Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Caddebostan'ın İçler Acısı Hali

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Slat, 04 Ağustos 2005 23:22 tarihinde demiş ki:
İşte klasik türk insanı.. Her şeyi dramatize ediyoruz nedense böyle.. "Sizde onların yerinde olabilirdiniz, onlarda insan ama sen ne bilirsin hede hödö"..

bu türk insanına has bi özellik değildir,hümanist bakabilen herkez kendini diğer insanlar la bir kardeş gibi görebilmelidir,sen bunu dramatize olarak algılıosan duyu organlarınla problemlerin var demektir.

said:
Fakir olmak öküz olmayı gerektirmiyor merak etme.. Bir çok tanıdığım, arkadaşlarım var (ki bizimde durumumuz yıllar evel pek iyi değildi).. Fikirtepe'nin varoşlarından da arkadaşım var, üsküdardan tinerci arkadaşım da var.. Hepsini de severim iyi elemanlardır...

beni o insanlara kro demekle suçlamışsın fakat açık açık öküz olmakla ilgili şeyler söylemişsin,''iyi'' göreceli bir kavramdır burda bütün fakirleri aynı statüye sokup yargılamadım dikkat edersen ama toplumun büyük bir bölümü o insanlarla benzerlik gösterdiğinden dolayı genel konuşmayı seçtim.
yoksa ''bizim ahmedin oğlu var çok iyi çocuk,sonra mehmet var hede hçödö'' lafları duyulan şeyler.
fakir insanları öküz oalrak nitelendirmek yapıcağım en son şeylerden birisidir,yanlış anlaşılma olmasın.
said:
Asıl fakir insanları 2. sınıf vatandaş olarak gören sensin.. Onları direk nasıl davranacağını bilmeyen, kıro insanlar olarak lanse etmişsin..Öyle değiller.. Ama caddebostan plajına gelenler aynen senin anlattığın gibi olan kesim..

burda topiğin ismi bile ''caddebostan'' tabiki plajdaki insanalrdan bahsediorum,bana karşı olan suçlamalarını gözden geçirmeni isterim,çünkü suçlamaların yanlış bir kişiye karşı.
burda'' bana kalsa onalrı buraya almazdım'' diyen kişi ben değilim.
fakir insalara kro dediğimi falan nerden çıakardın açıklarsan sevinirim.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
Mesaj tarihi:
Natural Naa ve Mandoo ya katılıyorum. Her ne kadar kabul etmeseniz ve kabul etmek istemesiniz de, kafanızı kuma devekuşu gibi gömüp gerçeklerden kaçıp sadece manzaranın kötülüğünden birer "elit" olarak dem vursanız da malesef istanbul, ankara ve izmirden ibaret sandığınız Türkiyenin gerçekleri bunlar. Evet hoş değil. Kibar, güzel veya hoş da değil ama o gördüğünüz insanlar bir zamanlar bu cumhuriyetin ellerinde yükseldiği insanlar ve sizin gibi sahte elitlik derdine düşmüş umursamaz insanlar fransız, ingiliz, alman özentisi ile vatanı mandacılığa satmaya hazırlandığı zamanlarda Osmanlı Devletinin kalıntılarını ayağa diken insanlar bunlar.. Vatan kurtarıldıktan sonra geri dönen elitler tarafından zamanla kenara atılan, dışlanan, kötülenen Türkiye'nin esas sahiplerinin çocukları ve unutmayalım ki hepimiz onlar ve onların büyükleri sayesinde burdayız.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür.
DeviantArt Gallery
Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı
Mesaj tarihi:
Şimdi arkadaşım iyi güzel bunların mayo alıcak parası yok die olay dramatizede etmişsin fakat bu herifler ellerinde malboro paketleriyle gezen insanlar 2 paket zıkkımlanmasın gitsin kıçına bir mayo alsın gidip quicksilver yada nike alsın demiyoruz 10 milyona gayette bulabilir insan bir mayo. O yüzden bu tarz olaylarda normal gorgu kurallarını uygularken alınıcak şeylere bir araba veya yalı fiyatı gözüyle bakılmasını yanlış buluyorum.

Sen ne yaptın estel ya milletin anasını babasını nerden tanıyorsunda böyle suçlamalar yapıyorsun onu bilmiyorum ?

[Bu mesaj mitha tarafından 04 Ağustos 2005 23:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ayirimda yanlisiniz var. ankara,istanbul disi bole,bunlar turkiyenin gercekleri filan bunlar yanlis laflar. istanbulun disi kro veya saygisiz dolu degil. saygisizin, kronun fakiri zengini yok. kirsal kesimde yasiyan insanlar boyle degil...[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US)
Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US)
Mesaj tarihi:
said:
mitha, 04 Ağustos 2005 23:36 tarihinde demiş ki:
Şimdi arkadaşım iyi güzel bunların mayo alıcak parası yok die olay dramatizede etmişsin fakat bu herifler ellerinde malboro paketleriyle gezen insanlar 2 paket zıkkımlanmasın gitsin kıçına bir mayo alsın gidip quicksilver yada nike alsın demiyoruz 10 milyona gayette bulabilir insan bir mayo. O yüzden bu tarz olaylarda normal gorgu kurallarını uygularken alınıcak şeylere bir araba veya yalı fiyatı gözüyle bakılmasını yanlış buluyorum.

benim yazımı ya sonuna kadar okumadın ya da anlamak istemedin. ben bahsettiğin insanları savunmadım. ama bölye tipler yüzünden o denize girmeye mecbur insanların da bu hakkının elinden alınmasına karşıyım.[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz...
Mesaj tarihi:
said:
mitha, 04 Ağustos 2005 23:36 tarihinde demiş ki:

olay bukadar basit değil işte,toplumun büyük bir kesimi bu şekidle düşünebilcek eğitims eviyesine sahip değil,sahip olmamaları aptal olduklarından falanda değil,bu eğitimsizlikten kaynaklanio,az gelişmiş bir ülke olmaktan kaynaklanio,hükümetteki kıçı bokluların yaptıklarından kaynaklanio.
sen ne akdar desen ''ya bu böle olmaz şöyle olur'' die sorunu köklü değişikliklerle çözemediğin sürece tıkanırsın çünkü bu yüzeysel bir bi bakış olur.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
Mesaj tarihi:
Abazaligin Önüne gecilemez bence bu bir döngü sen önünden gecen hatuna bakmiyormusun yani cok güzelse[signature][hline]---Öttürmüsüm Dünyaya----

Uodan Sakinalim Baslamaya Çalisanlari Uyaralim
Mesaj tarihi:
said:
beni o insanlara kro demekle suçlamışsın fakat açık açık öküz olmakla ilgili şeyler söylemişsin,''iyi'' göreceli bir kavramdır burda bütün fakirleri aynı statüye sokup yargılamadım dikkat edersen ama toplumun büyük bir bölümü o insanlarla benzerlik gösterdiğinden dolayı genel konuşmayı seçtim.
yoksa ''bizim ahmedin oğlu var çok iyi çocuk,sonra mehmet var hede hçödö'' lafları duyulan şeyler.
fakir insanları öküz oalrak nitelendirmek yapıcağım en son şeylerden birisidir,yanlış anlaşılma olmasın.

Ben senin yazını"evet onlar öyle davranıyorlar çünkü fakir insanlar. sende fakir olup öyle davranabilirdin" şeklinde anladım. Doğru anladığımı sanıyorum?

said:
burda topiğin ismi bile ''caddebostan'' tabiki plajdaki insanalrdan bahsediorum,bana karşı olan suçlamalarını gözden geçirmeni isterim,çünkü suçlamaların yanlış bir kişiye karşı.
burda'' bana kalsa onalrı buraya almazdım'' diyen kişi ben değilim.
fakir insalara kro dediğimi falan nerden çıakardın açıklarsan sevinirim.

Bende fakir olmakla öküz olmanın alakası olmadığını anlatmak istedim.. Yanlış anlaşılma olmasın.. Kavgalar bu yüzden çıkıyor paticikte..
Mesaj tarihi:
İide bu sorunun köklü değişikle çözülcek bir yanı yok. Abi dediğim olayda gayet basit uygulanır kimse kimsenin elinden plaj hakkını almasınada gerek yok! Koyarsın kardeşim başına bir zabıta plajın mayosuz girmek yasaktır dersin olur biter kimse üzülmez!

Laf atma olayına gelincede bazı işguzar belediyeler parklarda ellele gezenleri bile ayırıyor ! (Haberlerin yalancısıyım!) Yerleştir oraya 2-3 tane mobil ekip böyle bir olayı tespit ettiklerine direk uzaklaştırsınlar o insanları plajdan!

Ha bu fikirler uygulanabilir mi onu bilmem ama beledeye 1 plaj için 10 adam ayırımyorsa vay haline! Sonuç olarak olayın siyasi yönüne girmeye hiç gerek yok muhim olan çözüm getirme isteği![signature][hline]
Mesaj tarihi:
türkiyenin gerçeklerine de... türkiyeyi kurtarmışlar bilmemne.
böyle şey olmaz.bahane falan değil bunlar.
elbise ile girmelerini falan geçiyorum. don atlet ile orada mangal yapıp, aynı üst baş ile migrosa girmek, oradan geçen insanlara farklı göründükleri için laf atma ve sataşma hakkını kendinde bulan insanlarsa bunlar, ben de gayet bu insanlar farklı olduğu için o mekana yakışmıyolar diyebilirim.bunun türkiyenin gerçekleriyle, şununla bununla alakası yok. hayvanlık hayvanlıktır. adam gibi davransınlar bari insanları rahatsız etmesinler sorun değil. evlerinde tuvalet yok çalı arkasına işiyolar, evlerinin önünden geçen her kadına kıza laf atabiliyor mu bunlar ? Nah atarlar. [signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendoa.k.

[Bu mesaj Nefr tarafından 05 Ağustos 2005 10:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Estel_Anorien, 04 Ağustos 2005 23:34 tarihinde demiş ki:
Natural Naa ve Mandoo ya katılıyorum. Her ne kadar kabul etmeseniz ve kabul etmek istemesiniz de, kafanızı kuma devekuşu gibi gömüp gerçeklerden kaçıp sadece manzaranın kötülüğünden birer "elit" olarak dem vursanız da malesef istanbul, ankara ve izmirden ibaret sandığınız Türkiyenin gerçekleri bunlar. Evet hoş değil. Kibar, güzel veya hoş da değil ama o gördüğünüz insanlar bir zamanlar bu cumhuriyetin ellerinde yükseldiği insanlar ve sizin gibi sahte elitlik derdine düşmüş umursamaz insanlar fransız, ingiliz, alman özentisi ile vatanı mandacılığa satmaya hazırlandığı zamanlarda Osmanlı Devletinin kalıntılarını ayağa diken insanlar bunlar.. Vatan kurtarıldıktan sonra geri dönen elitler tarafından zamanla kenara atılan, dışlanan, kötülenen Türkiye'nin esas sahiplerinin çocukları ve unutmayalım ki hepimiz onlar ve onların büyükleri sayesinde burdayız.

İşte.. Bi konu bu kadar mı dramatize edilir? Bu kadar mı çarptırılır.. Ne alakası var yuh yani kardeşim..
Mesaj tarihi:
çözüm getirme istediğide politikaların sonucudur,ne akdar kaçmaya çalışsanda karşına çıkıcaktır u sorunlar.olaya sadece caddebostan plajı,yada plaj die bakmamak lazım.sonuçta toplum dediğimiz bi olay var.kapı yine yabancılaşmaya çıkıyor.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
Mesaj tarihi:
ayrıca bu caddebostana takılan ve bir anda nedense bazı populistler tarafından halktan değil de "elit" olarak görülen insanların huzurunu kaçırmak için bilerek belediye tarafından yapılmış birşey olduğundan şüphem yok.
ne bu o insanları koruma olayı be, her yerde öyle kro kro takılsınlar o zaman. istemiyorum abi var mı ? yakışmıyo istanbula bu kadar basit.ya adabına göre davranmayı öğrenirler ya da istediğim gibi eleştiririm.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere

[Bu mesaj Sly-One tarafından 04 Ağustos 2005 23:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Sly-One, 04 Ağustos 2005 23:46 tarihinde demiş ki:
elbise ile girmelerini falan geçiyorum. don atlet ile orada mangal yapıp, aynı üst baş ile migrosa girmek, oradan geçen insanlara farklı göründükleri için laf atma ve sataşma hakkını kendinde bulan insanlarsa bunlar, ben de gayet bu insanlar farklı olduğu için o mekana yakışmıyolar diyebilirim.bunun türkiyenin gerçekleriyle, şununla bununla alakası yok. hayvanlık hayvanlıktır. adam gibi davransınlar bari insanları rahatsız etmesinler sorun değil. evlerinde tuvalet yok çalı arkasına işiyolar, evlerinin önünden geçen her kadına kıza laf atabiliyor mu bunlar ? Nah atarlar. siktirsinler.

neyle alaksı var?onları hayvan yapan kendilerimi yoksa içinde yaşadıkları toplum/türkiye mi?
hayvan hayvandır dersen at gözlüğle bakmaktan başka hiç bi şey yapmamış olursun.
forumlarda,fikir konuşulan bir ortamda ''siktirsinler'' lafını kullandığın anda ''hayvan ''dediğin insanlardan hiç bir fakında kalmaz.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
Mesaj tarihi:
said:
04 Ağustos 2005 23:45 tarihinde demişim ki:
İide bu sorunun köklü değişikle çözülcek bir yanı yok. Abi dediğim olayda gayet basit uygulanır kimse kimsenin elinden plaj hakkını almasınada gerek yok! Koyarsın kardeşim başına bir zabıta plajın mayosuz girmek yasaktır dersin olur biter kimse üzülmez!

Laf atma olayına gelincede bazı işguzar belediyeler parklarda ellele gezenleri bile ayırıyor ! (Haberlerin yalancısıyım!) Yerleştir oraya 2-3 tane mobil ekip böyle bir olayı tespit ettiklerine direk uzaklaştırsınlar o insanları plajdan!

Ha bu fikirler uygulanabilir mi onu bilmem ama beledeye 1 plaj için 10 adam ayırımyorsa vay haline! Sonuç olarak olayın siyasi yönüne girmeye hiç gerek yok muhim olan çözüm getirme isteği!

Bence olay bu kadar basit belediyeye bu yönde verilicek bir dilekçeyede kimse birşey diyemez sanırım ki Caddebostanda oturan insanlarda nufuzlu kişiler ![signature][hline]
Mesaj tarihi:
yazik oldu artik cadde bitecek gibi gözüküyo :/[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Mesaj tarihi:
Eğitim ve bunu takiben seviye olarak aşağılarda yer alan bu kesim nasıl ki gidecek yer bulamadıklarında canları sıkılıyor; aynı şekilde buraya geldiklerinde semt sakinlerinin canı feci sıkılıyor. Orta yol bulunması gerekiorsa başka biryer bulunması gerektiği açıkça ortada. "yer mi var nereye yapacaklar" diorsanız orası bana düşmez; meziyetli (!) yöneticiler düşünecek.

Bu zaten kadıköy belediyesinin projesi değil; istanbul b.b.sinin popülist çalışmalarından biri.. (bkz. Basket potalarının üzerindeki kocaman İBB amblemi.) eh oyun nereden geleceği belli

sponsor alıp halk havuzu açsınlar.. yakışır.[signature][hline]"I find your lack of faith disturbing."
Mesaj tarihi:
said:
Mandoo, 04 Ağustos 2005 22:45 tarihinde demiş ki:
e yani o insanlarla senin farkın bu mudur yani?

yazık ya yazık..bu kafada gençler var ha...ulan onlara imkan verildide onlar mı sallamayıp kıro takıldılar...yok abisi...o insanları hiç bir şekilde aşağılayamazsın...sen bir bodruma bir didime gidersin belki ama onlar gidemez...bırak takılsınlar..hoş gör geç bu kadar basit..

Abicim haklıosın ama sonuc olarak adap nizam vardır nolursa olsun bunlar örenilebilecek seylerdir insanlıktan gelen seyler ve malesef insanlarımız bunuları umursamıyorlar bu yüzden aslında diyerlerine hak veriyorum biraz... bende kızıltopraktayım ve böle bişi olsun istyemem yani...[signature][hline]70's 80' Hard'n'Heavy /// Sex Drugs R'n'R
Mesaj tarihi:
said:
aquila, 04 Ağustos 2005 23:52 tarihinde demiş ki:
naturalcim gozluklu olan sensin ama ne yazik ki camlarin pembe...

pembe rengi sevmem ayrı konu,benim gözlüklerim daha farklı bi renk,anlayan anlar zaten ne renk olduğunu.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
Mesaj tarihi:
said:
Natural, 04 Ağustos 2005 23:51 tarihinde demiş ki:
said:
Sly-One, 04 Ağustos 2005 23:46 tarihinde demiş ki:
elbise ile girmelerini falan geçiyorum. don atlet ile orada mangal yapıp, aynı üst baş ile migrosa girmek, oradan geçen insanlara farklı göründükleri için laf atma ve sataşma hakkını kendinde bulan insanlarsa bunlar, ben de gayet bu insanlar farklı olduğu için o mekana yakışmıyolar diyebilirim.bunun türkiyenin gerçekleriyle, şununla bununla alakası yok. hayvanlık hayvanlıktır. adam gibi davransınlar bari insanları rahatsız etmesinler sorun değil. evlerinde tuvalet yok çalı arkasına işiyolar, evlerinin önünden geçen her kadına kıza laf atabiliyor mu bunlar ? Nah atarlar. siktirsinler.

neyle alaksı var?onları hayvan yapan kendilerimi yoksa içinde yaşadıkları toplum/türkiye mi?
hayvan hayvandır dersen at gözlüğle bakmaktan başka hiç bi şey yapmamış olursun.
forumlarda,fikir konuşulan bir ortamda ''siktirsinler'' lafını kullandığın anda ''hayvan ''dediğin insanlardan hiç bir fakında kalmaz.

sen çok temiz paksın hiç küfretmiosun galiba. çarpıtma böyle saçma sapan. kedi bile a.k. diyo ki bunu savunmuyorum tabi ki. herneyse, at gözlüğüyle falan bakmıyorum. milletin karısına kızına laf atıp abuk sabuk çewreyi kirletmenin ne toplumla ne başka bi bokla alakası var. insanlık bu ve 5 yaşında çocuk düşünebilir bunu.fikrimi kimse bu halk gerçekler vs. zırvalarıyla değiştiremez, çünkü tezlerini adam gibi sunamıyorlar bile.benim yaşamıma etkileri oluyor, ben de eleştiriyorum. ben de gidip onların yaşadığı yerlerde benzer şeyler yapsam o zaman beni mi savunucaksın onları mı yine merak ediyorum.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
Mesaj tarihi:
sen çözmüşsün zaten olayı,eleştriosun,sıçıp sıvamaktan bişeylere koymaktan hiçde çekinmiosun,bunları söyleyincede konuyu çevirmiş oluyoruz.
sen oku bildiğini yine ''kedi bile a.k.'' diomuş zaten,desin koç.forumlarda küfür de edilsin,ana bacıda gidilsin.
o çok laf ettiğiniz 2.bi caddebostan plajı oluversin forumalar.
bizde takılalım kendi halimizde,onların arasına gittiğinde de seni savunuruz merak etme.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''

[Bu mesaj Natural tarafından 04 Ağustos 2005 23:59 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...