Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ankara...

Zubadam

Öne çıkan mesajlar

Bide şöyle versiyonu var;
Okula gitmek için okul başlama saatinden 2 saat önce kalkıp kış günü vapurda içerde yer bulamayıp donarak okula gitmece :)
Yada 3 saat erken kalkıp karşı taraftaki her hangi bir yere gitmece...

Hep keyifli taraflarını düşünüyorsunuz İstanbul'un, Ankara küçük belki ama iş yerim ile evim arasında hınca hınç trafik varken maksimum 20 dakikada ulaştığımı hiç düşünmüyorsunuz :)[signature][hline]rtc
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Smoke, 04 Ağustos 2005 17:54 tarihinde demiş ki:
Bide şöyle versiyonu var;
Okula gitmek için okul başlama saatinden 2 saat önce kalkıp kış günü vapurda içerde yer bulamayıp donarak okula gitmece :)
Yada 3 saat erken kalkıp karşı taraftaki her hangi bir yere gitmece...

Hep keyifli taraflarını düşünüyorsunuz İstanbul'un, Ankara küçük belki ama iş yerim ile evim arasında hınca hınç trafik varken maksimum 20 dakikada ulaştığımı hiç düşünmüyorsunuz :)

Orası istanbul , Ben izmirliyim :) izmirde vapurda çok nadir yer bulma sorunu olur...[signature][hline]Elinde Bethlehem in SUIZID albümü olan varsa lütfen bana ulaşsın yoksa deliricem :(
Sosyal ağlarda paylaş

Benim için Ankara bi yana herşey bi yana hayatımın en acı en tatlı olaylarını bu şehir de yaşadım. Kızılayda yüksel karanfil taraflar süperdir. Bahçelide iyidir öğrenciler için. Tunalıyı sevmem.[signature][hline]Diablo2 1.11 patchi çıkmıştır hayırlı uğurlu olsun...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BulletRide, 05 Ağustos 2005 12:42 tarihinde demiş ki:
Valla bi tanışalım görüşelim kafalar uyarsa :D neden olmasın

Allahım bu seferde başka bi arkadaşımın acc ten geldi msg :)

Bu msg ı atan bendim :)[signature][hline]Elinde Bethlehem in SUIZID albümü olan varsa lütfen bana ulaşsın yoksa deliricem :(
Sosyal ağlarda paylaş

said:
St_Dreamer, 05 Ağustos 2005 13:52 tarihinde demiş ki:
hele bir sonuçlar gelsinde :)

AMİNNNN :D

bi an önce gelsede hemen kurtulsam buralardan ...

her ne kadar ailem yazlıkta olsada yinede aynı şehirde bulunmak bile büyük işkence...

Sabahın 10 unda evde dolap yenilemece işlemine giren manyaklar... Universaide da gönüllü olarak çalışıorum eve yorgun argın dönüyorum ve hiç bi yer toplanmamış tüm eşyalar salona yığılı klimanın kumandası kayıp...

Cİnnet geçirebilmek için yeterli bi sebep :)[signature][hline]Elinde Bethlehem in SUIZID albümü olan varsa lütfen bana ulaşsın yoksa deliricem :(
Sosyal ağlarda paylaş

sorulara kısasından cevap vermeye çalışayım

1- aslında biraz yadıraganacak bi soru. bizler üniversite öğrencisiyiz. şehirlerimizde kültür seviyesi ne olursa olsun onu yukseltecek olan kişiler arasında önlerde bizler geliyoruz. bu benim gorusum.
anakara ise memur ve brokrasi kenti olduğu için kultur olarak istanbuldan izmirden aşağı kalır bi yanı yok. genel olarak herturlu kultur seviyesinde insan bulunur ankarada. her şehirde olduğu gibi merkezden uzaklaştıkça bu değerde bi duşme gorulur

2- bahçelievler ankaranın luks yerlerinden birisi. seveni kadar sevmeyenide çok. mesela ben gidip orda arkdaşlarımla bi kafede oturup bir iki içeceğe tonla para vermektense kızılay taraflarında adam gibi bir yerde daha makul fiyatlarda orda verdiğim paraya mis gibi karnımı doyururum. bence saçma bi yer. ama kimisine gorede ankarının guzel yerlerinden birisi.
kiralarda aynı doğrultuda bahçelievler için.
beşevlerde ankaranın ortalama semtlerinden. zaten ankaranın çoğu orta gelir sınıfı. burası içinde genelelme yaparsak oyle diyebiliriz.

3- kiralar yerine gore değişir. şehir genelinde ortalama öğrenci evleri minimum 300-350 max 600 e kadar değişir. tabi luks evleri ve gecekondu alternatifini karıştırmadan.

4- uni öğrencileri ankarada her turlu aktiviteyi yapabilir. gezilerden tutunda tiyatro sinema gibi birsuru aktiviteler yapılabilir. tarih meraklısı iseniz muzelere kaleye vs.. gidebilirsiniz. gece hayatı derseniz onun iiçinde bi suru alternatif var. yada denizi ozledim derseniz amasraya bi 3-4 saatlik gunu birlik bi yolculuk yapabilirisniz.bunu için turlar duzenleniyor. ben bi kere gitmiştim sanırım iyi bi tura denk geldik gayet tatminkar bi geziydi. yada part-time işlerde bulabilirsiniz.çok genel bi soru bu. genelleme olarak bunları diyebilirim.

sonuç olarak bence ankara fiyat ve olanaklar açısından değerlendirirsek turkiyede en guzel öğrenci olunacak yer diyebilirim. ama benim babam muteahit yada holdingi var diyorsanız istanbul veya izmir size daha güzel gozukebilir.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
ut per vias aeris - vaga fertur avis...
Quidquit Venus imperat - labor est suavis,
quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.

[Bu mesaj mdma tarafından 05 Ağustos 2005 22:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
said:
St_Dreamer, 04 Ağustos 2005 19:24 tarihinde demiş ki:
benimde Ankara'ya gelme olasılığım var zubadam aynı fakülte türk dili ve edebiyatı yaparız bişiler :)Ankarada metro sistemi nasıl arkadaşlar her yere gidiyor mu?

melih amcamız harıl harıl çalışıyor :-p
ankara'nın dört bir köşesine gidecek yakında metro. metro olmasa bile kartlı otobüs fiyatıyla aynı fiyatta metro. ankara'nın metrosu gayet iyidir.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Sosyal ağlarda paylaş

www.hangibar.com
Galiba boyle bir siteydi istedigin cafeyi bar i restoran i bulursun burdan guzel bir sitedir.

Bu tikky mekani gitme gibi laflarida ben anlamiyorum.
Insanlar birbirlerini neye gore tikky ilan ediyor biri aciklarmi bana?
Dunde hic tanimadigim biri
-Ayyy ne tikkysin gibi bir laf etti.

bende hatamiz ne ogrenmek istedim. :D

ne dir bu tikky ibne gibi pust gibin birseymi yoksa?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
homoid, 06 Ağustos 2005 14:50 tarihinde demiş ki:
www.hangibar.com
Galiba boyle bir siteydi istedigin cafeyi bar i restoran i bulursun burdan guzel bir sitedir.

Bu tikky mekani gitme gibi laflarida ben anlamiyorum.
Insanlar birbirlerini neye gore tikky ilan ediyor biri aciklarmi bana?
Dunde hic tanimadigim biri
-Ayyy ne tikkysin gibi bir laf etti.

bende hatamiz ne ogrenmek istedim. :D

ne dir bu tikky ibne gibi pust gibin birseymi yoksa?

Baba parasıyla çevrendekilere artistik yaparsan cix olmuş olursun elinden bişey gelmez :D

ama bu bi kültür kavgasıdır zannımca, kimisi vardır gider çeşitli pahalı cafe de takılır , kimisi vardır sahilde çimlerin üstünde içer...[signature][hline]Elinde Bethlehem in SUIZID albümü olan varsa lütfen bana ulaşsın yoksa deliricem :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...