile bile rahat rahat oynarsın 1k ram oldugu zaman..

Ama 0 sorun istiyorsan full defrag atılmış belki biraz ram oc yapılmış iyi ram sogutması sagladıgın bir makinde 2048 ram ile çılgınlar gibi oynarsın :D

Ha bide mümkünse arkadaki antivir tarzı programları oyun sırasında disable edersen hdd çalışmasını azaltarak biraz performans saglayabilirsin..

512 ram ile yağ gibi oynuyorum diyen arkadaşların makinelerini çok merak ediyorum açıkcası..
Yada "yağ gibi" den anladıklarını merak ediyorum..

Benim için yağ gibi demek 80 kişinin oldugu bir ortamda bile fps 25 olsa bile stabil 25 olmasıdır ve 1sn tıkanma yapmamasıdır..
Malesef bende yağ gibi degil :([signature][hline].:[ Lady Caprice Xante ]:. The Sole Survivor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...