Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Directx hakkında

Buzi

Öne çıkan mesajlar

Biraz arama yaptım ama tam istediğim gibi bir konu yoktu,sormayı uygun gördüm.

Gforce 2 Mx/Mx 400 ekran kartım var.
Ben oyunlarda en iyi performans için düşük versiyon directx mi kullanmalıyım yoksa yeni versiyonlardanmı?

Gene burada okumustum bir arkadas yazmıstı,işte,şu versiyonda şu grafik özelliği geldi,şu versiyonda şu eklendi falan diye.
Benimki gibi ekran kartlarından,maximum performans elde etmek isteyenler,son versiyon directx mi yüklemeliler,yoksa 8 driver cdsinden çıkan 8.1 imi kullanmalıyım.
Kısaca,max performans için son versiyonmu,eski versiyonmu?
Dn:Şu an 9.c yüklü.
Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

en sonunu kullansan da bisey degismez,directx 9.0c nin sundugu kimi seyleri zaten gpu yapamaz.(direk islemci seviyesinde bir hadise bildigim kadariyla) bu yuzden en fazla hangisini kullanabilecekse oyun onu bulur kendisi ayarlar,boyle bir telasin pek bir anlami yok kisaca :) ( bildigim kadariyla)[signature][hline]"A mind stretched by a new idea never goes back to its original dimensions."
Sosyal ağlarda paylaş

directx in son versyonunu yüklemen gerekli, yani dx 8 isteyen oyun dx 7 yüklü bilgisayarda zaten çalışmaz. directx aslında bir gereklilikten öte programcıların kullandığı bir kütüphane gibi bir şey. yani oyunu yazan yeni kütüphaneyi kullandıysa sende de yenisinin yüklü olması gerekli.

eski ekran kartları içinse nvidianın eski sürücülerini yükleyerek denemeler yapabilirsin, onlar performansta bir farklılık yaratabilir. bazı sürücü versyonları eski kartları katıra çevirebiliyor diye duymuştum.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*

[Bu mesaj Rahan tarafından 08 Ağustos 2005 01:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu biraz danışıklı dövüştür arkadaşlar.
Mesela Mr.Anderson üretiği karta yeni bri özellik ekledi
"Multiple Vertex Stream" gibi... eee ??? ne olmuş ?
hiçbir programcı bunu kullanamaz. Bİ halta yaramaz...

MS DirectX X.Y versiyonunda DirectX Driver'larına "Multiple Vertex Stream" özelliğini ekler. Bu durumda Mr.Anderson'da yeni sürücü çıkartır ve DirectX driverlarındaki "Multiple Vertex Stream Interface" ile uyumlu sürücüler oluşturur.O zaman
oyun programlayan amcalar bilerek veya bilmeyerek bu özelliği kullanırlar. Netice alınmıştır. Veya tam tersi önce MS'de bir özellik çıkartabilir.

Daha çok bilgi isteyenler
Display and Print Devices: Windows DDK
http://rapidshare.de/files/3757274/grp.zip.html

[Bu mesaj Maleboge tarafından 08 Ağustos 2005 02:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...