Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

beslenme ve diet [ yaz ayları ]

karakedi

Öne çıkan mesajlar

Mutlu olmanın temelinde yatan gerçek fizyolojik ve psikolojik yönden sağlığın tam olmasıdır..bedenle zihin arasında öyle yakın bir sınır var ki zihnimizle bedenimize hükmedemiyorsak bazı sorunlar var demektir.beslenmede bu olayın en önemli parçalarındandır diyetin günlük yaşantımızın bir parçası olduğu günümüzde yapmıyor gibi görünsekte durmadan bu konuyla ilgili mucize diyetler, en kısa sürede verdiren formüller,kişisel görüş ve uygulamalar,çeşitli ilaç,egzersiz,krem vb benzeri birçok uygulamayı uzmanlara danışmadan kendi bildiğimizce sağlığımızı bozabileceğimiz ihtimalini hiç düşünmeden uygulamaya geçiyoruz.

Tabiki sonuç çoğunda hüsran .. Yaşamak için değilde yemek için yaşayan beyinler ve bedenler genelde şişmanlamaya mahkum insanlara aittir.Bu kişilerin diyet yapmak yerine beslenme alışkanlıklarında pozitif değişiklikler yapabilecekleri kontrollü ( doktor ,diyetisyen,psikolog eşliğinde) uygulamalar kendilerine kalıcı faydalar sağlayacaktır.

Kilo vermede kişisel özellikler çok önemlidir kişinin psikolojik durumunun yemek yemeye olan etkisi,sosyal yaşantısının durumu,kilo verme isteğinin nedeni,ailesel genetik faktörler ve egzersiz durumu kilo vermede başarı için bilinmesi gereken en önemli etmenlerdir. Yaz aylarına başlayacağımız şu günlerde diyete olan ilgimizin bir anda artması ve nedense kilo aldığımızı ince kıyafetler giydiğimizde anlamamız, bizi hızlı bir şekilde kilo verdirebileceğini iddia eden kişisel ve yanlış uygulamalara itmektedir. İlk önce bu uygulamalar nelerdir onları görüp ardına doğru olan uygulamaları sıralayalım.

* Kendimizi aç bırakarak sadece bazal metabolizma hızımızı düşürebiliriz.
* Sadece egzersizle vücuttaki glikojen ( şeker) deposunu yakabiliriz.
* Tek tip besin uygulamaları ile vitamin ve mineralsiz kalarak saç,deri problemlerine ve aşırı halsizliğe yol açarız.
* Naylon eşofmanlar ve çeşitli terleten uygulamalarla sadece su ve mineral kaybederiz.
* Bitkisel içerikli çaylar sadece bizi bol idrara çıkarır.kesinlikle yağ yakmaz.
* Deriye uygulanan masaj,jeller,yosunlar vb uygulamalar cildimizi temizler ve rahatlatır. Yağ verdirmez.
* İnsanları zayıflattığı söylenen aletler sadece sarkma ve yumuşamaları engeller.
* Bitkisel içerikli bile olsa bütün ilaçların yan etkileri vardır ve doktor tavsiyesi olmadan kullanılamaz.
* Aktarlardan aldığımız yağ yaktığı söylenen bitkilerin hiçbirinin böyle bir etkisi yoktur.
* Gazete ve dergilerde ve televizyonlarda yazılı verilen diyetler kişiye özel değildir ve uygulanmamalıdır.

Doğru Olan uygulamalar;

* Sağlık durumunuzun ve fizyolojik özelliklerinizin göz önünde bulundurulacağı ve metabolizma analizinizin ve gerekli tahlillerin yapılması sonucunda size bir diyet uzmanı tarafından kilo verme sürecinizin de belirleneceği diyet uygulaması
* Kilo almanıza neden olan beslenme ve sosyal alışkanlıklarınızın değiştirileceği bir diyet uygulaması
* Yavaş yavaş kilo verilen ( hafta 1 kg ) bir diyet uygulamsı
* Diyet ve aktif egzersizin bir arada uygulanacağı bir diyet tavsiyesi

Kilo Vermenin Püf Noktaları;

* Yediğinizi yarıya indirip hareketinizi iki katına çıkarınız.
* Yemeklere başlamadan önce mutlaka uygulayınız; en az 1 bardak su içiniz ; 1 kase çorba içiniz, bol yağsız ama limonlu karışık mevsim salataları tüketiniz; en son ana yemeğinizi yiyiniz
* Yediğiniz yiyeceklerin içeriğine dikkat ediniz.( şeker ve yağ miktarına)
* Lokmalarınızı az az alınız ,iyi çiğneyiniz ve sık sık besleniniz.
* Kesinlikle öğün atlamayınız.( günde 3 ana öğün ve 3 ara öğün yapınız.)
* Herhangi bir işle uğraşırken yemek yemeyiniz , atıştırmayınız.
* Hareket etmiyorsanız tatlı ve hamurişi gıdalar tüketmeyiniz.
* Günde en az 10 su bardağı su içiniz.
* Günde 8 saatten fazla uyumayınız.
* Her gün en az 45 dakika egzersiz yapınız.( yürüyüş yapıyorsanız durmaksızın hızlı tempoda)
* Akşam saat 20:00 dan sonra yemek ve tatlı tüketmeyiniz.
* Diyet gıdaları ile diabetik gıdaları karıştırmayınız.
* Tuzu az tüketiniz.
* İçeriğini bilmediğiniz gıdalardan uzak durunuz.
* Et yemeklerine yağ katmayınız,Sebzelere en fazla 2 yemek kaşığı sıvı yağ katınız.
* Haftanın iki günü 100 gr sütlü tatlı veya dondurma tüketebilirsiniz.

Örnek yaz diyeti ( sağlıklı 55-70 kg kişiler için öneri tarzındadır)

UYKUDAN KALKINCA : 1 su bardağı sıcak suiçine 2 damla limon+1 çay kaşığı bal

KAHVALTI : 1 dilim beyaz peynir çeşitleri (50 gr) 8:00-10:00 1 tatlı kaşığı ( Reçel , bal , pekmez'den biri ) 1 tatlı kaşığı tereyağ veya 5 zeytin 1 su bardağı süt veya 1 haşlanmış yumurta 2-3 dilim kepekli veya çavdarlı ekmek bol yeşillik, domates salatalık.biber vs..

* ARA ÖĞÜN : 10 adet çilek 11:00

ÖĞLEN : 100 gr ızgara et veya 6 kaşık sebze veya 6 kaşık kurubaklagil 12:30-14:00 2 kaşık pilav veya makarna 1-2 bardak ayran 1 dilim kepekli veya çavdarlı ekmek yağsız limonlu mevsim salata

* ARA ÖĞÜN : 3-4 adet kepekli bisküvi 15:3
Sosyal ağlarda paylaş

said:
karakedi, 05 Ağustos 2005 19:57 tarihinde demiş ki:

* Yemeklere başlamadan önce mutlaka uygulayınız; en az 1 bardak su içiniz ; 1 kase çorba içiniz, bol yağsız ama limonlu karışık mevsim salataları tüketiniz; en son ana yemeğinizi yiyiniz

Kusura bakma Karakedi ben sadece bilgi amaclı olarak sorcam. Bol yağsız diye bir kelime olur mu acaba bunda bir anlam dusukluğu yok mu? Onun yerine az yağlı yada yağsız olarak kullansak daha iyi olmaz mı?
Sadece iyi niyetimden soruyorum baska taraflara cekmeyin konuyu.[signature][hline]An old man dies,
young women lives
fair trade
I love you Nancy.....
Sosyal ağlarda paylaş

Yemekten önce su içilmesi benim bildiğime göre sakıncalıdır.. Çünkü su vücuda hacim kazandırıyo daha çok yiyebiliyosunuz böylece bi oturuşta.. yemek arasında yemekde öyle ..
Ayrıca çok şahane bi vücudum var yani bence benim tavsiyemi dinleyin heheh..
Kilo vermek için sabah kahvaltısını istediğiniz gibi yapın ben yapmıyorum canım istemediğinden sadece ..
Öğlen yemeğini meyvalı yoğurt veya sırf meyvayla geçiştirebilirsiniz çok da doyarsınız .. Akşam da yiyin gayri ama abartmayın .. ben 2 ayda 5 kilo verdim biliyorum çok yavaş ama kilo vermek için kasmıyorum zaten ve asıl kilo vermek için 2 günde bir koşabildiğiniz kadar koşmanız gerek ben pek yapmıyorum onu.. Bide yavaş kilo verdim ama vücudum çok düzene girdi gerçi önceden de spor yapıyodum ben amma olay budur daha çok bence..
Mekik göbek eritmek için genel vücut direnci arttırmak ve genel zayıflamak için koşu yapın dediğim gibi..[signature][hline]a.k.a. Heren Istiaron
Crossroads Blues
My Space de yeni solo albümüm ve konser resimleri
Paticikteki süper manyak buton
Sosyal ağlarda paylaş

said:
FallenAngeL, 05 Ağustos 2005 21:17 tarihinde demiş ki:
said:
karakedi, 05 Ağustos 2005 19:57 tarihinde demiş ki:

Kusura bakma Karakedi ben sadece bilgi amaclı olarak sorcam. Bol yağsız diye bir kelime olur mu acaba bunda bir anlam dusukluğu yok mu? Onun yerine az yağlı yada yağsız olarak kullansak daha iyi olmaz mı?
Sadece iyi niyetimden soruyorum baska taraflara cekmeyin konuyu.

yanlış anlamışsın yazıyı virgül eksikliğinden

bol olan yağız azlık sıfatı degıl doğru cümle şöyle olcaktı ''yağsız , limonlu salatayı bolca yiyin''[signature][hline]Voic3
arcane, 14 Ocak 2005 10:17 tarihinde demiş ki:
kola kokulu parfüm olmamalı, içecek hali bile yeterince tehlikeli.üstüne bir de bayanlar parfüm olarak kullanmaya başlarsa kendimi kontrol edebileceğime garanti veremem

Fistan, 19 Ocak 2005 23:53 tarihinde demiş ki:
en iyi süt bi ineğin memesine eğilip cork cork içine cekmektir.ama yıkiycaksın önce memeleri.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...