Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2005 AMD karşısında sunucu pazarında kan kaybetmeye başlayan Intel, tekrar toparlanmak için sunucu pazarındaki işlemcilerinin isimlerini değiştirmeye ve 2006'da düşük enerji tüketimli Xeon üretmeye karar verdi. Yeniden isimlendirme konusunda Pentium ve Celeron serisinde yaptığı gibi, GHz olarak değil de model numarası sistemini kullanacak olan Intel, Itanium'um çift çekirdekli "Montecito" versiyonundan başlayarak tüm Itanic'leri 9000 serisi olarak sınıflandıracak. Giriş seviyesi Xeon'lar 5000 Serisi olacakken, çoklu işlemcili ve daha büyük sunucular anlamına gelecek olan gelecekteki Xeon işlemcileri de 7000 Serisine girecek. Tek işlemcili sunucu sınıfı ise 3000 Serisi adını alacak. Bu isimlendirme ile Intel, sonunda sadece GHz'i arttırarak bir yere varamayacağını anlayıp, AMD'nin uyguladığı sisteme tüm işlemci ailesini dahil etmiş olacak ve çalışma fekansının yanında çift, çoklu çekirdek gibi konulara da önem vermeye başlayacak. Mevcut sunucu işlemcileri ailesinde ise Intel sistem veriyolu hızını 667MHz'e arttırak 1.66GHz'de çalışan Itanium işlemcisini duyurdu.6MB ve 9MB L3 tampon bellek taşıyan bu işlemciler sırasıyla 2,194$ ve 4,655$ fiyat etiketine ve hala 130nm üretim teknolojisine sahip. Bu yılın dördüncü çeyreğinde ise 90nm üretim teknoljisine sahip 24MB L3 tampon bellekli çift çekirdekli 'Montecito' piyasada olacak.[signature][hline]<C & E> HåD£§©ik 2°°3 - Plutøn 2°°5 I Love =o= Xingenon Başladı Daha NooB Kararlı Kasıcak Name: Pluton - Serv: Xing - Orc Warrior[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2005 AMD pek piyasa bulamıyo gibi geliyodu bana, intel'i bile sallamış ha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2005 fiyat/performans ama gel gör ki bunu teknolojiyi takip etmeyen reklamlarla içi şişirilen müşterilere anlat.. hoş intellin AMD den iyi ürettiği içlemcileri de var ama tabii onalrı almakda her orta kesimin harcı değil :) sokağa atacak param olsaydı o zaman intell almayı düşünürdüm[signature][hline]tık ulan tık! Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki: Osman kılıcımı rolladı. Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 sunu net soyleyebilirim yeni buyuk bir servre alirken ilk opsiyonumuz artik opteronlar kimsenin aklina xeon gelmiyor. Ha turkiyeyi gec biz yillar 0302 yi yollarin krali otobus olarak bilirdik:)[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murk Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 Şöyle copy/paste yaptığınız yazılar için kaynak da belirtin. http://www.darkhardware.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2280 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grizzly Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 hoca mmx ten sonrası yalan. pentium hele hele celeron hikaye! amd acı takar intele. taktı da :horace:[signature][hline]Gamze: Biliyomusun Kemal'in tam 7 tane gitarı war! yaaa!!! Ben : Buyur??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 said: Murk, 05 Ağustos 2005 13:46 tarihinde demiş ki: Şöyle copy/paste yaptığınız yazılar için kaynak da belirtin. http://www.darkhardware.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2280 ups sorry unutmuşum yazicaktim[signature][hline]<C & E> HåD£§©ik 2°°3 - Plutøn 2°°5 I Love =o= Xingenon Başladı Daha NooB Kararlı Kasıcak Name: Pluton - Serv: Xing - Orc Warrior[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar