Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

geri dönüşüm kutusundan sildiğim bir şeye tekrar ulaşabilirmiyim?

unac

Öne çıkan mesajlar

dosyalar geri dönüşüm kutusundan silinse bile gerçekte tam olarak silinmez. sadece hard diskin o kısmı boş olarak görülür ve yer gerektiğinde üzerine yazılır. silinen dosyaları geri getiren programları undelete diye aratabilirsin.

bence geri getirmek istediğin bilgisayarda çalışma. başka bi bilgisayarda çalışma ihtimalin yoksa da fazla disk işlemi yapma.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
Sosyal ağlarda paylaş

Dosya ebadı çok büyük değilse veya bir çok dosya içeren bir klasör değilse çok kormana gerek yok geri getirirsin...
Ben mp3 arşivimi sildim ve geri getirdim, yanında fi tarihinde yazmış olduğum yazıları bile buldum... Geliyo yani geri :D[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog
Sosyal ağlarda paylaş

yukarda link verilmiş ama sitesine giripte aramya kasamayacak kadar üşengeçsenburdan tek klikle indiriyosun programı.fakat dikkat et benim yanlıslıkla sildiim c drive im daydı d drive a indirdim ve yine d drive kurdum programı.sora programı sana silinen dosyalardan hangi tur dosyaları ariyim diye sorucak,seç hangi turu istiyosan ve buluyor.[signature][hline]when you kill a man, you're a murderer.Kill many, and you're a conqueror.Kill them all ...Oh you're a God!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
gokkkan, 07 Ağustos 2005 00:36 tarihinde demiş ki:
Ulasabilirsen bu deneyimi yasamıs birisi olarak BİZE DE TAMAMEN ANLATSANA ÖĞRENELİM NAPMAK GEREKTİĞİNİ..

Tabi anlatayım. Ancak daha ayrıntılı bilgiye ihtiyac olduğu bir durumda imzayı okuyup ÖM atarsanız sevinirim. Hani daha çabuk cevap alırsınız falan. Çünkü her yazdığıma geri dönüp bak(a)mıyorum.Bir de Caps kapalı yazalım

Bu tipte "Recover" programlarının kullanılışı birbirine benziyor genelde.
1.Kurulum aşaması: (Read me yi okuyun) Kimi silinen dosyanın olduğu yere kurmanı ister, kimisinin dosya daha büyüktür ve diğer drive kurman gerektiğini söyler.
2.Çalıştırma/Kurtarma: Çift klik! Açılan kısımda bizi yönlendirecek bilgiler mevcuttur. Ancak şunlara dikkat etmeliyiz. Yeni silinmiş dosyalarla çalışacaksak "recently deleted files" veya benzeri bir kısım bulmalıyız. Sonra silinen dosya tipini belirlemeliyiz. Kriterlerimizi ne kadar iyi belirlersek o kadar kati bir arama yapma imkanımız olur. Her ne kadar dosya tipi vs. belirlesekte diğer tip dosyalarıda gösterebilir program (özellikle geniş dönemli silinmiş dosyalarla çalışırken). Dosya uzantısına göre diz diyip bundan kurtulabiliriz. Önemli olan nokta dosya adlarının bazılarının 1gF598cfkQdEE gibi garip şeyler olarak gözükmesi. Korkuya mahal yok. Eğer aradığınız mp3 veya Office dosyası ise üzerine gelince dosya ayrıntıları gözüküyor. Mesela MP3 dosyasında "Artist:...,Album:..,release date:.." gibi bilgiler gözüküyor. Dolayısı ile bu dosyaları kurtarmak çok daha kolay oluyor. Eğer üzerinden uzun süre geçmiş bir dosyayı arıyorsak şöyle bir sorunla karşılaşabiliyoruz(Özellikle dosya büyükse). Dosya birkaç parçaya ayrılmış olabiliyor! Çok önemliyse kastırın ama fazla önemli değilse hiç koşmayın peşinden! Zor oluyor onları çekip çıkarmak. Çıkarsanız dahi data loss olma ihtimali büyük. Ayrıca eski dosyaların uzantıları çok garip şeyler olabiliyor. Tabi aramada sorun çıkartan başka bir sorun da bu.

Sanıyorum kısaca böyle recover programları.. Varsa unuttuğum bir şey affola :D
Okumadım baştan :) Fazlaca imla sorunu olabilir. Kahvaltıya kaçtım ben...[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog
Sosyal ağlarda paylaş

bnmde 900 mb lik foto arşivim vardı o silinmşti geri getrdm.
Anlataym nası yaptıımı.

Başlat--->Tüm programlar--->Donatılar--->Sistem araçları--->Sistem geri yükleme

bn bu yolu izledm ve sildiğim bütün dosyalar geri geldi.Senin de silinen dosyalar fazla büyük değilse yap bunu gelir geri;)[signature][hline]Sakın üzmesin seni karşılıksız sevgiler
Yormasın seni boşa geçen günler
Aldatmasın seni çekipte gidenler
Sakın arkana dönüp bakma
Krallar önde gider!!!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...